Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?

Мнение от fashion_m » 08 фев 2012, 23:28

Здравейте, чудя се какъв мобилен интернет да си избера. Засега най-много ми допада следното:
http://www.maxtelecom.bg/bg/devices/maxfree-2.html Max Free USB модем, 8Мбит/с, предплатен за 6 месеца - 149 лв. Това се пада по 24.83 лв на месец.
GSM операторите предлагат интернет 128 кбит/с., като отначало имат малко мегабайти на бърза скорост, които хвръкват като свалиш няколко филма. Освен това договорите им май са поне за една година, а на Макс-а е 6 месеца предплатен нет.
Покритието на Макс телеком е лошо, но аз съм само из големите градове :)
Та какво мислите?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?

Мнение от Ванката » 08 фев 2012, 23:53

Не е лошо но знаеш ли какво ше ти е покритието и в София /ако си от София де/ иначе осигуряваш нет на всичките си устройства.(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 09 фев 2012, 00:01

[Quote]осигуряваш нет на всичките си устройства[/Quote]
Това май само бисквитката го прави.
А устройството, което аз съм посочил е USB Wimax modem.
Бисквитката ми идва прекалено скъпа и обвързваща.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 09 фев 2012, 00:22

Ааааа тва е тая флашката къде я рекламират сега се сетих вече. Ми бисквитката не е ли по на далавера?
Samsung GALAXY S22 Ultra

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 09 фев 2012, 00:50

Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон. Типа у-во има значение, това дава ясна представа за търсената услуга.
Предполагам, че щом си посочил usb модема, то явно е за ноутбуук, а в такъв случай WiMax е по - добър избор, стига да си проверил, там където би го ползвал най - често дали има приемлива скорост и пинг.

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 09 фев 2012, 09:15

[Quote]WiMax е по - добър избор[/Quote] Wi-Max не е най-добрия избор, ползвал съм го когато М-Тел предлагаше услугата.
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 09 фев 2012, 09:40

[Quote]Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Автор: Crazy Heart
Публикувано: 09.02.2012 09:15

Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.[/Quote]

И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 09 фев 2012, 10:26

[Quote]VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.[/Quote]
E, може ли да си толкова дребнав?:) Другите два оператора също предлагат такъв интернет, само дето не се нарича Vodafone Mobile Connect.

На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 09 фев 2012, 10:32

точно такавва тема мислех да повдигна,но по-специално за макс телеком само,имам познати са крайно недоволни от услугите им(казват,че било едно към едно с мобилният интернет от операторите) други казват,че са много доволни.
Реално не мога да си направя преценката,а на вас имам доверие :)

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 09 фев 2012, 10:34

а ква е тая бисквитка,каква и е далаверата там,с какво е по-различна от флашките на Хуавей и на Алкател ? :D

Отговори