Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от Apple_fan » 29 яну 2015, 14:03

[quote]Новата рекламна кампания на телекома е посветена на качеството на мрежата

Покритието на 3G мрежата на Мтел със скорост до 42 Mbps (мегабита в секунда) непрекъснато се увеличава и към началото на 2015 година 4,9 милиона българи или 67,6% от населението в страната могат да се възползват от предимствата на технологията – предаване на данни с изключително голяма скорост и качество.
Именно на високото качество на мобилната мрежа на Мтел е посветена новата рекламна кампания на телекома, която ще започне от началото на февруари. Чрез нея Мтел ще представи резултатите от усилията на техническите екипи на компанията, които непрекъснато развиват и модернизират нейната инфраструктура. Благодарение на тези усилия вече 261 населени места са покрити с базови станции, работещи по технологията Dual Carrier HSPA+, която осигурява скорост до 42 Mbps. С такава скорост през мобилен интернет може безпроблемно да се свалят големи файлове за броени секунди, да се гледа HD видео или да се играят онлайн игри с високо качество на графиката.
Мтел предлага качество на мобилния интернет не само в тези 261 населени места. Телекомът поддържа в цялата си 3G мрежа скорост на връзката до 21 Mbps, осигурявайки бърз мобилен интернет за всички потребители независимо от населеното място. Паралелно с разширението на инфраструктурата на мрежата телекомът работи по нейната модернизация, която осигурява по-голям капацитет на базовите станции, включително осигуряване на максимални скорости, както и по-малка консумация на електрическа енергия. Към момента 3G мрежата на Мтел е напълно модернизирана. По план до края на годината трябва да приключат и подобренията на 2G мрежата.
В момента световна тенденция за телекомите е модернизация, която има за цел изграждане т. нар. единна мрежа за достъп (single RAN). При нея една и съща базова станция може да обслужва различни технологии – 2G, 3G и 4G. Така модернизираната мрежа е подготвена за по-лесно въвеждане на 4G LTE, което се очаква в следващите три години.[/quote]

Горките Теленор.. толкова много шум вдигнаха около тяхното обновяване, а Мтел ги изпревариха вече..

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от mkpetrov » 29 яну 2015, 14:12

[quote]С такава скорост през мобилен интернет може безпроблемно да се свалят големи файлове за броени секунди, да се гледа HD видео или да се играят онлайн игри с високо качество на графиката.[/quote]
Да, с 42 мегабита в секунда и при 42 минути в месеца (Оптимистично погледнато):D

Като толкова им е добра мрежата и увеличен капацитетът (Не, че се съмнявам в това, напротив), поне да увеличат минималните скорости, иначе няма абсолютно никакво значение (Извън промоционалния план, който така или иначе изтича).

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 29 яну 2015, 14:25

Какво разбираш под минимална скорост?

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 29 яну 2015, 14:48

Е това си е максимална скорост, минимална нямаш никога :D поне в понятието мобилен интернет.
А защо не ги вдигнат...ми за да си купиш по-голям пакет.128 ставаше за нещо и много хора седяха на малки пакети.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: Re: Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от zazabg » 29 яну 2015, 15:18

Аз максимална скорост над 10Мбита не съм видял освен при Макс телеком и тяхното 4G :-) Не мога да разбера какво се надплюват тези. Да дойде шефът на Мтел да му пусна един спийд тест да види колко са ми осигурили скорост 42Mbit-a

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 29 яну 2015, 15:36

какво ви пука за тая скорост на всички...важното е сигнал да има... 4-5 мегабита стигат за всичко и за гледане на видео стават. като свършат набързо мегабайтите и чудо голямо като има скорост.

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от Jul 72 » 29 яну 2015, 16:25

(yes) Точно,
между другото след порта, там където го ползвам телефона съм тотално недоволен. Говоря за западната част на София. Връзката се губи - ту преминава на 3G ту на EDGE. Уж подадох сигнал, мерили били - нищо. Нетът на Теленор дето ги напуснах и на Вива са в пъти по-добри. Сори, но мен ме грее кво имам практически, а не под еди коя си клетка точно при някакви условия.
Иначе войсът е добър, даже вече им ползвах и роуминга и там имат страхотна тарифа, но от нета им ......не съм очарован.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от asenna5 » 29 яну 2015, 17:14

Ето от преди малко от западната част на София, Била Надежда:
http://www.speedtest.net/my-result/a/1141194962

Аз съм си доволен, трудно падам под 20 мегабита в София.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Модернизацията на 3G мрежата на Мтел е факт, през 2015-та приключва и тази на 2G мрежата

Мнение от zazabg » 29 яну 2015, 17:16

естествено, че 4-5Мбита си е достатъчна скорост за всичко. Мен просто ме дразни реклама като
"Сърфирай с 42 Mbps скорост в 3G мрежата с най-добро покритие в България"
В този момент искам да запитам "Как бе младеж, как да сърфирам... ти някога сърфирал ли си с тази скорост?!?!?" (angry)(angry)(angry)
Нека някой от шефовете им да застане на улицата да направи един тест като репортаж и да му гледаме изражението;)

Отговори