Мобилен Интернет - приятна изненада

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мобилен Интернет - приятна изненада

Мнение от alexandrov1 » 10 окт 2013, 22:22

Току що останах много приятно изненадан от мобилния интернет на Глобул.

Направи ми впечатление, че компютърът ми зарежда доста бързо и направих проба през speetest.net

Направо се изненадах, както никога до сега, когато постигна неколкократно download почти 10МБ и upload около 2МБ, Ping 60-70.

Мисля, че добрите новини от този оператор и новия му собственик Теленор наистина започват и търпението на всички лоялни клиенти ще бъде оправдано.

По-добре късно, отколкото никога :)

ILIICHO_GLOGOVO
Регистриран: 18 окт 2009, 09:12

Re: Мобилен Интернет - приятна изненада

Мнение от ILIICHO_GLOGOVO » 10 окт 2013, 22:25

при теб да ,при мен е 0.03 доунлоад и 0.02 уплоад :(

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 10 окт 2013, 22:26

Айде, и Глобул си наеха форумни тролове...

Тия хвалби хОди ги разправяй в бг-мама, тук са излишни...

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 10 окт 2013, 22:44

Колеги,

тук няма никакви тролове на никой оператор - Глобул бавно се подобрява, да бъдем обективни.

Гърците си тръгнаха и това е чудесна новина. Теленор работят здраво. Нека им дадем за период от няколко месеца. Сигурен съм в тях.

И нека бъдем малко по-позитивни. Все пак в България има 2 възможности за разумните потребители - Виваком и Глобул.

А Мобилтел много ни разочарова, но и на тях трябва да дадем шанс да ни спечелят отново с добри цени, прозрачност и лоялно отношение.

ceco2004
Регистриран: 12 яну 2010, 20:15

Мнение от ceco2004 » 10 окт 2013, 23:01

Да им дадем време.
Имам абонамент с включен Интернет от Глобул, но е толкова зле, че се принудих да си взема и на Виваком. Където няма 3G увисваш на GPRS - няма EDGE, няма почти нищо.
Ето два теста които направих току що

http://www.speedtest.net/my-result/3025570469

http://www.speedtest.net/my-result/3025573550

Поне тук в Люлин 9 - нещата не са мръднали. Имал съм и по-добри тестове - максимума беше 7,2Мbps

Погледни реално на нещата- ако МТел бяха пуснали по-рано (18-24 месеца) големи пакети (1000-2000) с минути в собствената си мрежа - [B]към всички а не към 3-10 номера[/B], сега гърците щяха да си свалят антените и оборудването и да го предават за желязо.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 10 окт 2013, 23:03

"Колега", човек като ти погледне само списъка с мнения, и му става ясно, че писането по форумите ти влиза в служебните задължения, които изпълняваш в Глобул...

А с това, че го криеш, слизаш на нивото на "звездичките", които използваха никове с женски имена и цифри... Твоето е мъжко, но пак с цифри, така че явно и това копирате от Мтел...

От 3-те варианта, глобул са най-неразумния избор... А Вива напоследък убиха цялото предимство, което имаха, че дори вече дълбаят надолу с бавен нет и лошо качество на разговорите...

Глобул имаха много време да покажат "най-доброто", което било предстояло, но така и никой не го дочака.

Няма какво да им даваме един или няколко месеца на Теленор - когато реално подобрят нещо, тогава ще ги похвалим всички задружно... А не да ми пробутвате тук някакви СМС-и з 1,50, дето след 1 месец дори не пишете като изтече промоцията на колко ще се вдигне таксата АВТОМАТИЧНО за всички, които са се подлъгали да си ги активират, БЕЗ да ги уведомите...

Нов бардак със старите ку$ви и старите курв3нски номера...

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 10 окт 2013, 23:39

в Ръцете си държа телефон със СИМ карта на глобул и активиран мобилен интернет... все още е на максимална скорост ... и определено[B] не вдига и 1 мегабит[/B]...[B] камо ли цитираните от теб 10 [/B]

(no)(no)(no)

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 10 окт 2013, 23:57

[Quote]А Вива напоследък убиха цялото предимство, което имаха, че дори вече дълбаят надолу с бавен нет и лошо качество на разговорите...[/Quote]

Какво искаш да кажеш с това ? Аз наблюдавам точно обратното, преди свалях с 7-8Mbits max, сега скоростта стига до 12-14Mbits max ... И как така качеството на разговорите било лошо ?

Bio
Регистриран: 26 яну 2006, 20:46

Мнение от Bio » 11 окт 2013, 00:00

Проблемът на 3Г-то на Глобул, не е е скоростта, а покритието. Безобразно е, доста дупки дори и в София, да не говорим, че преминава в GPRS директно. Засега избор си остават МобилТел и Виваком. При виваком има напоследък спад в скоростите в час пик в София, но 2-3 мбит-а си ги има, които са си ОК. Скорости над 2-3 мбит-а са напълно достатъчни за повечето дейности. За мен най-важно е постоянността на услугата и покритието й. Разбира се и цената не на последно място.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 11 окт 2013, 02:02

[Quote]И как така качеството на разговорите било лошо ?[/Quote]
Напоследък доста хора ми казват, че ме чуват ужасно... Смених апарата - същото... Аз като говоря с Вива, също често чувам лошо... Да не говорим, че 2-те ми карти са настроени ако нямат обхват, да пренасочват към другия ми телефон - и почти всеки ден получавам прехвърлени разговори, при положение че телефонът си е включен и има пълен обхват...

Отговори