Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Re: Казус с домашен телефон

Мнение от Paffkata™ » 03 апр 2017, 23:44

algor,
станислав е прав откъдето и да се погледне казуса. В по-старите планове щом пише "мобилната мрежа на мтел" автоматично се разбира и BoB. За примите наистина безплатните към мтел важат и към боб. Ако няма упоменато изключение че не важат безплатни към боб към боб значи важат! Съветвам Станислав да си подаде писмена жалба с входящ номер и ще му я уважат, като му приспаднат съответните суми.
В договорите на боб пише че се сключва с Мобилтел еад и печата също е техем, служителите също имат трудови договори с мобилтел, централата е на ул. кукуш 1 също като на ментел. И накрая: BoB означава best ot both, т.е. най-доброто от двете или иначе казано най-голямата мрежа (мтел) с най-ниски (уж) цени, може би и това трябва да им се напомни...

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Re: Re: Re: Казус с домашен телефон

Мнение от engadget » 04 апр 2017, 00:28

Не са различни компании.Всичко е Мтел с боб тарифни планове (касички)

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Казус с домашен телефон

Мнение от algor » 04 апр 2017, 07:06

Сигнал за пренесен номер ще има само, ако първо сте бил на БОБ и после преминавате на Мтел или обратно.
Така поне би трябвало да е на теория, а на практика как е нямам идея.
По изказаната в 2-3 мнения над мен логика защо тогава БОБ не е услуга на Мтел, а отделна такава?
И вижте, утре може Чтел да сключи договор с Теленор БОБ да ползва мрежата на Теленор - това значи ли, че услугата вече ще е теленорска?

пп. Казах в предното ми мнение, че просто изразявам мнение.
Не знам юридически как стоят нещата между двете компании и не искам да разводняваме темата на колегата.
Ако не съм прав - ок, извинявам се на всички за грешното мнение, но просто споделих моята гледна точка.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Ванката » 04 апр 2017, 08:17

@nkolev_bg, прав си! Аз да попитам, след като договорът ми изтича на 15-ти юни, трябва ли да плащам още една такса юли месец? Нали на 15-ти май трябва да пусна предизвестие за прекратяване на взаимоотношенията ми с тях?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от algor » 04 апр 2017, 08:26

Началото на юни ще платиш това, което си имал в юни (15-ина дни или половината такса) и приключваш.
Поне при мен януари беше така, но си носи да върнеш картите от приемниците, приемници ако имаш или Ка модули и т-н.
Ще направят приемо-предавателен протокол и си готов.
За 20-ина минутки работа, преко сили.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 04 апр 2017, 10:21

Ново развитие по темата.
Понеже вчера платих пълната такса но в сайта на банката още стои сумата за плащане влязох в сайта на близу за да проверя състоянието и виждам това:

Сега не знам какво се е получило - самоинициатива на служителката която след скандала въпреки че ми е взела парите е пуснала отказ, поправка в системата въведена със закъснение, натиск на КЗП размърдали се след почивните дни или ментел са ме индентифицирали по номерата на сметките от снимките които пусках в страницата им... конкретно аз не съм "заявявал отказ".В "допълнителни услуги" спорта се води пуснат на 1-ви и спрян на 3-ти.
По-късно ще се разкарам до близу да проверя как стоят нещата.Проверете и при вас какво е положението.Въпреки това ментел/близу вече са минало за мен.

А, забравих.Номера е 070043700.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от StefiMo » 04 апр 2017, 17:01

Обадих се на 080020011, казах си името и адреса. Казаха ми, че услугата е успешно деактивирана.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Мilen » 04 апр 2017, 17:35

Колеги, преди да деактивирате, пуснете по една жалба до КЗП. Ако не ги глобят многократно за тази нечувана наглост, Мтел ще продължат с практиката да ви слагат непоискани услуги във фактурата. И следващия път няма да са 2 лв....

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 04 апр 2017, 18:55

Измъкнаха се.От близу получих някакви несвързани обяснения че взимането на пари за каналите било прекратено, че всъщност съм бил предплатил 2 лева за другия месец и че не трябвало да бързам с плащането.Тъпото е че взимането на пари е факт и на компютъра ми седи фактурата че са ми таксували точно тези канали.Мен ме съмнява че имам "отказ" без да съм заявявал по сигнал от служителите при които плащах така че си проверявайте сметките за плащане.
Момичето за момент направи много интересна физиономия като и казах за справката "за каналите от мтел става на въпрос" стил "леле, ужас ся я втасахме" :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Apple_fan » 04 апр 2017, 19:46

Мислиш ли, че Мтел или който и да е оператор ще прави такива своеволия без да познава законодателството у нас и без да е направил предварително проучвания по въпроса. Да не мислиш, че юристите им са шайка некъдърници, които се чудят кой закон да заобиколят. Спокойно, направили са си добре сметката. Нито ще фалират, нито ще си изгубят абонатите, по простата причина, че тези, които искат да се откажат от каналите, ще го направят без да пускат жалби и пр., просто защото не им се занимава. И така след време всичко ще бъде забравено. Да не говорим и колко разсеяни хора има и как няма да забележат, че имат 2 лв. отгоре.
Не съм абонат на телевизия от Мтел, няма и да стана, но ако не се вдигне повече шум, не се напишат повече жалби и не се стигне до по-горни инстанции, няма да има никакъв ефект.
И все пак, въпросът тук е принципен. В случая, Мтел дават право да се откажеш, макар и за непоискана услуга, връщат парите за 3 месеца назад. А сега май КЗП ги стреснаха и ако не платиш една такса, автоматично ти се махат каналите. Но пак казвам, въпросът е принципен и това не показва добро отношение към клиента с толкова агресивно предлагане на даден продукт!

Отговори