Мобилен интернет от VIVACOM

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Мобилен интернет от VIVACOM

Мнение от Luke_Netwalker » 26 апр 2012, 12:43

[Quote]:( Лично аз съм доволен от Виваком! Ползвам неограничен интернет с 300мб. на максимална скорост и програмата ми е с още 300минути. в мрежата на Виваком за 11.80лв. такса на месец! До сега не съм имал проблем,и смея да кажа ,че нетът им е по добър от Глобул,тъй като имам 3г.устройството на Глобул и него ползвам вече 2години с нетбук ,но минималната скорост на Глобул е СМЕХ:D. Сега го спирам Глобулския!Виваком са по добри ,макар да ползвам техният нет досега само през мобилният си тел. ,но през 3г.връзката! Едно от любимите ми занимания е да слушам през Нокията си Н73 и Вивакомският нет интернет радио в колата през стереото с 4колони и буфер! Миналата седмица от София до Драгоман ,радиото прекъсна ,само един път за малко докат буферира и това беше-свиреше си през тела без проблем с Виваком,но чистота на интернет радиото под 128кб/с!:D Имах проблем с приспадането на безплатните ми минути на месец,просто не ги отчитаха ,но след 3 разговора от Виваком си ми ги приспаднаха без проблем,просто грешка от тяхна страна !:| Постъпиха коректно и си оправиха грешката с отчитането!(yes) При теб незнам защо става така :S Мой съвет е да се свързваш с различни техни служители и ще попаднеш на цивилизован Бай Ганьо от тях ,който ще ти свърши работа!:D Бъди по настоятелен-така трябва в БГ;)[/Quote]

На теб просто ти е провървяло. Аз се сещам за твърдението на един класик - [B]всички са маскари[/B]. Имайки предвид, че темата може да се чете и от непълнолетни, като клиент на Виваком ще се огранича за тях със следното - [i]гадни, мръсни, долни мошеници[/i]. Или както се казваше в един стар виц - амбриажи. Имам с тях едногодишен договор Traffic Unlimited S. Първите седмици след сключване на договора всичко беше наред. Но още на втория месец не ми пуснаха пакета от 750 МБ на висока скорост. В офиса в който подписах договора ми казаха: Ние сме Jeff, не сме VIVACOM, вървете се оправяйте в офис на VIVACOM.
В офиса на VIVACOM не ми помогнаха кой знае колко повече. Казаха, че този въпрос може да се реши единствено като позвъня на 123. След дълго слушане на музика, разнообразявано с "Вашето обаждане е важно за нас, моля изчакайте", най-накрая успях да се свържа с оператор. Останах като втрещен когато младежът отсреща ми каза, че аз всъщност вече съм изразходвал пакета при висока скорост. Бога ми, до момент този трафика ми беше доста под 750 МБ, да не говорим за висока скорост. Опитах да подам оплакване през тяхната уебстраница, но отговора се състоеше от общи приказки и реклами. Прецакаха ме с тези 750 МБ. Сега отново се повтаря същата история. Отченият период ми свършва на 21-ви и на 21-ви срещу 22-ри би трябвало да се нулира брояча им и да се стартира бързия пакет. Специално съм питал за това. Да, ама не. Проявих настойчивост и успях на 22-ри да се свържа с оператор. Познайте какво ми казаха. Една девойка ми съобщи, че вече съм изразходвал пакета. След като доста рязко заявих, че това просто няма как да стане тя провери нещо в техническия им отдел и ми каза, че това, което всъщност гледала било за миналия период, имали малък проблем, но работели по въпроса и в максимално кратки срокове ще си получа пакета на висока скорост. И до днес не съм го получил. Като позвъня на 123 ми казват вариации на тема малкия проблем, но винаги започват с това, че вече съм си изразходвал бързите мегабайти. А аз от тогава не съм включвал нетбука.
Така стоят нещата с интернета на VIVACOM при мен. Предполагам, че и другите оператори са от същия дол дренки. Разсъжденията за качествата им са абстрактни. Ако искаш да ползваш мобилни услуги трябва да избереш някой и тогава се сблъскваш с грубата действителност. Жан Пол Сартър има едно есе за проблема за избора. Там той казва, че каквото и да избереш, все ще сбъркаш.

