Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Плащам си през моята банка, а при тия говеда вече нищо не въвеждам.Кой знае, утре може да решат и в сметката да ти бръкнат.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Само чакам да ми турят двата лева и пускам жалбичката. Глобата вероятно ще е поне 5 бона за всеки отделен случай.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
[Quote]Ползвал ли си електронно банкиране? Виждал ли си на сайта на Мтел сметките им за плащане по банков път? Можеш ли да разбереш какво ти намеквам или да то го напиша стъпка по стъпка?
[/Quote]
А ти за директен дебит чувал ли си? Аз поне от 15г. го ползвам, разплащателната ми сметка е специално за тази цел, банката автоматично ме информира ако наличната сума падне под 500лв., за 2 мин. я попълвам със сума по желание (обикновено през октомври и през април) и съм готов- за чий ми е да се занимавам с ел. банкиране, малоумни сайтове и т.н. за някоя индивидуална сметка?
[/Quote]
А ти за директен дебит чувал ли си? Аз поне от 15г. го ползвам, разплащателната ми сметка е специално за тази цел, банката автоматично ме информира ако наличната сума падне под 500лв., за 2 мин. я попълвам със сума по желание (обикновено през октомври и през април) и съм готов- за чий ми е да се занимавам с ел. банкиране, малоумни сайтове и т.н. за някоя индивидуална сметка?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Директният дебит е мечтата на всяка банка и е толкова 20 век, че няма накъде, мой човек.
Предпочитам аз да знам кога, на кого, какво и колко да платя.
Има си други, много по-удобни услуги и приложения за тези цели..
Предпочитам аз да знам кога, на кого, какво и колко да платя.
Има си други, много по-удобни услуги и приложения за тези цели..
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Ти ли си тукашният селски смешник дето забавлява хората с простотията си? Ако ще и от 3-ти век да е услугата това не променя факта, че е ПЕРФЕКТНИЯТ ИЗБОР за битовите сметки. Щял да избира какво и кога да плати- ти изобщо усещаш ли какви простотии пишеш? Имаш фактура, имаш срок за плащане- избор кога, на кого и колко да платиш НЯМАШ.
Я сега да ми предложиш вариант при който да плащам ток, вода, парно, телефон, ТВ, интернет, таксите за паркинга и поддръжката на общите части и това да ми отнема съвсем буквално ОБЩО 5 МИНУТИ ГОДИШНО- толкова ми отнема 2 пъти в годината да прехвърля в сметката пари. Май няма как да стане, а?
ПС: Редовно се случва мои познати да отидат на почивка и като се върнат да им е спрян нета щото са забравили да го платят навреме...
Я сега да ми предложиш вариант при който да плащам ток, вода, парно, телефон, ТВ, интернет, таксите за паркинга и поддръжката на общите части и това да ми отнема съвсем буквално ОБЩО 5 МИНУТИ ГОДИШНО- толкова ми отнема 2 пъти в годината да прехвърля в сметката пари. Май няма как да стане, а?
ПС: Редовно се случва мои познати да отидат на почивка и като се върнат да им е спрян нета щото са забравили да го платят навреме...
Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Интересно какво ще рече "глоба от 1000 до 3000 лв за всяко извършено нарушение" - еднократна глоба, за всеки абонат или за всяка жалба. Иначе на сайта си са качили доста опции за отказване:
Ако спортното съдържание не е достатъчно атрактивно, може да бъде заявен отказ до 01.07.2017 като Мтел/Близу ще възстановят месечните абонаменти за периода на ползване. Начините за отказ са:
От 01.03.2017 – в магазини на Мтел и Близу;
От 01.03.2017 – с обаждане на *88, 080020011 или 070043700;
От 06.03.2017 – в онлайн портала на Близу /my.blizoo.bg/;
От 06.03.2017 – чрез кратки текстови съобщения (SMS-и); информация
От 08.03.2017 – в онлайн портала на Мтел – Моят Мтел;
От 08.03.2017 – чрез интерактивната система за гласови съобщения при позвъняване на *88 и 080020011.
Ако спортното съдържание не е достатъчно атрактивно, може да бъде заявен отказ до 01.07.2017 като Мтел/Близу ще възстановят месечните абонаменти за периода на ползване. Начините за отказ са:
От 01.03.2017 – в магазини на Мтел и Близу;
От 01.03.2017 – с обаждане на *88, 080020011 или 070043700;
От 06.03.2017 – в онлайн портала на Близу /my.blizoo.bg/;
От 06.03.2017 – чрез кратки текстови съобщения (SMS-и); информация
От 08.03.2017 – в онлайн портала на Мтел – Моят Мтел;
От 08.03.2017 – чрез интерактивната система за гласови съобщения при позвъняване на *88 и 080020011.
