Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
[Quote]Снимка на Blue Sky
Blue Sky
Дата: 28.10.2017 14:51
Проблемът не е в Мтел, а у хората, които се женят за такива жени и им правят деца
[/Quote]
Ти сериозно ли?
Ненормален ли си?
Blue Sky
Дата: 28.10.2017 14:51
Проблемът не е в Мтел, а у хората, които се женят за такива жени и им правят деца
[/Quote]
Ти сериозно ли?
Ненормален ли си?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
https://postimg.org/gallery/25x08lvi4/
Качвам наново скрийншотовете от телефона. Покажи ми кой е пратил смс със Safe.
На въпросния оператор Плащам около 200лв, всеки месец с 5 договора към тях. Не съм имал проблеми дори, когато надписваха сметки(периода в който не им работеше билинг системата и месечните сметки излизаха след месец два).
4 договора за мобилни услуги и 1 за близоо, Всички в семейството сме към тях, дори при мобилен интернет E, да не говорим за 3G и 4G.
За всичките договори съм се съгласявал лично, но да ме накарат да плащам за нещо, което не съм го активирал аз(в конкр. случай бащата ) няма да стане.
Качвам наново скрийншотовете от телефона. Покажи ми кой е пратил смс със Safe.
На въпросния оператор Плащам около 200лв, всеки месец с 5 договора към тях. Не съм имал проблеми дори, когато надписваха сметки(периода в който не им работеше билинг системата и месечните сметки излизаха след месец два).
4 договора за мобилни услуги и 1 за близоо, Всички в семейството сме към тях, дори при мобилен интернет E, да не говорим за 3G и 4G.
За всичките договори съм се съгласявал лично, но да ме накарат да плащам за нещо, което не съм го активирал аз(в конкр. случай бащата ) няма да стане.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Може баща ти да е изтрил СМС-а и да не го помни. Иначе не мейква сенс тези услуги да се активират автоматично на деца и пенсионери.
Навремето, когато активирането на Семейство и приятели се таксуваше, бях я активирал и пред нашите твърдях, че не съм бил аз. Така че нищо чудно :)
Навремето, когато активирането на Семейство и приятели се таксуваше, бях я активирал и пред нашите твърдях, че не съм бил аз. Така че нищо чудно :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Съгласен съм с казаното от теб, но щом от Оператор не могат да ми покажат изпратен смс от системата им в офис и онлайн чата + разговор със *88.
Как да приема това? Проверявам фактурите всеки месец понеже беше в чужбина и наистина имаше изразходени мегабайти в роуминг, как за тях не вдигам скандали, пък те са над 32лв потребление а за мижави 3.60лв - за 3 седмици.
Не твърдя, че аз съм най-умния и откривам топлата вода.
Но да ме цакат ей така няма да стане
Как да приема това? Проверявам фактурите всеки месец понеже беше в чужбина и наистина имаше изразходени мегабайти в роуминг, как за тях не вдигам скандали, пък те са над 32лв потребление а за мижави 3.60лв - за 3 седмици.
Не твърдя, че аз съм най-умния и откривам топлата вода.
Но да ме цакат ей така няма да стане
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Това вече е нещо друго. Каза, че номерът се води на твое име. Ако и в детайлната разпечатка нямаш изходящ СМС, най-вероятно ще ти възстановят парите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Пич стига си защитатвал Ментел! Мой приятел никога не им е бил клиент (винаги е бил на Виваком), а миналата година го изненадаха с писмо в пощата, в което се споменава, че има едноседмичен срок, в който да плати някаква сума на мобилна услуга, и в противен случай, ще бъде заведено дело в съда срещу него. Когато отидохме в офис на Ментел разбрахме, че дължи 2000+ лева за някаква мобилна услуга, която той никога не е заявявал, не е искал, и не е правил. Всичките му дании бяха копирани. В офиса не му повярваха, че не е заявявал услугата. Съдействах на моя приятел да подаде жалби в Мтел и КЗП и дори свидетелствах с него в съда. За щастие успя да ги усъди, но загуби много нерви и пари покрай процеса, които няма кой да му върне. Мтел бяха наказани с доста голяма сума и 2-3 служителя бяха уволнени и осъдени. Какво им се е случило не знам, но знам че Мтел съвсем умишлено продължава да ползва мошенически практики, защото това което ще спечелят от измамата е в пъти повече, от това което ще ги глоби разна комисия, и това не ги бърка изобщо. И ако не ми вярваш почни работа в Хенди и сам ще се увериш. Аз работих там около половин година, и като започнах да разбирам работата, разбрах за какви измами става въпрос, и си бих камшика, защото съм съвестен човек, и не мога насила да взема 2-та лева от пенсията на възрастен за услуга домашен телефон (и да не му дам устройство, а просто да смеся листите на договора с договора на желаната услуга и да разчитам, че когато прочете условията, договора вече ще е в действие) без негово съгласие!
