Мобилният интернет на Булсатком
Мобилният интернет на Булсатком
Моля да споделите как работи при Вас услугата, ако сте я пробвали вече. Аз я тествам от петък насам и не съм очарован. Постоянно губя мрежата на Булсатком, която в квартал Павлово в София има само 1 разделение обхват, а към мрежата на Макс изобщо не успявам да се свържа в режим roaming. Не знам дали това е някакъв локален проблем при мен, но за съжаление е много неприятно. Пробвах с 2 устройства - резултатът е идентичен. От support-а на Булсатком ми казаха, че по принцип си работело, явно проблемът е при мен. С roaming-а между Булсатком и Макс нямало проблем. Или поне така твърдят от 0996 123.
Re: Мобилният интернет на Булсатком
Ако към тяхната мрежа се връзваш с малкото им Huawei модемче или с флашка --тяхна или на Макс, добави му антена- - 5-6 долара са в Aliexpress. Не става с всяка, различни са буксите. Така от 1-2 мбит/сек. с прекъсване, сега се свързвам с 10-13 мбит./сек. без прекъсване с булсатком 4G.
Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Аз го ползвам през таблет, ама мисля утре да ходя да им го върна. Нали има опция за тест 7 дни. Явно няма да се получи. При теб работи ли roaming-ът с Макс? При мен Макс има пълен обхват, обаче през картата на Булсатком изобщо не мога да се свържа с мрежата на Макс.
Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
При мен е обратното от карта на Макс не мога да се вържа към мрежата на Булсатком. Като това е от какъвто и да е таблет или телефон, независимо има ли покритие.
От модем се свързва автоматично с булсатком ако няма покритие на Макс. За да се свърже ръчно трябва да се рови в настройките и ту става, ту не.
7 дни важи отказване само ако си разрешил в договора да почне след 7 дни. Обаче на Булсатком картите са уж с договор, ама всъщност предплатени - предплащаш месеца, който ще ползваш. Не плащаш - спират я, докато не платиш за следващ месец. Питай ги все пак дали още е така. Мисля, че само ако вземеш модем с отстъпка си длъжен да я плащаш.
От модем се свързва автоматично с булсатком ако няма покритие на Макс. За да се свърже ръчно трябва да се рови в настройките и ту става, ту не.
7 дни важи отказване само ако си разрешил в договора да почне след 7 дни. Обаче на Булсатком картите са уж с договор, ама всъщност предплатени - предплащаш месеца, който ще ползваш. Не плащаш - спират я, докато не платиш за следващ месец. Питай ги все пак дали още е така. Мисля, че само ако вземеш модем с отстъпка си длъжен да я плащаш.
Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Не се занимавай с Булсата човек. Изчакай следващите промоции от операторите и си вземи надежден нет. До скоро Теленор даваха 40-50 гиги за 20 кинта. Не се набутвай, виж че един сателит не могат да изтрелят пък да не говорим за качествен нет.
Сутрин, ще чакаш да тръгне след 7 часа на заветните 4-5мбпс , и то ако сложиш бисквитката на прозореца. Макса стана ясно, че са дали фира, а роуминга с тях донякъде спасяваше положението. Стига да сработваше винаги прословутия роуминг, щото и те са с "отлично" покритие.:)
Айде сега да скачат колегите, които са се набутали да ги ползват и да ми обясняват, колко са си супер...:D
Сутрин, ще чакаш да тръгне след 7 часа на заветните 4-5мбпс , и то ако сложиш бисквитката на прозореца. Макса стана ясно, че са дали фира, а роуминга с тях донякъде спасяваше положението. Стига да сработваше винаги прословутия роуминг, щото и те са с "отлично" покритие.:)
Айде сега да скачат колегите, които са се набутали да ги ползват и да ми обясняват, колко са си супер...:D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Да бе не могат да изстрелят сателита?! Space X изстреляха наскоро сателити за сателитна телефония на Iridium, на Булсатком няма да могат, айде стига.
Тръгвал бил нета на булсатком чак сутринта? Да, бе. Ползва си се и през нощта.
Че е бавен и със слаба мощност съм съгласен. Ама те имат около 300 абоната на него. Нормално е да не са му обърнали достатъчно внимание. Сигурен съм, че скоро това ще се промени. Но дотогава наистина ако има изгодна оферта от големите, може да се вземе.
Тръгвал бил нета на булсатком чак сутринта? Да, бе. Ползва си се и през нощта.
Че е бавен и със слаба мощност съм съгласен. Ама те имат около 300 абоната на него. Нормално е да не са му обърнали достатъчно внимание. Сигурен съм, че скоро това ще се промени. Но дотогава наистина ако има изгодна оферта от големите, може да се вземе.
Re: Re: Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
След като пишеш от Макса вмомента, защо не пуснеш един тест от мрежата на Булсат, нали са с великолепен роуминг?
Абе Милене, ти ли си бе човек? Не ти ли писна да ги защитаваш Булсат/Макс? Не виждаш ли че кораба потъва?:D
Абе Милене, ти ли си бе човек? Не ти ли писна да ги защитаваш Булсат/Макс? Не виждаш ли че кораба потъва?:D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Защото седях месеци в роуминг на Булсатком, защото тук техният нет е по-бърз от тоя на Макс - 13 с/у 8 мбит/сек. и сега вече ръчно не ме пуска модемът в роуминг, само автоматичен, когато няма обхват на Макс.
Единият кораб потъва, да. Другият обаче е преустроен в ракета и му се сипва ракетно гориво в момента.
Не съм Милен, хаха. Колкото и да е странно, някои хора харесваме и подкрепяме българското. Разбира се, без да прекаляваме.
Единият кораб потъва, да. Другият обаче е преустроен в ракета и му се сипва ракетно гориво в момента.
Не съм Милен, хаха. Колкото и да е странно, някои хора харесваме и подкрепяме българското. Разбира се, без да прекаляваме.
Re: Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Напълно съм съгласен с теб след проведените опити. Имах доброто желание, но за съжаление не се получава. Още утре им връщам картата и толкова.
Re: Re: Re: Re: Re: Мобилният интернет на Булсатком
Всъщност на сайта на Булсатком има карта с покритието до последния метър. Няма причини някой да е недоволен, предварително е информиран детайлно. Аз с очите си виждам как по улици, по които до вчера не е имало покритие, вече има такова. Гледам с Netmonitor всички нови клетки, които изникват. И странно как мога да се закача към роуминг с Макс, който работи отлично, и с телефон, с бисквитка. Уви, лесно е да оправдаваш собствена техническа некомпетентност с другите. И предпочитам 300 GB интернет месечно за 9 лева и на 10 Mbps, отколкото 3 GB месечно на 100 Mbps на същата цена.