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Няма спор, че директният дебит е най - удобен. Но понеже аз като потребител имам огромно недоверие в комуналните доставчици най - вече енерго и мобилните такива ползвам онлайн банкиране защото държа аз да инициирам плащане, не да дам съгласие да ми бъркат в сметката. Преди време Виваком ми бяха пратили една доста висока ф-ра за интернет и тв, не бяха качили разни отстъпки, която в последствие оспорвах и си я коригираха и след това я платих. Енергото са ми правили подобен номер. Ако ползвах директен дебит щяха да са ми опразнили банковата сметка а после се разправяй с тях да ти върнат парите. Не губя повече от две минути месечно за да наредя всички плащания така че за мен за сега това е най удобно.
Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Тези начини за отказ те вкарват в разноски и загуба на време? Нима е нормално?(no)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
[Quote]Не губя повече от две минути месечно за да наредя всички плащания [/Quote]
А дано, ама надали и не времето е важното- 2 или 20 минути не са проблем... Ти си губиш времето всеки месец за неща които не са важни, а аз си гледам кефа- там е разликата. Сметките за нет, ТВ и телефон в 99,8% от случаите са постоянна цифра и при проблем лесно се оспорват и оправят. Е, този месец ще си дал 30лв. повече- другият ще ти ги върнат, не е фатално... Виж, за Енергото и парното е гадно ако "сбъркат", но и това си има лечение- заложил съм максимална сума която да се плаща за всяка услуга и по-големи фактури просто не се плащат автоматично без допълнително одобрение. Ако смятам за основателна по-висока фактура с 5 клика я плащам, ако ли не- оспорвам и плащане няма да се извърши. Съвсем буквално от поне 5г. единственият ми досег с битовите сметки е да си погледна фактурите дали са ОК и да си зареждам сметката с пари- толкова. Преди години оспорвах сметка, но отдавна не се е налагало.
Накратко- средно имам ХХХлв./месец битови сметки единствената ми грижа е на 1-во число от месеца да имам тези ХХХлв. в сметката. Срокове за плащане- не ме вълнуват, конкретните цифри (ако са в очакваните и разумни граници де)- не ме вълнуват. За битови сметки по-добър вариант от директен дебит просто няма, пък който ще да ми обяснява колко остаряла услуга е...
[Quote]Интересно какво ще рече "глоба от 1000 до 3000 лв за всяко извършено нарушение" - еднократна глоба, за всеки абонат или за всяка жалба.[/Quote]
За всяка жалба- 1000 жалби => 1000 акта с които ги глобяват. И всеки акт е от 1000 до 3000лв. Разбира се Мтел могат да обжалват (загубена кауза в този случай), но не всички глоби в цялост, а всяка една глоба поотделно...
А дано, ама надали и не времето е важното- 2 или 20 минути не са проблем... Ти си губиш времето всеки месец за неща които не са важни, а аз си гледам кефа- там е разликата. Сметките за нет, ТВ и телефон в 99,8% от случаите са постоянна цифра и при проблем лесно се оспорват и оправят. Е, този месец ще си дал 30лв. повече- другият ще ти ги върнат, не е фатално... Виж, за Енергото и парното е гадно ако "сбъркат", но и това си има лечение- заложил съм максимална сума която да се плаща за всяка услуга и по-големи фактури просто не се плащат автоматично без допълнително одобрение. Ако смятам за основателна по-висока фактура с 5 клика я плащам, ако ли не- оспорвам и плащане няма да се извърши. Съвсем буквално от поне 5г. единственият ми досег с битовите сметки е да си погледна фактурите дали са ОК и да си зареждам сметката с пари- толкова. Преди години оспорвах сметка, но отдавна не се е налагало.
Накратко- средно имам ХХХлв./месец битови сметки единствената ми грижа е на 1-во число от месеца да имам тези ХХХлв. в сметката. Срокове за плащане- не ме вълнуват, конкретните цифри (ако са в очакваните и разумни граници де)- не ме вълнуват. За битови сметки по-добър вариант от директен дебит просто няма, пък който ще да ми обяснява колко остаряла услуга е...
[Quote]Интересно какво ще рече "глоба от 1000 до 3000 лв за всяко извършено нарушение" - еднократна глоба, за всеки абонат или за всяка жалба.[/Quote]
За всяка жалба- 1000 жалби => 1000 акта с които ги глобяват. И всеки акт е от 1000 до 3000лв. Разбира се Мтел могат да обжалват (загубена кауза в този случай), но не всички глоби в цялост, а всяка една глоба поотделно...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Хаха, това че си някакъв жалък простак, без елементарно възпитание изобщо не те прави прав.
Има начин, разбира се, но няма да те просветявам, защото очевидно си просто парче, което в този форум да си избива комплексите.
И си изпий хапчетата, ОК?
Има начин, разбира се, но няма да те просветявам, защото очевидно си просто парче, което в този форум да си избива комплексите.
И си изпий хапчетата, ОК?