МЕНТЕЛ отново прибягва до циганските си номера с надписване на сметки!

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re: МЕНТЕЛ отново прибягва до циганските си номера с надписване на сме

Мнение от Crazy Heart » 26 юли 2011, 12:49

[Quote]Извинявай но случая сам си е виновен.
Условията и цените за таксуване се публикуват там където се е набутал а не от оператора.
Да е проверил предварително.[/Quote] Прав си, но все пак ще проверя за да сме сигурни. Ако си е изговорил всичко, и е пращал СМС проблема си е негов, кредитния лимит не е причина да не плаща реално изговорени минути или ползвани услуги.

rumi_don
Регистриран: 08 авг 2011, 13:34

Мнение от rumi_don » 08 авг 2011, 15:04

Здравейте!И аз като вас си патя от Мтел. Тарифният ми план е M-Tel COMFORT 250 с 9,90 лв. абонаментна такса на месец и 50,00 лв кредитен лимит. Картата се използва от дъщеря ми. Но за нещастие загубва картата (защото ползва повече глобулската) като разбира едва след два дена и не зная защо, но повечето и съученици си сменят картите на телефона, а не носят по два телефона. Понеже не беше сигурна дали е загубена или просто я е сложила някъде вкъщи. Реших да проверя сметката й в интернет ( понеже редовно проверявам текущата й сметка , а 3-4 дена преди това нямаше сметка) - молех се да не е загубена защото, някой може да я намери и да си говори за наша сметка.Какво беше смяйването ми като видях , че има текуща сметка от 216 лв без ДДС (при кредитен лимит 50 лв). Веднага се свързах с оператор, който не можа да ми отговори на нито един въпрос , а само мънкаше под носа си - къде и как са изговорени, защо не е блокирана навреме картата, защо не е спазен кредитния лимит.Трябвало да изчакам да излезе фактурата и тогава да ми отговорят. След като излезе фактурата видях , че човека който я е намерил си е въртял на импулсни телефони, зареждал си е два пъти една и съща прима карта, играл си е на игрички и др. Пуснах жалба до Мтел и след около месец и половина получих отговор, който не ме удовлетвори - на жалбата ми отговарят, че разговорите са проверени и отговарят на действителните. Никъде няма дума за превишен лимит. Същевременно с това пуснах жалба и до полицията - за злоупотреба с чужда собственост. И въпреки , че не се надявах много - след около двайсетина дена ми се обадиха да отида в полицията. Бяха разкрили кой е говорил по телефона и трябваше да се разберем дали ще си плати изговореното или ще се съдим - проблеме е че той е безработен и няма никакви пари.
Въпреки всичко мисля да подам жалба и до КРС и КЗП.
Моля, за идеи и коментари за решаване на този проблем.
Предварително ви благодаря.

rumi_don

Мнение от rumi_don » 08 авг 2011, 15:04

Здравейте!И аз като вас си патя от Мтел. Тарифният ми план е M-Tel COMFORT 250 с 9,90 лв. абонаментна такса на месец и 50,00 лв кредитен лимит. Картата се използва от дъщеря ми. Но за нещастие загубва картата (защото ползва повече глобулската) като разбира едва след два дена и не зная защо, но повечето и съученици си сменят картите на телефона, а не носят по два телефона. Понеже не беше сигурна дали е загубена или просто я е сложила някъде вкъщи. Реших да проверя сметката й в интернет ( понеже редовно проверявам текущата й сметка , а 3-4 дена преди това нямаше сметка) - молех се да не е загубена защото, някой може да я намери и да си говори за наша сметка.Какво беше смяйването ми като видях , че има текуща сметка от 216 лв без ДДС (при кредитен лимит 50 лв). Веднага се свързах с оператор, който не можа да ми отговори на нито един въпрос , а само мънкаше под носа си - къде и как са изговорени, защо не е блокирана навреме картата, защо не е спазен кредитния лимит.Трябвало да изчакам да излезе фактурата и тогава да ми отговорят. След като излезе фактурата видях , че човека който я е намерил си е въртял на импулсни телефони, зареждал си е два пъти една и съща прима карта, играл си е на игрички и др. Пуснах жалба до Мтел и след около месец и половина получих отговор, който не ме удовлетвори - на жалбата ми отговарят, че разговорите са проверени и отговарят на действителните. Никъде няма дума за превишен лимит. Същевременно с това пуснах жалба и до полицията - за злоупотреба с чужда собственост. И въпреки , че не се надявах много - след около двайсетина дена ми се обадиха да отида в полицията. Бяха разкрили кой е говорил по телефона и трябваше да се разберем дали ще си плати изговореното или ще се съдим - проблеме е че той е безработен и няма никакви пари.
Въпреки всичко мисля да подам жалба и до КРС и КЗП.
Моля, за идеи и коментари за решаване на този проблем.
Предварително ви благодаря.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 08 авг 2011, 15:10

Аз мисля, че веднага щом сте установили, е картата я няма /явно не е била изгубена някъде из къщи или по дрехите/, е следвало веднага да се обадите и да я блокирате. Това е единствения сигурен начин да се спрат разговорите чрез нея. Иначе за останалото сте постъпили правилно. И да, ако субекта, който е злоупотребил с картата не иска да Ви плати, това, което е натрупал като сметка го съдете. Ще е хубаво в този случай да плати едни хубави съдебни разноски и адвокатски хонорар и да знае следващия път как да постъпи :).
Хубав ден.

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 08 авг 2011, 15:14

С Риск да ме нападнете, ще ви кажа, че последните месеци се изговори много за Кредитния Лимит, той е мярка за защита на операторите...колкото и ужасно да ви звучи.. Разбирам, че е неприятна ситуацията в която сте били, но в случая всички законови разпоредби за ползване на Кредитен лимит, са спазени. Преди да решите да ме нападате ще ви помоля да ми пратите номера на жалбата за да се запозная с проблема. Ако има вариант да ви съдействам, ще го направя.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 08 авг 2011, 15:16

Crazy, имам едно питане към теб. Минах на абонаментен план Селкт S и не мога да си проверя колко са ми изразходваните минути. В *88 дават информация само за мегабайтите и MMS-те. Как мога да разбера колко минути са ми останали?

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 08 авг 2011, 15:18

Обади се на *88, мисля че имаше проблем с проверката питай там и пиши какво са ти казали.

rumi_don

Мнение от rumi_don » 08 авг 2011, 15:22

Аз когато разбрах тя вече беше блокирана и паричките бяха навъртени. Нямаше да споря ако беше блокирана , когато лимита се изчерпа , но разликата от 50 лв до 262лв (по погрешка съм изписала 216 лв) без ДДС е огромна.

rumi_don

Мнение от rumi_don » 08 авг 2011, 15:23

По късно ще ви го изпратя.

Отговори