Max пускат гласови услуги?

Nuckito
Регистриран: 01 авг 2008, 19:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Nuckito » 19 сеп 2015, 08:40

Черно, бяло, розово или кафяво - усугата не е стартирана и всичко, което знаем за нея е мако информация от скрити линкове и описанието на приложението. А, да, и цената от 5 стотинки, дето я е казал потребител във форум, дето уж няма инсайдери в телекомите.

Малко вероятно е Макс да имат парите да разработят читаво приложение. Ама напъните им трябва да се окуражават.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от zazabg » 19 сеп 2015, 11:00

Понеже модератор ми е затрил целите коментари с линковете... да пусна пак какво изрових от сайта
http://www.maxtelecom.bg/bg/personal/search?q=voice&type=
и от къде се тегли приложението https://play.google.com/store/apps/details?id=com.max.voicer&hl=bg

:)

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 19 сеп 2015, 12:42

[Quote]Вместо да се радвате на първата крачка, тук оревахте положението какви други услуги имало, непознати ни грам на масовия потребител. И да, това може дори да не е първа стъпка, но е някаква стъпка и клиентите трябва да се радват. [/Quote]
(yes)(yes)(yes)

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от bomobilebulgaria » 19 сеп 2015, 14:54

[Quote]локацията по GPS е точно заради това като си в чужбина да не можеш да ги ползваш! [/Quote]
Тея на някой от Сомалия да ги разправят.
IPTV-тата да бяха измрели до сега като са без GPS локация, да не говорим, че при мобилните технологии имат лукса да локализират и чрез самите мобилни клетки.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 19 сеп 2015, 15:00

Това с ГПС-а просто няма как да е вярно - би означавало, че като влезеш на закрито няма да можеш да говориш, а даже не знам и дали изобщо може да се реализира технически.

Най-много локализацията да трябва при първо пускане. :)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 20 сеп 2015, 07:08

А на някой направи ли му впечатление, че вече няма безсрочни договори и почти никакви 1-годишни?

Май ще се оформи четворен картел (Или вече са се взели твърде насериозно), макар че Макс засега поне с трафика не се стискат и тарифите иначе са добри.

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mobiletechnology™ » 20 сеп 2015, 10:10

[Quote]тарифите иначе са добри[/Quote]
Доживяхме да напишеш нещо положително след този негативизъм с който ни заливаше всеки ден определено имаш напредък.
[Quote]Май ще се оформи четворен картел[/Quote]
Тук ще си позволя да те поправя, не четворен а двоен картел(М-тел-Макс). М-тел градят свързаността на Макс а имат и други общи схеми и според мен негласно Макс е част от М-тел. Най-вероятно в един момент макса ще бъдат погълнати от по-големия брат. Интересно е дали ще издържи мрежата на роуминга ако въобще го има, като се закачим всички торентаджии дето сме се заредили с 300 000 мб направо ще свалим цялата замунда.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Мнение от zazabg » 20 сеп 2015, 10:29

Въобще не си прави илюзии, че макс ще дадат целия трафик в роуминг - я ти дадат 3ГБ я не :-)

Освен това защо си мислиш, че фирмите трябва да се поглъщат? В сащ има 100 виртуални мобилни оператора. Мтел имат всичко, което и Макс имат и няма смисъл да ги поглъщат. Какво ще спечелят 20 000 клиента? евентуално? Сървърите на макс или билинга им? базовите станции, на съседните блокове... Мтел купиха близу защото си взимат на готово 100 000+ абоната, кабелни мрежи, канални мрежи... Останалите неща като служители, магазини, софтуер просто ще бъде изхвърлено, съкратено и т.н.

besnik0
Регистриран: 26 авг 2015, 13:38

Мнение от besnik0 » 20 сеп 2015, 10:35

[Quote]Въобще не си прави илюзии, че макс ще дадат целия трафик в роуминг - я ти дадат 3ГБ я не :-)[/Quote]
Ето за това не ги харесвам, с този целия недоносен(недодялан мениджмънд наследство от деградиралото БТК).
[Quote]Освен това защо си мислиш, че фирмите трябва да се поглъщат?[/Quote] По икономически причини, какво стана с Близу поредния надут до спукване балон ?
[Quote]Мтел купиха близу защото си взимат на готово 100 000+ абоната[/Quote] Е много скъпи тези абонати,140 млн. евро разделени на броя абонати ??? Много висока цена на глава стотинкаджия бих казал, има само един сериозен играч на този пазар безкрайно верен на клиентите си ITD Network който никога не се продаде и услугата е брутална, поддържана от един добър кадърен и най-вече сполотен колектив. Ако някой тук ги ползва в Пловдив нека качи тестове да покаже еталон за услуга.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Мнение от Tadj » 20 сеп 2015, 20:50

[Quote]А на някой направи ли му впечатление, че вече няма безсрочни договори и почти никакви 1-годишни?

Май ще се оформи четворен картел (Или вече са се взели твърде насериозно), макар че Макс засега поне с трафика не се стискат и тарифите иначе са добри.[/Quote]

И аз като теб тръгнах първоначално с негативното. После обаче седнах и размислих.
Интересно нещо предлагат и според мен ще е удар в десятката.

1) Ако ще зареждаш минимума, за да можеш да правиш изходящи това ти прави: на всеки 10 седмици едни 5лв, годината има 52 седмици, значи 25лв и малко отгоре. Или 30лв + 8 седмици от 2-рата година.

2) Предполагам, че Бонуса бързи мб интернет означава, че ще имаш неограничени на минимална. Ако се запазят условията, които виждам - 256/128 кбит/с, означава, че ти дават повече от достатъчно за брауз, лаф-моабет през viber и подобие, както и доста добро използване на други voip-доставчици.

3) Дори и да не презареждаш - имаш 1 година валидност на услугата и номера.
Виж, колко интересно е написано:
[Quote]Инсталирането и последващото използване на VOICER изискват интернет връзка и консумират интернет трафик.[/Quote]

Ако това нещо е валидно и за входящите разговори, а не само изходящите, това на мен ми говори, че можеш да имаш неограничен интернет на минимална скорост за 5 лв за една година. И даже ще бърбориш безплатно с хора с номера на Макс.
Ако не е валидно, тогава е интересно, как се тълкува цитата.

4) Ще става и през 3G. Ако не става, какъв беше смисъла на споразумението между Мтел и Макс.

п.п: Мисля си даже, че тарифите ще се променят след време към по-лошо. Някакво вътрешно усещане ми е и не базирано на инфо или логика.

Нека видим след 28-ми, какво ще стане, но засега звучи интересно.(yes)

Отговори