"Мобилтел" пуска тестовa 4G мрежа през септември

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Re:

Мнение от DocHoliday » 20 юли 2011, 11:15

е, щом ти им казваш, значи 100% ще си променят стратегията сега :D:D:D добре че има такива видни инженери и мениджъри като теб по форумите, че операторите да знаят кога и как да си изграждат мрежите ;)
Сериозно, хора, мтел има много за какво да бъдат критикувани, както и другите оператори, но аз вас не мога да ви разбера. Като един оператор не ви кефи/не ви е изгоден - сменяте го и толкова. Никога не съм разбирал хората които злобно нападат даден оператор, сякаш са собственици на конкурентите му или тези които ревностно защитават, сякаш жишота им зависи от това... Ама на Ганя му дай да мрази, да философства и да ти обяснява, колко много ги разбира нещата и как може да ги свърши много по-добре от всеки, ама не го прави, защото нямало смисъл...
Кажете ми в колко държави в ЕС се инвестира в 4г? А в колко в света? Вместо да се радваме, ние плюем...
Ама то това нали се прави с "ваши" пари, сигурно имате право на глас :-D

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re:

Мнение от purko1 » 20 юли 2011, 11:20

точно...Всички се подготвят за лте- но
основния бизнес си е 2г и ще остане още
скъпо е да се развива покритие на високите честоти сами се обеждавате всеки ден

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re:

Мнение от Crazy Heart » 20 юли 2011, 11:24

Мрежата на МТел е The Best :) МУУхаххаха..

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re:

Мнение от Capo_69 » 20 юли 2011, 11:31

[Quote][B]те са си от село[/B], там друго освен кравичката да им мучи на ушенце не харесват.[/Quote]
Гражданино ..... !!! Да не забравяме родителите ти и техните родители от какво са живели ...., и ТИ от какво живееш ;)
Ако не са тези "селяни" ти отдавна само на "протеини" да си.
Ти който една кокошка не си "изгледал" - едно яйце не си "снесъл" :D
[Quote]
Автор: DocHoliday
Кажете ми в колко държави в ЕС се инвестира в 4г? А в колко в света? Вместо да се радваме, ние плюем...[/Quote]
На гол тумбак чифте патлаци :D

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Re:

Мнение от titan_t » 20 юли 2011, 11:31

[Quote]Всички се подготвят за лте- но
основния бизнес си е 2г и ще остане [/Quote]

Абсолютно точно казано! GSM ще си остане още дълги години водещия стандарт за пренос на глас, а преноса на глас е основния бизнес на операторите. Само едно сравнение - колко бързо залезе аналоговата мрежа NMT на Мобиком, водеща се 1 G. После дойде 2 G и въпреки че минаха толкова години, още си е основния поминък на операторите нямащ намерение да отстъпи нито на 3 G,камо ли на 4 G.

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Re:

Мнение от DocHoliday » 20 юли 2011, 11:33

ааа ти си "служител" - нямаш право на глас :D
Така да аз смея да твърдя, че 2г покритието и на 3те оператора е много добро което ти е достатъчно за повечето нужди. Все пак по тия телефони основно се говори и се пращат смс-и (особено в БГ). Аз съм бил клиент само на мтел, но никой от познатите ми, които са на други оператори не се е оплакъл, че му се разпада разговор. Да - на места обхвата е по-слаб, но е нормално ебати. Има толкова фактрои които влияят... От там нататък 3 и 3.5, а вече и 4г е въпрос на стратегия, нужда и потребление. Естествено че в центъра на София 3гто ще е по силно от това в Угърчин... И да не навсякъде 3г обхвата е пълен, но пак е нормално... И не говоря само за мтел, а за всички. Ама на метрото в люлин вива имали по-голяма скорост от мтел. А я ми кажи колко маймуни са се качили на клетките?
Както и да е де - не ми се влиза в излишни размисли :). Новината е хубава, дано скоро всички оператори и на все повече места с 4г :)

Crazy Heart

Re:

Мнение от Crazy Heart » 20 юли 2011, 11:36

Аз имам да кажа само още едно нещо, тези които ползват мобилен интернет, те ще са най-доволни. Масата си ползва 2G основно заради това, че батерията на телефона загива бързо, не толкова заради проблеми в покритието. Всеки оператор има кофти точки на покритие но като цяло вече всички мрежи са на добро ниво.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re:

Мнение от purko1 » 20 юли 2011, 11:48

абе не е само заради батериите на 2100 в 3г сигнала затихва усилено колкото по на вътре влизаш в сграда примерно за разлика от gsm при umts имаш ефект дишане-колкото повече абонати се закачат и ползват услуги силата на сигнала спада трябва да имаш клетки през 500метра че и по малко за да се подържа добро обслужване навсякъде

Crazy Heart

Re:

Мнение от Crazy Heart » 20 юли 2011, 12:01

[Quote]абе не е само заради батериите на 2100 в 3г сигнала затихва усилено колкото по на вътре влизаш в сграда примерно за разлика от gsm при umts имаш ефект дишане-колкото повече абонати се закачат и ползват услуги силата на сигнала спада трябва да имаш клетки през 500метра че и по малко за да се подържа добро обслужване навсякъде
[/Quote] Аз ползвам 3G апарати от години и не виждам такива проблеми, може би единствено, че понякога мрежата просто прекъсва от нищото, но това се е случило сигурно 5 пъти за последните 3 години. Ползвам висок клас телефони и твърдя, че не съм имал сериозни проблеми с мрежата. Винаги има възможност проблема да е в твоя телевизор :)

denko1
Регистриран: 13 юли 2004, 16:48

Re:

Мнение от denko1 » 20 юли 2011, 13:50

Айде първо да пуснеме евтини пакети за неограничен мобилен нет както другите оператори а????

Отговори