Max пускат гласови услуги?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 30 окт 2015, 11:05

Питах току-що в чата, но получих шаблонен отговор, нямащ нищо общо с питането ми.:)

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от purko1 » 30 окт 2015, 13:26

Макс са взели временно честоти от крс ,някой знаели за какво

vstealth
Регистриран: 13 фев 2011, 13:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от vstealth » 02 ное 2015, 13:33

Здравейте, гледам, че макс са разширили обхвата на изток от Пловдив (според картата).Някой от Вас има ли представа колко разстояние покрива една клетка при да речем пряка видимост.Ако например са сложили клетка на някоя сграда в най източната част на Пловдив докъде би стигнал сигнала.И докъде би "закарал" телефона за да комуникира клетката с него.Нямам 4Г телефон да пробвам със стартовия воисер пакет.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от zazabg » 02 ное 2015, 15:25

Доколкото знам е около 8км. Аз съм ползвал на магистралата до пловдив на бензиностанцията. Съвсем слаб сигнал, но 20Мбита.

Ако си вземеш някаква антена от интернет и я вържеш към устройството може и повече да на правиш, но е добре да имаш пряка видимост, с хълмове и гори пак има шанс заради парабули и т.н. Но обикновено клетките са насочени леко надолу.
;)

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от zaboraboy » 19 ное 2015, 08:40

Четох някъде във форума,че някой модели на Самсунг не могат да подкарат карти на Макс. Мисля да си взема J5 с 2 карти,дали ще мога да подкарам на втората Макс,дали не е най-добре да взема един Войсър и да пробвам на място в магазина като купувам телефона?Други идеи?

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 19 ное 2015, 12:28

Или си вземи един Войсър за 5лв и пробвай като си купуваш телефона или купуваш телефона и пробваш в магазин на Макс.В магазините на Макс имат тестови карти,за да пробват дали телефона може да работи с тяхната мрежа.Аз бях писал,че мрежата неработи със Самсунг телефони.Отговорите,които получих от Макс бяха завоалирани и неясни.Общо взето чакайте ъпдейт от Самсунг,ама ние нищо неправим за да отстраним проблемите,които има нашата мрежа със Самсунг телефони.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 19 ное 2015, 12:49

[Quote]Мисля да си взема J5 с 2 карти[/Quote]

Ако на 100% си решил да вземеш точно този телефон, по-добре "прежали" 5 лв. и си вземи един Войсър за да можеш да пробваш с нея в магазина от който ще го купуваш.

@[B]Johnniie[/B]
[Quote]ама ние нищо неправим за да отстраним проблемите,които има нашата мрежа със Самсунг телефони.[/Quote]

Макс нямат проблеми с телефоните на Самсунг, глупавата и неадекватна политика на Самсунг има проблем с мрежата на Макс, не поставяй каруцата пред коня!
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 19 ное 2015, 21:43

Честно казано не ми се влиза отново в спорове,кой прав кой крив. Телефоните на Самсунг не работят с мрежата на Макс,неоспорим факт. Не ме интересува в кой е проблема. Макс да окажат натиск на регионалното представителство на Самсунг да се реши проблема,който имат.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 19 ное 2015, 22:00

[Quote]Самсунг не работят с мрежата на Макс,неоспорим факт.[/Quote]

Единственото вярно нещо което си написал до сега, но е време да проумееш, че не е в Макс проблема за това. Като пример може да се посочат други смартфони и таблети на различни производители (дори и "китайски пръчки" ) които си работят безпроблемно с мрежата на Макс. Макс не могат да оказват натиск на самозабравила се компания, която си мисли, че е "хванала Господ за Шлифера", а не е и нужно, когато Самсунг си променят безумната политика и започнат да спазват LTE стандартите, всичко ще е ОК. До тогава вие като потребители можете да имате претенции към Самсунг, но не и към Макс!

п.п. Когато Теленор, МТЕЛ, Виваком пуснат 4G услуги и Самсунг телефоните не работят в техните мрежи, пак ли операторите ще са виновни, М? Замисли се малко, преди пак да почнеш да пишеш глупости.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 20 ное 2015, 07:41

По същата логика може да си купиш китайска реплика, на която пише, че поддържа 3Г на 900/2100, а всъщност да е 850/1900, и да обвиниш 3-те оператора, че мрежата им е несъвместима с телефона ти. ;)

Съвсем същото е. Самсунг може да не произвеждат "ментета", но само защото са голяма фирма, не значи, че не заблуждават и че са прави. Щом пише, че поддържа въответните честоти/канали, значи трябва да търгват на всеки оператор, който ползва тези честоти/канали. Щом не е така, значи лъжат точно по примера с китайските реплики.:)

Виж, ако и другите марки имаха проблем, тогава вече можеше да се търси вината в оператора. Но когато само една марка не работи, ясно е у кого е вината.;)

Отговори