Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Здравейте, чудя се какъв мобилен интернет да си избера. Засега най-много ми допада следното:
http://www.maxtelecom.bg/bg/devices/maxfree-2.html Max Free USB модем, 8Мбит/с, предплатен за 6 месеца - 149 лв. Това се пада по 24.83 лв на месец.
GSM операторите предлагат интернет 128 кбит/с., като отначало имат малко мегабайти на бърза скорост, които хвръкват като свалиш няколко филма. Освен това договорите им май са поне за една година, а на Макс-а е 6 месеца предплатен нет.
Покритието на Макс телеком е лошо, но аз съм само из големите градове :)
Та какво мислите?
http://www.maxtelecom.bg/bg/devices/maxfree-2.html Max Free USB модем, 8Мбит/с, предплатен за 6 месеца - 149 лв. Това се пада по 24.83 лв на месец.
GSM операторите предлагат интернет 128 кбит/с., като отначало имат малко мегабайти на бърза скорост, които хвръкват като свалиш няколко филма. Освен това договорите им май са поне за една година, а на Макс-а е 6 месеца предплатен нет.
Покритието на Макс телеком е лошо, но аз съм само из големите градове :)
Та какво мислите?
Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Не е лошо но знаеш ли какво ше ти е покритието и в София /ако си от София де/ иначе осигуряваш нет на всичките си устройства.(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote]осигуряваш нет на всичките си устройства[/Quote]
Това май само бисквитката го прави.
А устройството, което аз съм посочил е USB Wimax modem.
Бисквитката ми идва прекалено скъпа и обвързваща.
Това май само бисквитката го прави.
А устройството, което аз съм посочил е USB Wimax modem.
Бисквитката ми идва прекалено скъпа и обвързваща.
Ааааа тва е тая флашката къде я рекламират сега се сетих вече. Ми бисквитката не е ли по на далавера?
Samsung GALAXY S22 Ultra
Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон. Типа у-во има значение, това дава ясна представа за търсената услуга.
Предполагам, че щом си посочил usb модема, то явно е за ноутбуук, а в такъв случай WiMax е по - добър избор, стига да си проверил, там където би го ползвал най - често дали има приемлива скорост и пинг.
Предполагам, че щом си посочил usb модема, то явно е за ноутбуук, а в такъв случай WiMax е по - добър избор, стига да си проверил, там където би го ползвал най - често дали има приемлива скорост и пинг.
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]WiMax е по - добър избор[/Quote] Wi-Max не е най-добрия избор, ползвал съм го когато М-Тел предлагаше услугата.
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.
[Quote]Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Автор: Crazy Heart
Публикувано: 09.02.2012 09:15
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.[/Quote]
И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
Автор: Crazy Heart
Публикувано: 09.02.2012 09:15
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.[/Quote]
И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
[Quote]VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.[/Quote]
E, може ли да си толкова дребнав?:) Другите два оператора също предлагат такъв интернет, само дето не се нарича Vodafone Mobile Connect.
На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?
E, може ли да си толкова дребнав?:) Другите два оператора също предлагат такъв интернет, само дето не се нарича Vodafone Mobile Connect.
На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
точно такавва тема мислех да повдигна,но по-специално за макс телеком само,имам познати са крайно недоволни от услугите им(казват,че било едно към едно с мобилният интернет от операторите) други казват,че са много доволни.
Реално не мога да си направя преценката,а на вас имам доверие :)
Реално не мога да си направя преценката,а на вас имам доверие :)
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
а ква е тая бисквитка,каква и е далаверата там,с какво е по-различна от флашките на Хуавей и на Алкател ? :D