Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

retarded
Регистриран: 19 окт 2012, 22:23

Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от retarded » 07 мар 2017, 22:01

Не знам дали е обсъждано вече, но при Мтел чашата преля отдавна. Сега искат пари за "Мтел Спорт" и го активират без съгласието на абонатите ?!?
Предупредете ваши близки и познати после да няма изненадани!

Ето снимки като линк и прикачени файлове за да разберете за какво става дума
http://i.imgur.com/qXXWRSX.png
http://i.imgur.com/JDOC6Dj.jpg

ЗЗП:
Чл. 62. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Забранява се доставката на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане без искане от негова страна.
(2) При доставка на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставяне на услуги, които не са поръчани от потребителя, той не е длъжен да възстанови стоката и не дължи заплащане на стоката или услугата на този, който я е изпратил или предоставил.
(3) Липсата на отговор от страна на потребителя относно доставката на стоки и услуги по ал. 1 не се смята за съгласие.

Най-забавното е че дори КЗП не могат да ги глобят все още!!! И като бонус искат да си пратите егн по смс ?!?

Тези направо си плачат за 'господарите', след като и КЗП няма да предприемат нищо веднага.

Дано повече хора се махнат вече от тях и да си останат само "премиум" клиенти.

milenski73
Регистриран: 15 окт 2006, 12:11

Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от milenski73 » 07 мар 2017, 22:35

Браво!
Note 20 Ultra 5G

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 08 мар 2017, 00:46

Усетиха се че се насраха до ушите и започнаха да ме засипват със същите смс-и на всичките ми телефони като направо в контекста те подканват да се откажеш.За мен това е като една проба дали тази политика върви и ако мине каква е гаранцията че утре ще ти пробутат още някой канал вдругиден ще ти активират някоя непоискана "екстра" и все трябва да се отказваш за да не плащаш?
И продължават да се дънят, откъде накъде ще си пращам ЕГН-то на някакъв хвърчащ номер?!
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Мнение от maxito2 » 08 мар 2017, 07:22

обсъждано е вече..
Не знам защо толкова се драматизира, ясно са посочили как да се откажеш, дори и да има някой, който не е разбрал и му начислят такава такса - ще му бъде възстановена. Очевидно са преценили, че повечето абонати ще решат да гледат тези канали и е по-лесно отписването на нежелаещи, отколкото да бъдат засипани със заявки за включване на тези канали..
И кой нормален човек гледа все още тия "господари"..

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Nik_21 » 08 мар 2017, 08:55

[Quote]Очевидно са преценили, че повечето абонати ще решат да гледат тези канали и е по-лесно отписването на нежелаещи[/Quote]Как така ще "преценят" нещо, което е закононесъобразно и нагло погазва Чл.62 от Закона за защита на потребителя???

P.S. Ти тая тъпня приятелю сам ли си я измисли или някой ти подсказа?

pipchi
Регистриран: 31 мар 2016, 19:23

Мнение от pipchi » 08 мар 2017, 09:17

Браво за поста! Всеки ден да се добавя коментар, за да бъде видима темата в началото. Омръзна ми от постове от участници защитаващи операторите. Цените били ниски,общите условия били перфектни,клиентите/бедни, с телефони пръчки,незнаещи,нечетящи/ били виновни- сляп карти не играел и т.н ...После се хвалят,че с връзки взели по-евтин телефон и преподписали на изгоден план,който не се предлагал на всеки..

miIho
Регистриран: 20 фев 2017, 16:37

Мнение от miIho » 08 мар 2017, 09:23

Очевадно е, че ти дори не опитваш да мислиш... Драмата не е в онези 2лв., а в най-наглото нарушаване на закон с който от Мтел са отлично запознати.
По твоята схема "така са преценили" аз би следвало утре да преценя, че моите клиенти имат нужда от доп. услуга, да им я предоставя без да ги питам, да ги таксувам за нея и да им кажа "можете да се откажете като пратите булстат на телефон ХХХХ"- гарантирано ще загубя поне 60% от клиентите си веднага, а останалите ще вдигнат скандал и ще искат компенсации...

А най-веселото е, че Мтел по този начин дават основание на хората да прекратят договорите си по вина на доставчика. Могат да ти променят пакетите с услуги- има един задължителен минимум, но поне 40% от каналите могат да ги сменят както им е кеф (и сред тях има доста интересни), могат да ти добавят екстри безплатно, но НЕ МОГАТ да увеличават парите които им плащаш ПО НИКАКЪВ НАЧИН без твое съгласие. А както пише горе в закона задължението да ДОКАЖАТ такова съгласие е работа на Мтел...

И накрая освен с жалбите до КЗП и автоматичните глоби (за всяка жалба х 1000лв. минимум) Мтел ще се сблъскат с и доста предизвестия за прекратяване на договори. И без друго много клиенти на Близу са силно недоволни от новия собственик- това е идеалният начин да се отърват от Мтел...

nkolev_bg
Регистриран: 30 окт 2010, 16:23

Мнение от nkolev_bg » 08 мар 2017, 09:52

Писано е тук колега http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/524527/%D0%BC%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-199-%D0%BB%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BCtel-sport-1-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8

Само предупреждение на познатите няма да е достатъчно.

Аз лично ще изчакам да таксуват пакета и пращам жалби за двата адреса на КЗП. Това съветвам и познатите ми да направят.

Мтел най-вероятно смятат по следния начин 478154 абоната (последния им официален доклад) по 1,66лв (таксата без ддс) = 792938лв. месечно приход
За всеки [u]подал жалба[/u] глобата е 1000-3000лв.
Т.е ако на месец имат 793-265 глоби от КЗП (зависи колко ще решат да е глобата) Мтел са с положителен финансов резултат. Мисля разчитат на това, че не всички ще разберат, още по малко ще пуснат жалби и то само в началото. Те си плащат глобите и после са на плюс от упражнението.

Та колкото повече хора пуснат жалби, толкова по-вероятно е тази практика да бъде прекратена от самия оператор още в началото. И най-вече да не помисля втори път за подобно упражнение.
Реално би трябвало КЗП да има механизъм да се самосезира за толкова масов случай и да ги одруса прилично. Но не знам дали това е юридически възможно. Виж могат да опитат да популяризират случая за да съберат възможно повече жалби и да налагат максималната глоба 3000 на жалба.

pipchi
Регистриран: 31 мар 2016, 19:23

Мнение от pipchi » 08 мар 2017, 10:04

То е ясно,че ще са на плюс. Всичко е добре измислено и най- вероятно законно.Не съм абонат на Мтел ТВ и не знам какви са договорите,но да не се окаже ,че тази възможност е включена в тях или общите условия. Точно това хитруване вбесява хората. При боб така се плащаше да ти деактивират гласовата поща,хора от Виваком се оплакаха тук,че ги таксували за Pcloud след изтичане на договора...

miIho
Регистриран: 20 фев 2017, 16:37

Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от miIho » 08 мар 2017, 10:15

[Quote]Всичко е добре измислено и най- вероятно законно.[/Quote]
Вземи да прочетеш внимателно извадката от ЗЗП и отговора на КЗП на картинката- ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, но все още няма нарушение. Като излезе фактурата с начислени 2лв. за тея канали вече ще е налице нарушението...

А глупостите дето си изръсил за боб и виваком са точно ГЛУПОСТИ- тези неща са ясно описани в договорите и е нормално да те таксуват. В момента ТВ-то на Виваком идва с 3 месеца безплатна екстра която можеш после да спреш или да си плащаш и това си е описано ясно в договора- дали имаш основание да ревеш ако на 4-ят месец ти вземат пари, а?

Отговори