Мнения за 2be: СЛУШАМ ВИ

CTAXO
Регистриран: 30 яну 2009, 17:07

Re: Мнения за 2be: СЛУШАМ ВИ

Мнение от CTAXO » 17 апр 2009, 22:47

Търсиш мнения за фирмата а не казваш какви са твоите очаквания и какво искаш.
Мнения ще чуеш много.Както негативни така и позитивни.Няма как - така е остроен света.Не може всички да са добре и да са доволни.Най важното е да си наясно с това какво ти искаш и какво тебе те устройва.Например:
Работиш на нормирам 8 часов работен ден.
Имаш 2 почивки седмично както и по 1 час на ден и 2 почивки по 15 мин.
Отпуската ти е отпуска,болничния е болничен.Няма да ти правят проблеми да те гледат на криво или да те уволнят за тов както е при частниците.
Работиш в офис с бюро,има климатик ,не си цапаш ръцете и не се потиш.
Осигуряват те на реалната заплата а не на минималната за страната, и т.н.
Разбира се има и много минуси.Най вече няма кой да те остави да бездействаш.В сверата на продажбите в тези фирми 2бе,Германос,Джеф и т.н -стана един вълчи свят, в който всеки търговец гледа себе си.Гледат му продажбите и искат от него максимума.Всеки има персонални цели за месеца както и отговорности.
Като сложиш на кантар нещата сам си прецени.Много важен в случая е екипа- колегите с моито работиш както и прекия ти ръководител.
Другото е от тебе. Ако ти се работи и имаш желание за работа, ако ти харесва това което правиш - няма да имаш проблеми никави.
Иначе, мога много да ти пиша за негативните неща да "плюя". Както и да ти говоря за хубавите. Няма лощо да прочетеш и чуеш всичко, но не го взимай за чиста монета.Изводите си направи сам, и решението си вземи ТИ.
Аз компромис с работодателите не правя.
Не плащат ли - шут на момента.
Отпуска не дават ли напускам.
Опитват ли се да те прекарат бягай.
Това е!

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 18 апр 2009, 20:23

Евала за последните ти думи,и аз мисля така затова сега съм в по-добра фирма за разлика от "овцете"

btkmobail
Регистриран: 22 фев 2007, 13:42

Мнение от btkmobail » 19 апр 2009, 21:51

Да си им клиента да, но да работиш там не бих ти препоръчал! Гледат на персонала си като на овце! Имам няколко познати които работеха там и след една година полудяха и се разкараха!
Успех все пак

sa6ik
Регистриран: 13 фев 2007, 17:51

Мнение от sa6ik » 19 апр 2009, 21:53

Някой да знае кога ще открият отново магазин в Стара Загора. Защото след затрварянето им пратиха смс-и че се извиняват за неудобството. И скоро щели да открият нов магазин

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Мнение от Kevin_ss » 20 апр 2009, 23:17

Робовладелска фирма. Преди 3 години работих за тях около месец. Когато видях реално какво представляват се усетих и напуснах - едно от правилните ми решения! Както виждам, нещата не са се променили въобще. По-лошо - сега с тази криза този бизнес загива, а и пазара се пренасити. Карти, че то само аз имам в момента 3 активни и 2 които седят неразпечатани. 5 работещи телефона ми се въргалят в нас. Вместо операторите да задържат клиентите си с бонуси - нови карти ти пъхат. За чии ... ми са. Един съвет за останалите "роби" в 2 би търсете си работа, бизнеса умря!

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 03 май 2009, 16:58

..Не съм на това мнение. Напротив, точно обратното. По-лесно би ми било да ти кажа какво точно не бях очаквал и с какво се сблъсках.

Не съм очаквал такова грубо и надменно поведение от мениджърите на фирмата. Държът се с персонала като с овце, като с добитък, все едно не това са хората, които им изкарват парите. Прост пример: един подобен нещастник каза в очите на един от старите си търговци ( и пред останалите колеги, но айде, да прежалим това - И ПРЕД КЛИЕНТ) "тъпа курва"!!!
.Уважение няма - или трябва да си двуличен и да се подмазваш, да лъжеш и да прехвърляш отговорност, бягайки от нея, да изопачаваш и т.н. достолепни дейности, за да получиш така бленуваното уважение от ръководството.

Относно работното време..: няма такова нещо, като осем часов работен ден. Работиш поне по десет часа, често и повече. Два дни се почива, ама ако има кой да работи. Съответно НЕ, НЯМА кой да работи, затова: на пангара..Обедна почивка? Оо, да не ставаме смешни..- човек няма нужда от обяд, не знаете ли, че не е здравословно!?

Споменавяш болничен..Да ти кажа, приятелю, не, още не са ми изплатили моя болничен, ама айде, прежалих ги тия две седмици, защото бях толкова отвратен от всичко, че просто не ми се занимаваше..- "нека влачат"..

Заплата? Ми 500лв. са си много, защото обикновено освобождават хората на петият месец (т.е. седиш си на 450лв.). Важно е да се разбере, ЧЕ ПАРИ ОТ БОНУСИ НЕ СЕ ВЗИМАТ, защото цялата бонусна схема е ориентирана така, че да НЕ ВЗЕМЕШ пари.
Да не пропусна фактът, че парите се бавят и се взимат на ДВА ПЪТИ (една седмица закъснение, след което чакаш още седмица-до десет дена да си получиш остатъка).. В същото време зомбираното ръководство взима невероятно огромни заплати, които не са виждали и директори в мултинационални компании, а многоуважаемата Теодора Михайлова кара автомобил за над 100 000лв. (и после оправдания от сорта "ми финансова криза е, няма да има тринайста заплата", а и да, сега се сетих, че съкратиха голяма част и от хората в офиса под този предлог, познавам една девойка, която е с две деца и плака)..
Много важно, че осигуровките са на брутна заплата - това е масова практика от години...от както въведоха плоския данък.

Дори и доброволно да си тръгнеш се държат гадно с теб,като започнем от това че те режат в заплатата, заяждат се за платения отпуск, да не говорим за ревизията която винаги не излиза и разбира се режат от заплати (но няма документално нищо,че са дадени парите заради липса в ревизията). Търговците за момента са под всякаква критика, защото ги сменат много често. Тъкмо започнат да влизат в час с работата и ги освобождават - казх вече защо. Фирмата по всякакъв начин се опитва да те стъпче!

..Но стига толкова. Каквото и да кажа за тази фирма ще бъде все лошо и негативно, ако ще постът ми да е десет пъти по-дълъг.

Накратко: смятам веригата за неуспяла защото нямат подход към служителите си.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 03 май 2009, 17:26

тц тц така както го описа не се различава грам от работата като общ работник в някоя верига супермаркети

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 03 май 2009, 17:37

Напротив - различава се по това, че общият работник взима повече пари и поне знае за какво се бъхти..- поне в болшинството случаи.
Изводът за това си правя поради фактът, че брат ми работи във Фантастико, а имам и други познати-авери от квартала.

Отговори