Max пускат гласови услуги?

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от labaling » 22 окт 2015, 18:38

Ти какво оспорваш в казуса? Платил си си за достъп за ХХ дни, за телефон от техния номерационен план. Според собствените им ОУ те са длъжни да предоставят закупената услуга в рамките на тяхната мрежа, както и да гарантират безплатен достъп до 112 и пр. номера. Ако е вярно това, което пишете, че достъпът до интернет се прекратява независимо дали другата услуга е изтекла, как ще се осъществи описаното в собствените им общи условия?

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 22 окт 2015, 18:44

Нищо не оспорвам колега. Не съм запознат с вашия казус, нито какво се опитвате да постигнете. Споделям моя опит с активацията на услугите при Макс, тъй като имаше ваши въпроси как точно става това. Това е всичко! Поздрави.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 23 окт 2015, 08:59

Първо съм неграмотен, а после ми предлагате root.Е как да достъпя системните файлове на системата след като съм неграмотен.Интересно.Дума "руут" в българския език несъществува,след като ще си търсим грешки в правописа.Проблема не ми е в устройството със сигурност.След година експлоатация на мрежата,би следвало същата вече да е сертифицирана от производителите на устройства.Проблема е в Макс.Не ме интересува мен като обикновен потребител какво трябва да направи Макс,за да мога да използвам мрежата на оператора във върхув модел за 2015г.Все пак съм неграмотен и незнам как да достъпя системните файлове на операционната система,а пък и не ми се иска да нямам гаранция на устройство за 1500лв.

Спорен ден.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 23 окт 2015, 09:28

Определено правописа ти е под всякаква критика. Проблема ти е точно в устройството и неговия производител, ще ти дам и жокер - защо другите устройства се свързват и работят с мрежата, нищо че не са супер-дупер-хипер последен модел?! То само с пари не става иска се и малко акъл.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Johnniie

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 23 окт 2015, 12:26

Честно казано не смятам да влизам в обяснителен режим относно правописа ми към непознат за мен човек.Определено вашето мнение относно правописа ми не ме интересува.Относно проблема с устройството продължавам да твърдя,че проблема трябва да бъде разрешен от оператора.Ако за другите устройства е така както казвате,то нямаше да имат тестова карта,която слагат за тест на всяко едно устройство различно от Lenovo.

Спорен ден.

Потребителски аватар
PoceH_BS

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 23 окт 2015, 14:09

Оператора не е длъжен да "оправя" проблема на един самозабравил се производител, който не иска да спазва LTE стандарта и изисква "сертифициране" на LTE мрежите за да се използват на неговите устройства. На всички производители които спазват LTE стандарта им работят устройствата в мрежата на MAX.

Johnniie

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 23 окт 2015, 18:38

Със сигурност не очаквам от оператора да ми отстрани проблема,но очаквам от него да е в постоянна комуникация с производителя и да бъде намерено решение в най-кратки срокове.Това за мен е отстраняване на проблема от оператора.След като не е намерено решение за толкова дълъг период това говори,че оператора нехае за проблема.Да не говорим за получения отговор от оператора,че на това устройство софтуерно е заключен LTE режим-а на 1800mhz band3.Интересно ако отида до Гърция дали ще мога да използвам мрежите на Cosmote,Vodafone и Wind?Със сигурност ще мога.

Потребителски аватар
PoceH_BS

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 23 окт 2015, 19:24

Ако си мислиш, че оператора е длъжен да "отстранява" проблеми със знайни и незнайни производители на устройства - жестоко се лъжеш. Да, на оператора не му пука за производители които не спазват LTE стандарта, той си е изградил мрежата със сертифицирано LTE оборудване, провел е тестове и предлага достъп до нея срещу заплащане. Ами разходи се до гръцко, но ако ги нямаш описани мрежите със сигурност няма да можеш да ги използваш. Ако не можеш да проумееш, че изискването на Самсунг да "сертифицира" дадена мрежа, за да я добави в устройствата е абсолютно погрешно и малумно, значи си по-зле и от колкото си мислех.

Johnniie

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 23 окт 2015, 20:03

Колко си мислите,че съм зле въобще не ме интересува.Малоумно или не най-големия производител на смартфони го има като изискване и Макс ако искат да просперират трябваше отдавна да са сертифицирали мрежата.Все си мисля,че пазарния дял на Samsung е доста висок в България,а това са потенциални клиенти за Макс,които няма как да използват услугата им при дадените обстоятелства.Също така незнам аз колко съм зле,но едно 50% от мненията Ви във форума са за оплюване на един конкретен производител.

Приятна вечер

Max Telecom
Регистриран: 28 окт 2015, 13:17

Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Max Telecom » 29 окт 2015, 08:02

Здравейте на всички! Радваме се, че разисквате новата ни услуга с такъв интерес :) Бихме искали да направим няколко пояснения във връзка с коментарите ви за GPS локацията на Voicer. Това по принцип е регулаторно изискване и всички оператори, които предоставят услуги с телефонен номер трябва да събират тези данни. Причината локацията само през клетка да не е достатъчна се крие в това, че услугата може да се ползва както през 4G LTE и 3G, така и през WiFi.

Отговори