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
Това при ментел обикновено минава като "грешка в системата".
[Quote]solo5
Аз много бързо вкарах номерата от които изпращат такива рекламни смс в черен списък. [/Quote]
Само където постоянно ги сменят с нови :|
Напоследък рядко получавам спам явно няколкото стопа-а пролетта кога ме вбесиха за спортните канали са свършили работа.
[Quote]solo5
Аз много бързо вкарах номерата от които изпращат такива рекламни смс в черен списък. [/Quote]
Само където постоянно ги сменят с нови :|
Напоследък рядко получавам спам явно няколкото стопа-а пролетта кога ме вбесиха за спортните канали са свършили работа.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
циганията в мтел ще превърти играта най-накрая.
[Quote]Излиза ми днес таксата към Мтел и гледам 6лв над договорната такса, която трябва да заплатя! Според служителка на обслужването на Мтел е към TeraVoice и ми предостави номер, на който да се обадя! Обаждам се, човека направи проверка и се оказа, че номера ми не фигурира там! Сега отново се обаждам на оператори да видим какво става!
Edit: Оказва се, че незнайно как съм се абонирал за някаква си услуга от mtelzona.bg - социални мрежи. Аджеба как съм се абонирал не знам![/Quote]
Публикация с вчерашна дата от друг форум с идентичен проблем, абонамент за услуга, която не е поискана. И познайте, оператора е пак същия! Какво съвпадение само...
Edit: Оказва се, че незнайно как съм се абонирал за някаква си услуга от mtelzona.bg - социални мрежи. Аджеба как съм се абонирал не знам![/Quote]
Публикация с вчерашна дата от друг форум с идентичен проблем, абонамент за услуга, която не е поискана. И познайте, оператора е пак същия! Какво съвпадение само...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел и поредната злоупотреба.( Kaspersky антивирус)
[Quote]Съдействах на моя приятел да подаде жалби в Мтел и КЗП и дори свидетелствах с него в съда. За щастие успя да ги усъди, но загуби много нерви и пари покрай процеса, които няма кой да му върне. Мтел бяха наказани с доста голяма сума и 2-3 служителя бяха уволнени и осъдени.[/Quote]
Извинявам се, но това са фрагменти от филми, а не реалност.
Имам дело с Мтел и за няма и година е абсурд да приключи не за друго, а защото нашият съд е адски туткав и муден и за една година минават не-повече от 2-3 заседания.
Ако се искат и експертизи, не повече от две.
Който и да изгуби на първа инстанция жали задължително и се отива на втора инстанция и там сагата е не по-малка като време.
Това с уволнените и осъдени служители също е фантасмагория.
Служителите подписват от името и за сметка на мобилният оператор (който и да е той) и колкото има осъден служител на НАП, толкова има и осъден служител на мобилен телеком.
Дали телекома ще уволни служител си е негова работа и потребител няма вариант да съди служител.
Пиша тези неща не за друго, а защото не са верни и който ви ги е разказал е преувеличил доста.
Относно надписаните сметки от Мтел също имам мнение, но не виждам смисъл да го пиша.
Писах 5-6 пъти из форума, че имам доста карти в този оператор и нито веднъж не съм имал такива абонаменти и "надписани" сметки.
Щом има абонамент, потребителят го е направил и няма земна сила да ме убеди в обратното.
Извинявам се, но това са фрагменти от филми, а не реалност.
Имам дело с Мтел и за няма и година е абсурд да приключи не за друго, а защото нашият съд е адски туткав и муден и за една година минават не-повече от 2-3 заседания.
Ако се искат и експертизи, не повече от две.
Който и да изгуби на първа инстанция жали задължително и се отива на втора инстанция и там сагата е не по-малка като време.
Това с уволнените и осъдени служители също е фантасмагория.
Служителите подписват от името и за сметка на мобилният оператор (който и да е той) и колкото има осъден служител на НАП, толкова има и осъден служител на мобилен телеком.
Дали телекома ще уволни служител си е негова работа и потребител няма вариант да съди служител.
Пиша тези неща не за друго, а защото не са верни и който ви ги е разказал е преувеличил доста.
Относно надписаните сметки от Мтел също имам мнение, но не виждам смисъл да го пиша.
Писах 5-6 пъти из форума, че имам доста карти в този оператор и нито веднъж не съм имал такива абонаменти и "надписани" сметки.
Щом има абонамент, потребителят го е направил и няма земна сила да ме убеди в обратното.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!