ddeynov
Регистриран: 23 авг 2006, 12:29

Мнение от ddeynov » 26 апр 2012, 16:17

Колеги, знаете ли как се проверяват останалите МБ при Трафик Ънлимитед? Някакъв смс към 123 ли? Не върви всеки път да се местя картата в телефона и да набирам *123# ;)

baroveca_t
Регистриран: 18 мар 2012, 18:00

Мнение от baroveca_t » 26 апр 2012, 20:27

----:| Аз Вивакомският нет го ползвам за сега през моб.тел. и него проверявам на *123 МРЕЖА /гати не моа намера мрежата бутона/:P ,ама се радвам че открих /ю-то/ (yes) от 2г. не съм го улучвал на този нет бук:D ! На Глобул ползвам нет на нетбука си ,но никога не съм се интересувал от оставащата ми бърза скорост ,защото и без това бърза или бавна на Глобул не става нищо и сега ще го спирам,още повече че те ти свалят скороста когато след като си надвишил 30 процента от бавната скорост /след изчерпването на бързата/(angry) ,та ти става още по-бавна:S Ужас (angry) радио не може да се слуша ! Резил са Глобул (no)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 26 апр 2012, 22:21

За 22-ри този месец ли става дума? При мен проблемът с Data Unlimited продължи поне 10 дни ако не се лъжа. Очевидно има някакъв проблем, но не е ясно кога се проявява. При мен беше само веднъж и както писах 100 пъти ме компенсираха многократно.
Сега от 2 дни и аз съм абонат на Traffic Unlimited и ще видим какво ще стане след 15 май.

BANANA_18
Регистриран: 01 юли 2004, 01:51

Мнение от BANANA_18 » 26 апр 2012, 22:27

Сигурно ли е вече,че може да се подпише на Traffic Unlimited XS без да съм клиент на VIVACOM Net?
Лоялен клиент кое се водеше?

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 26 апр 2012, 22:47

Като си абонат над 6 месеца и ставаш лоялен клиент. Вземи си и картата, дава нелоши отстъпки в Техномаркет например (yes)

BANANA_18

Мнение от BANANA_18 » 26 апр 2012, 22:54

Нещо говореха за 9 месеца?Сигурен ли си иначе аз съм им абонат от 10.09.2011. на виваФрее и го държа само заради интернета.

milen888

Мнение от milen888 » 26 апр 2012, 22:56

9 месеца трябва да си бил абонат, за да вземеш телефон на лизинг. А 6 месеца трябва да си бил, за да станеш лоялен клиент, дават ти карта за отстъпки и можеш да си вземеш Traffic Unlimited XS на 5 лв. такса (yes)
http://vivacom.bg/VivaClub/bg/WhatIs

BANANA_18

Мнение от BANANA_18 » 26 апр 2012, 23:19

Така.Звъннах току-що на 123.Говорих с един мъж и го попитах дали мога да си поръчам ВиваКлуб карта и той провери от кога ми е картата,и каза ,че трябва да изчакам да станат 9 месеца.Казах му,че в сайта пише 6 месеца и той каза да изчакам малко.След минутка-две слушане на музика се свърза и се поправи,че може да поръчам и уточнихме адреси и глупости.

Попитах го след това за Traffic Unlimited XS* ,а той каза че трябва да съм абонат на стационарния интернет за да се възползвам.Обаче като се има в предвид ситуацията с виваКлуб картата може и да бърка.:D
Благодаря за инфото,тия дни (може би след почивните)ще погледна в магазина.Обаче каква е гаранцията,че и в магазина няма да ме резнат понеже не са запознати все още...

milen888

Мнение от milen888 » 26 апр 2012, 23:25

Бърка естествено, не му обръщай внимание :) Служителите в тези отдели са под всякаква критика и при трите оператора. Отивай направо в някой магазин и кажи, че си лоялен клиент и че от 123 са ти казали, че можеш да си вземеш Traffic Unlimited XS без проблем :D Гарантирано ще стане (yes)

Отговори