Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Уведомих Близу с e-mail, че чрез уведомление посредством SMS се опитват да ме накарат да заплащам за непоискана от мен услуга в следствие на което ще бъда принуден да депозирам жалба до КЗП за нарушение на чл. 62 от ЗЗП.
Получих веднага отговор, че ще виждам каналите до изтичане на безплатния им период - 31.03.2017г.
До колкото не съм заявявал желание за активиране на каналите, чисто формално в мейла не съм и заявил отказ от тях, но са ме разбрали правилно.
Надявам се с това проблема за мен да е приключен.
Получих веднага отговор, че ще виждам каналите до изтичане на безплатния им период - 31.03.2017г.
До колкото не съм заявявал желание за активиране на каналите, чисто формално в мейла не съм и заявил отказ от тях, но са ме разбрали правилно.
Надявам се с това проблема за мен да е приключен.
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
В смс-а само те уведомяват че ще те таксуват ако не се откажеш преди обявеният срок.Прякото провинение е че ти искат ЕГН-то като отговор за отказ което вече е незаконното в случая защото няма информация кой го получава от другата страна.Принудата вече ще е когато започнат реално да те таксуват за непоисканата услуга.
Относно колегата Яворски идеята му ще доведе само до спиране на услугите за неплатени сметки и последващо натрупване на задължения.Ако се стигне до таксуване моята идея е напротив вместо това да отида на място и ако се стигне до заплащане да платя на ръка за да ми издадат касова бележка и да ги накарам да ми отпечатат хартиена фактура въпреки че съм се отказал за да имам черно на бяло доказателства че съм неправомерно таксуван които да приложа към жалбата заедно с копие от договора(който съм подписал с близу а не с мтел без никакви такива "добавки" освен уговореното).Предполагам че така жалбата ще придобие сериозна правна сила.
Относно колегата Яворски идеята му ще доведе само до спиране на услугите за неплатени сметки и последващо натрупване на задължения.Ако се стигне до таксуване моята идея е напротив вместо това да отида на място и ако се стигне до заплащане да платя на ръка за да ми издадат касова бележка и да ги накарам да ми отпечатат хартиена фактура въпреки че съм се отказал за да имам черно на бяло доказателства че съм неправомерно таксуван които да приложа към жалбата заедно с копие от договора(който съм подписал с близу а не с мтел без никакви такива "добавки" освен уговореното).Предполагам че така жалбата ще придобие сериозна правна сила.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
В случая и e-mail без ЕГН свърши работа. Въпреки това мисля, че няма да направят тази глупост да таксуват с 1.99 отгоре абонатите си, които не са заявили отказ. Риска в този случай е сериозен - могат да отнесат глоби, а и да загубят доста клиенти с безсрочни договори като мен. Хората постепенно хората започват да търсят правата си и ще има купища жалби.
Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Нали получаваш електронна фактура на мейл- тя ти стига като доказателство.
Копие от фактурата + копие от условията на договора + текст на жалбата включващ "нарушение на чл.62 от ЗЗП от страна на Мтел" са достатъчни за да отнесат глобата- тук няма какво да се тълкува, законът е пределно ясен и в секундата в която ти добавят онези 1,99лв. във фактурата те са го нарушили независимо дали си ги платил или не.
Копие от фактурата + копие от условията на договора + текст на жалбата включващ "нарушение на чл.62 от ЗЗП от страна на Мтел" са достатъчни за да отнесат глобата- тук няма какво да се тълкува, законът е пределно ясен и в секундата в която ти добавят онези 1,99лв. във фактурата те са го нарушили независимо дали си ги платил или не.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Бе то стига ама да си начеша крастата като им направя един скандал и ги накарам да докладват нагоре по веригата какво ги чака :D
Ако се забавя малко тогава вероятно ще трябва да се редя на опашка за това удоволствие ;)
Ако се забавя малко тогава вероятно ще трябва да се редя на опашка за това удоволствие ;)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
http://www.mediapool.bg/proverka-v-mtel-zaradi-taksuvane-na-nepoiskani-sportni-kanali-news261115.html
Взеха да въртят задника.
Не съм пускал телевизията но доколкото разбрах каналите са със спрян достъп.
Взеха да въртят задника.
Не съм пускал телевизията но доколкото разбрах каналите са със спрян достъп.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Работят си.
Спрели са разпращането на смс-и до намирането на решение или докато им изтряскат една здрава глоба.
Аз такъв смс и досега не съм получавал!!!
Спрели са разпращането на смс-и до намирането на решение или докато им изтряскат една здрава глоба.
Аз такъв смс и досега не съм получавал!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Аз получих и на двата телефона.Ама гледай ги как усукват - нямало да ни таксуват принудително ами с отказа си сме щели да заявим информираност за промоцията.:S
-
- Регистриран: 10 авг 2016, 17:47
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Mtel малко омазаха положението 8)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?
Имат ми теленорския, а защо не са ми пратили смс, нямам идея.
Аз така и жалба не мога да пусна, защото дефакто не мога да докажа с нищо някакво нарушение. Единствено, като ми набият средата на април 2-та лева, тогава.
Иначе, както и да ги усукват са нарушили поне два закона. Рекетират с непоискана услуга и нарушават закона за личните данни!
ПП: Тия смс-и да не би да ги пращат само на абонати на Близу? Аз понеже бях на Мегалан, сигурно затова...
Аз така и жалба не мога да пусна, защото дефакто не мога да докажа с нищо някакво нарушение. Единствено, като ми набият средата на април 2-та лева, тогава.
Иначе, както и да ги усукват са нарушили поне два закона. Рекетират с непоискана услуга и нарушават закона за личните данни!
ПП: Тия смс-и да не би да ги пращат само на абонати на Близу? Аз понеже бях на Мегалан, сигурно затова...
Samsung GALAXY S22 Ultra