Месечна сметка
Re: Месечна сметка
имам две карти на Глобул и виваком и плащам 12,20 само такси без радговори и говоря не ограничено
Ами, аз не познавам нормален човек, който да вади 1-2 хил. лв. и да плаща по 5 лв. телефон. Това е странно. И "ама то фирмата ми плаща служебния" не се брои :)
От друга страна, какъв трябва да ти е доходът, за да си купиш телефон за 1200 лв? Не 250 лева, нали?
Абе, въпрос на приоритети. У децата са с главата наопаки, важно е да покажем на аверите новата джаджа 8)
Баба за такива казваше "на гол гъз - чифт пищови" :D
От друга страна, какъв трябва да ти е доходът, за да си купиш телефон за 1200 лв? Не 250 лева, нали?
Абе, въпрос на приоритети. У децата са с главата наопаки, важно е да покажем на аверите новата джаджа 8)
Баба за такива казваше "на гол гъз - чифт пищови" :D
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
[Quote]У децата са с главата наопаки, важно е да покажем на аверите новата джаджа 8)
Баба за такива казваше "на гол гъз - чифт пищови" :D [/Quote]
За това си много прав. Разбира се има го и твоя вариянт :D Но не може да слагаш всички под общ знаменател. Пак ще кажа за себе си: Преди 5 години, когато бях в България взимах 600 лв заплата + около 300 на черно. Живеех с родителите ми (не плащах никакви сметки) и определено можех да спестя за скъп телефон. Разговорите ми пак си бяха около половин час на месец. Със сигурност не съм изключение. Та пак казвам, че скъпия телефон не означава много разговори.
Баба за такива казваше "на гол гъз - чифт пищови" :D [/Quote]
За това си много прав. Разбира се има го и твоя вариянт :D Но не може да слагаш всички под общ знаменател. Пак ще кажа за себе си: Преди 5 години, когато бях в България взимах 600 лв заплата + около 300 на черно. Живеех с родителите ми (не плащах никакви сметки) и определено можех да спестя за скъп телефон. Разговорите ми пак си бяха около половин час на месец. Със сигурност не съм изключение. Та пак казвам, че скъпия телефон не означава много разговори.
[Quote]Ами, ползвай го за сглобяване на пъзела, та да изпаднеш в шок като видиш как някой потребител с 5 лв. месечен разход си купува телефон за 1200 лева[/Quote]
Защо не и това има смисъл...Не говори по скъпия телефон, но може би му ползва компютърните функции...
Аз съм задал въпроса на автора на темата, но той не отговаря. Маркетингово проучване ли е това, научен труд ли ще пише или Бог знае какво?
Защо не и това има смисъл...Не говори по скъпия телефон, но може би му ползва компютърните функции...
Аз съм задал въпроса на автора на темата, но той не отговаря. Маркетингово проучване ли е това, научен труд ли ще пише или Бог знае какво?
Така е, а за 10-12 лв вече и интернет достатъчно може да си ползва човек, че да си струва по-качественият апарат (Все пак и например ако си с някакво 2.2 - 2.4 екранче, и по половин мегабайт на месец да ползваш, пак си е мъчение, особено и при липса на qwerty, която пък обикновено е налична именно при по-високия клас модели). Разбира се някои ползват и WiFi.:)
За скъп апарат доста хора могат да съберат по един или друг начин - всеки месец сериозна сметка обаче е съвсем друго нещо (Често си е и рискован вариант - все пак днес имаш стабилна работа и си добре, обаче утре нищо не се знае...Пък таксите си текат, дори да намали потреблението човек, ако се е изхвърлил с по-разточителни тарифи), така че в повечето случаи не може да се каже "На гол тумбак - чифте пищови".:)
За скъп апарат доста хора могат да съберат по един или друг начин - всеки месец сериозна сметка обаче е съвсем друго нещо (Често си е и рискован вариант - все пак днес имаш стабилна работа и си добре, обаче утре нищо не се знае...Пък таксите си текат, дори да намали потреблението човек, ако се е изхвърлил с по-разточителни тарифи), така че в повечето случаи не може да се каже "На гол тумбак - чифте пищови".:)
Напълно съгласен. Не ги писах тези неща, защото мисля, че са близко до ума. Някои съдят по себе си и мислят, че като те имат мнго разгорвори, всички са като тях. Може да си заможен, но да нямаш нужда от мобилни разговори...Защо трябва да имаш скъп абонамент? От друга страна да искаш да прочетеш някоя интернет страница на устройството си днес и това да е комфортно...
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
(yes) И аз да се включа и да те подкрепя в мнението. (yes)
Колкото до автора, мисля , че трябваще към анкетата да се включи и въпроса за честота и продължителност на разговорите.
Защото има много голяма разлика в потреблението на ученичка която всеки ден говори със приятелка по 2 часа вечер на веднъж и човек който на ден прави по 100 - 120 позвънявания от по около 20-30 секунди. Ако отчитането е 60/60 то това се брои за 100 -120 минути на ден - ~ 2 часа Реално човека обаче е говорил през половината време и то за да върши работа.
Колкото до автора, мисля , че трябваще към анкетата да се включи и въпроса за честота и продължителност на разговорите.
Защото има много голяма разлика в потреблението на ученичка която всеки ден говори със приятелка по 2 часа вечер на веднъж и човек който на ден прави по 100 - 120 позвънявания от по около 20-30 секунди. Ако отчитането е 60/60 то това се брои за 100 -120 минути на ден - ~ 2 часа Реално човека обаче е говорил през половината време и то за да върши работа.
[Quote]@renita_ltd:
"Та пак казвам, че скъпия телефон не означава много разговори."[/Quote] Ето ;) Виж как
истината лъсва" :D Аз гледам за деня да се побера в 30-те секунди ;)
Съжалявам само че и тях не мога да ги разцепя на две и да спестя още (woo) (beer)
Сега "събирам" за нов телефон от 10 000Евра :D
Него мисля да пазя повече ;) за 2-3 години максимум 1-2 часа разговори по него, че да не се потроши ;)
"Та пак казвам, че скъпия телефон не означава много разговори."[/Quote] Ето ;) Виж как
истината лъсва" :D Аз гледам за деня да се побера в 30-те секунди ;)
Съжалявам само че и тях не мога да ги разцепя на две и да спестя още (woo) (beer)
Сега "събирам" за нов телефон от 10 000Евра :D
Него мисля да пазя повече ;) за 2-3 години максимум 1-2 часа разговори по него, че да не се потроши ;)
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
Щом така пестиш продължавай в същия дух :D:D:D Аз се чудех защо не събра за лаптоп на Блис, а то каква била работата. Бил си голям разсипник да говориш по 30 секунди вместо по 15.