Мобилен интернет от VIVACOM

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Мобилен интернет от VIVACOM

Мнение от asenna5 » 25 апр 2012, 21:28

Хах, е ти да не искаш в магазина на Виваком да чуеш нещо по-различно ?
В Мтел примерно е така: "Всички са ми на Мтел, искам да взема още една карта за ... . А може ли още една, да си говорим без пари ? А интернет ? 5лв. !? Сериозно ?! Искам!".
Онзи ден в магазина на Оборище един тип си купи пред мен десет карти за фирмата и искаше още десет, ама търговеца му каза, че може да вземе още десет на следващия ден. Човека беше ужасно разочарован, но си подписа договора и даже си взе и дейта карта като физическо лице. Че и 500лв. депозит остави и питаше кога да мине..
Така се прави.
А е твърде вероятно след година жената да се пренесе обратно.
Но пък при преносимост под два процента ..не, няма смисъл да продължавам..- твърде дълго и твърде ясно, просто чесане на езиците..
Бъди спокоен обаче - предвиждам най-накрая Мтел да имат спад на клиентите си, тъй като пазара в момента се свива и това ще се усети в резултатите от това или следващото тримесечие за Мобилтел и Глобул. Би трябвало проникването на мобилни услуги да се свие с поне десет процента, след разрастването през 4Q. В по-далечна перспектива това ще важи и за твоите любимци, за момента - не, не се притеснявай - играта тук е друга..

[B]Лирични отклонения, повече за това няма да пиша.[/B] :)

По темата: честито! Тъй като сме едва ли не съседи може да се видим някой път за по кафе. Аз ползвам модем с дейта и 512 бързи мегабайти за 5лв. с редуциране до 128 килобита (обикновено около 230 ка вдигам след ограничението). Даже имам два: Е173 и MF190. :)
Тамън ще си премерим флашките..;)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 25 апр 2012, 21:39

[Quote]Но още се колебая,просто не знам след тези 500 MB на колко ще ми падне скороста?[/Quote]На [B]3G[/B] - ще падне на [B]128 kbps (16 kB/s)[/B], а на [B]EDGE[/B] - на [B]210 kbps (26 kB/s)[/B]. Сърфирането става чувствително по-бавно. При сайтове с много графични елементи (картинки), скриптове и Flash ще има повечко забавяне на EDGE поради големия ping, но като за трафик без пари не е зле. Този сайт например, ще се отваря за около 15-20 сек. при първо отваряне и за около 4-5 сек. след кеширане. (yes)
Ясно е, че при редовно ползване през таблет или лаптоп 500 MB са крайно недостатъчни, но на мен ми трябва за случаите, когато си ходя към Русе за по няколко дни. А и имаш допълнителни пакети [B]+Traffic 500[/B] = 500 MB за 5 лв. ако ти потрябват още бързи мегабайти за месеца.
Освен това винаги можеш да се прехвърлиш на по-висок план (примерно M = 2,5 GB за 20 лв.) ако можеш да си го позволиш.

@[B]azcv[/B]
[Quote]Huawei е по-добрия вариант.Освен всичко тоя модем тръгна на Убунту 11.10 без да инсталирам каквито и да е драйвери.[/Quote]Вярно е, самият стик има вградена ROM, в която са вкарани фърмуеър и драйвери за Linux (yes)

Sage

Мнение от Sage » 25 апр 2012, 21:53

Гледай сега - аз влизам средно 1,2 пъти в месеца в магазин на Виваком (т.е. 6 пъти за 5 месеца). Ти явно влизаш постоянно, работиш в бранша или просто си в контакт и бизнес-отношения със него. Очевидно можеш да дадеш много примери в своя полза (и да премълчиш други). Аз споделям нещо спонтанно, при едно от редките си посещения. :)
[Quote]А интернет ? 5лв. !? Сериозно ?! Искам![/Quote]Брей, не думай - добре :)
[Quote]Тъй като сме едва ли не съседи може да се видим някой път за по кафе.[/Quote]Лошо няма, но напоследък имам много непредвидим график и дори на KOBRETI не съм обещал нищо. Може би май-юни ще се видим или пък някаква там среща може да направим (beer)/(coffee) - квото дойде.

asenna5

Мнение от asenna5 » 25 апр 2012, 21:59

Имам си мобилно гадже, бе приятелю - а до преди три месеца даже работеше във Виваком..:D
..Инак за кафето: като кажеш. Може и биричка. Живея в западната част на столицата, Надежда, Люлин ми е на ... ,..ми ясно е. :)

Sage

Мнение от Sage » 25 апр 2012, 22:00

Тц-тц по лош път я водиш, значи :D

asenna5

Мнение от asenna5 » 25 апр 2012, 22:05

За щастие напусна след повече от половин година тормоз от малоумните им мениджъри. Оказа се, че мениджър в София и беше едно леке от 2be, което беше зонален и на мен, докато работих именно там ..абе да не навлизам повече, не е това темата.. :)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 25 апр 2012, 22:13

[Quote]А интернет ? 5лв. !? Сериозно ?! Искам!".[/Quote]
Прекаляваш с лириката.Без таблет ще ти го дадат ли а?
Много се размечта нещо... намали гледането на реклами промиват мозъка.
Уу вярно че ти ги правиш. :S
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

asenna5

Мнение от asenna5 » 25 апр 2012, 22:15

Да. Аз така си го купих. И модема беше подарък. И сега пак ми предлагат - онзи ден на Герена като бях на връщане от летището минах да питам за телефона на Левски и искаха да ми продадат такъв точно, аз казвам, че имам, а човека "Ми земи си втори, де".

Иначе много ми се ще да работя в DMB, ама не съм дорасъл ..Страхотен маркетинг, без съмнение. Супер хора, които стоят зад него. Даже се оказа, че познавам един от тях лично.. ;)

ПП/ Човек може ли да си купи модем и флашка за 5лв. от Виваком без да ползва каквото и да било друго от тях, я споделете. И ако някой знае нека каже и за Глобул, моля. 10x предварително! :)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 25 апр 2012, 22:27

Ти този ли имаш в предвид
[Quote]Пакет M-Tel NONSTOP MINI се предлага само в комплект с таблет по избор[/Quote]
или за
[Quote]M-Tel SURF NONSTOP LITE [u]4,90 лв[/u].(промоционална месечна такса при подписване на 2 годишен договор)Промоционалната месечна такса за М-Tel SURF NONSTOP LITE е валидна за първите[u] 6 месеца [/u]при подписване на 2-годишен договор после [u]15,90 лв.[/u][/Quote]
хайде да сме точни та за кое става въпрос?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

asenna5

Мнение от asenna5 » 25 апр 2012, 22:31

За Non Stop Mini става въпрос. 24 месеца договор, 5лв. с ДДС, без някакви допълнителни условности. Не съм взимал таблет. Питай в магазина. Брат ми си взе такъв с Mega Loop-а към който премина миналата година и аз питах може ли и аз - и ето, имам. Мога да те уверя, че специално Мтел и Глобул предлагат много повече от описаното по сайтовете.

ПП/ "С питане до Цариград се стига". :)

Отговори