Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от StefiMo » 08 мар 2017, 10:48

Докато не ги глобят поне с 6 цифрена сума, няма да се оправи. Аз плащам за Нет+ТВ (Мегалан). Техен телефон не ползвам никакъв. Аз СМС не съм получил за добавяне на нещо. Т.е. теоретично въобще не знам, че са ми добавили нещо, и то платено (от другия месец). И какво, ми те могат си добавят каквото искат, за колкото пари си искат. Чак както излезе фактурата ще разбера, че съм абонират за нещо.
Дори да бях получил някакъв СМС, трябва да платя!! СМС да се откажа (на друг оператор съм, и това не е безплатен СМС). Или да се обадя на някакъв телефон (call център) пак платен!! да се откажа от услугата.
===
Имам регистрация в сайта им, ползвах телефон някога. Сега, като влезна в малоумния сайт, даже и фактура не мога да видя (която си плащам всеки месец!). Трябва да изпратят СМС за да продължа на техен телефон!! Ами аз нямам. На моя телефон не могат да пратят СМС. Т.е. сайта е напълно безполезен.
===
Но докато разните там Регулаторни органи си получават заплатите от същите тези фирми, които регулират, така ще бъде. Това малоумие го има само в България.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Ванката » 08 мар 2017, 11:01

Аз искам да попитам само две неща. Договора ми изтича на 15-ти юни, мога ли да си прекратя договора предсрочно без да дължа неустойки за двата месеца след март, след като ми набиват непоискана услуга? Къде другаде освен на КЗП и КРС да пусна жалба, и как точно трябва да бъде правилно издържана тя за да се вземе под внимание?

Всъщност, май най-добре ще е като дойде момента, да пуснем отделна тема за колективна жалба от всички потърпевши!
Samsung GALAXY S22 Ultra

pipchi
Регистриран: 31 мар 2016, 19:23

Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от pipchi » 08 мар 2017, 11:28

Не знам защо се дразните и обиждате след като съм изцяло на Ваша страна. В отговора на КЗП е цитиран закона и члена принципно.Проверки ще бъдат правени след като е налице нарушение.Когато сте сключил договора за ТВ ,услугата не е била налична и е ясно ,че не включена в него.Това ,което е интересно дали в общите условия няма клауза за такива случаи с която оператора си е вързал гащите.Примера с Боб и Виваком / специално pcloud/ го дадох за услуги/законни,не съм твърдял друго/ ,които клиента може да не иска,но са включени по подразбиране и трябва да се откажеш впоследствие....

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 08 мар 2017, 11:30

Значи в момента наблюдавам в страницата им във фейсбука как се подвизава един "обикновен потребител" който се изказва като теб само че си позволява да обижда, псува и да се репчи на критикуващите и оплакващите се от оператора.И активните иначе модератори на страницата се правят на утрепани.
Мислех да ходя и да откажа добавката със скандал ама сега може би е по-добре да изчакам и да пусна жалба.Като ги ударим така няколко хиляди човека тия 2-та лева(то е ясно че не е толкова до парите а опит за пробутване на каналите за които са се охарчили) да им излязат през носа и повече да не помислят за още непоискани платени "услуги".
Аз съм човек който цени доброто отношение при обслужване не толкова парите.Навремето точно с близу както отидох само за връщане на устройство така ме вбесиха с евтини номера и премълчаване на условия и им хвърлих 150 лева да разкарам един договор преди изтичане така и сега сериозно ще се ориентирам към прекратяване на отношенията с тях в края на годината(или по-рано).Така хем ще платят глоба хем губят един клиент.И няма да съм само аз.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Johnniie » 08 мар 2017, 13:45

Сметките на Мтел няма да излезнат,защото в отговора от КЗП точно и ясно е написано,че абоната не дължи заплащане за предоставената му услуга,когато е получена без неговото изрично искане.Така,че Мтел нищо няма да вземат като такси от тези абонати,но ще си заплатят глобите на КЗП.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 08 мар 2017, 14:01

Всеки с проблемите си, аз от известно време търся всякакви варианти как да си пусна спортните канали на Мтел, защото съм с телевизия на Виваком. Бях готов да плащам доста повече от 2лв.

Иначе е огромна простотия, да ти добавят автоматично платена услуга, която не си поискал.

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Мнение от iavorski » 08 мар 2017, 14:27

Предлагам ви да си превеждате към Мтел таксата за телевизия без тези 2 лева / както си ви е по договор / и да си гледате безплатно Мтел спорт. Ако ви спрат услугата - КЗП, КРС и който се сетите още и да ви я пуснат обратно. И продължавате да плащате без тези 2 лева.

Предполагам че накрая ще дадат задна и ще ви спрат само този канал. :)

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 08 мар 2017, 14:35

Ако се откажеш до края на юли, ще ти върнат парите за месеците назад. Не знам за какво ще подавате колективна жалба. Пак си измисляте проблеми, за да получите внимание.
А и не знам в кой век живеете. Всяко търговско дружество се стреми да печели повече пари.

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Мнение от engadget » 08 мар 2017, 14:49

А,ако не се откажа до края на юли?Какво ще ми направят?Ще преценят,че са ми направили услуга,като са ми пуснали тези канали!?

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Apple_fan » 08 мар 2017, 14:59

Ами така е. Мтел са измамници.

Отговори