Мобилните оператори могат да вдигат цените
Re: Мобилните оператори могат да вдигат цените
Минутите при боб за 9 и нещо не са 300, а 150+150, което пак не е зле, но има сериозна разлика. Ако гледаме само националните мобилни минути 150 при такт 60/60 и 100 при такт 60/1 не са чак толкова различни, нали?
Мегакол-а има и друго предимство, освен таксуването 60/1. Това е единствения мобилен план в БГ, при който всички национални минути ти важат и за разговори към GSM мрежи в целия европейски съюз, Русия, САЩ и др. страни-изброени са на сайта на оператора.
[Quote]01.07 мина и трите оператори се ослушват, докога?[/Quote]
Какво стана, пич, не само 01.07 мина, ами и 01.08... Къде са обещаните от теб 5 ст/мин стандартна цена? Сега вече ще спреш ли да говориш глупости?
Какво стана, пич, не само 01.07 мина, ами и 01.08... Къде са обещаните от теб 5 ст/мин стандартна цена? Сега вече ще спреш ли да говориш глупости?
Мисля, че не си прав - Глобул имат Юнивърс, в който всички минути важат за Зона 1, част от тях за роуминг и Зона 2.
E, ако досега не ти е станало ясно, че Боб е дъмпинг-оператор, нека ти го кажа в прав текст.
За мен това Боб е много голяма грешка от страна на М-тел, защото на практика канибализира собствените им тарифни планове.
Може и да е добре за потребителите на Боб, но не е добре за пазара и в средносрочен план за самите М-тел.
За мен това Боб е много голяма грешка от страна на М-тел, защото на практика канибализира собствените им тарифни планове.
Може и да е добре за потребителите на Боб, но не е добре за пазара и в средносрочен план за самите М-тел.
Колега, прочети внимателно какво съм написал- към GSM мрежи!!! Зона 1 никой не го интересува, там са стационарните телефони, докато GSM мрежите в Европа са в зона 2. Затова съм написал ясно: единствено Мегакол дава ВСИЧКИ национални минути да се изговорят и към GSM мрежи в Европейски съюз, САЩ, Русия, Сърбия,Македония и т.н.-пълния списък е на сайта на оператора.
А това пък за боб, дето си го написъл, че канибализирали приходите на Мтел е такава глупост, че няма накъде повече. Как пък в Австрия не им канибализира приходите, като там дават 1000 мин. към всички мрежи за 15 лв.??? Това беше реакция на Мтел да задържат малко гигантския спад на приходи и абонати, който се случва последните две години. Хората не са идиоти и отказват да плащат надутите цени вече. Лесните печалби от преди 2010 г. няма да се върнат никога и това е прекрасно за нас, потребителите!
А това пък за боб, дето си го написъл, че канибализирали приходите на Мтел е такава глупост, че няма накъде повече. Как пък в Австрия не им канибализира приходите, като там дават 1000 мин. към всички мрежи за 15 лв.??? Това беше реакция на Мтел да задържат малко гигантския спад на приходи и абонати, който се случва последните две години. Хората не са идиоти и отказват да плащат надутите цени вече. Лесните печалби от преди 2010 г. няма да се върнат никога и това е прекрасно за нас, потребителите!
Бе то аз, че не чета внимателно - оказва се, така е, ама и ти не четеш:-)
Не съм споменавал никъде "канибализиране на приходи", дори не знам какво значи това, а "канибализиране на тарифни планове". Има разлика.
Сравнения с Австрия са безкрайно неуместни, надявам се не се налага да обяснявам защо.
Колкото до това дали Боб ще помогне на Мтел да запушат дупките, предлагам да си говорим другата или по-другата седмица, когато им излязат финансовите резултати. Според мен не, но по-лошото е, че ще се окаже голям проблем в близко бъдеще. Мога да теоретизирам по темата, но не е тук мястото.
Не съм споменавал никъде "канибализиране на приходи", дори не знам какво значи това, а "канибализиране на тарифни планове". Има разлика.
Сравнения с Австрия са безкрайно неуместни, надявам се не се налага да обяснявам защо.
Колкото до това дали Боб ще помогне на Мтел да запушат дупките, предлагам да си говорим другата или по-другата седмица, когато им излязат финансовите резултати. Според мен не, но по-лошото е, че ще се окаже голям проблем в близко бъдеще. Мога да теоретизирам по темата, но не е тук мястото.
В кръга на шегата, боб затова предлагат безсрочни договори - за да могат Мтел да ги закрият по всяко време, без да дължат обяснение на клиентите. (woo)
Верно си написъл "канибализиране на тарифни планове", но за мен в случая това е равносилно на канибализиране на приходите на Мтел. Защо? Защото е видно, че собствените им планове са по-неизгодни за клиентите, отколкото тези на боб. И като се местят клиенти от Мтел на боб, това в общия случай води до канибализиране на приходите на Мтел. В този финансов отчет, който сега излиза, това няма да си проличи, но в края на годината ще е видно. Но те нямаха друг избор, трябваше да задържат клиенти дори и с цената на по-малко приходи, защото пазарния им дял спада с такива темпове, че скоро( до 1-2 години) може да не са най-големия оператор по брой абонати, или дори да са, разликата да е незначителна.
Разликата е значителна в момента.