Мтел отказва да ми предостави nanoSim

Nikotin666
Регистриран: 15 сеп 2010, 00:15

Re: Мтел отказва да ми предостави nanoSim

Мнение от Nikotin666 » 22 ное 2012, 12:45

Следващата стъпка е да сезираш
[Quote]съответните органи[/Quote]

че в Лидъл няма Джони зелен етикет. Щото си сигурен, че на пазара има такова, а те безсрамниците не го предлагат.

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Мнение от Jul 72 » 22 ное 2012, 14:46

(yes)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 22 ное 2012, 15:01

Егати спора се е разразил тук :D

@[B]petpetep[/B]:
[Quote]Защо не ги предлага? Аз не мога да разбера ...

Вярвам, че отговора не е обвързан със смартфон, защото не сим картата определя дали телефона ще се ползва само за гласови услуги или и за интернет трафик... или греша??!?

Принципа тук е същия, не може регулиран (макар и виртуален) оператор да предлага (гласова) услуга, но да те ограничава с какъв телефон ще я ползваш... [/Quote]

Аз предположих, че може просто въпроса да е технически, но тук се появиха мнения за изрязване и пилене на обикновенна сим карта и пригаждането и за нуждите на iPhone, което ме навежда на мисълта, че това ми предположение не е правилно. И все пак остава въпроса с брандирането на самата сим карта и различните услуги предлагани от Мтел и бранда им Боб.
Може и да е липсата на желание от страна на оператора, разбира се... Но като цяло примерите които даваш не са сполучливи! Никой оператор не е длъжен да се съобразява или да предлага услуги за всички мобилни устройства. Нямам за цел да защитавам оператор-а, камо ли Мтел, ако ме разбираш :D Но хайде и аз ще дам два примера, дано ме разнереш правилно... Не знам дали си запознат, но GSM телефоните не са единствените мобилни устройства за пренос на глас. Освен тях например има така наречените радио телефони, които работят без наличието или поставянето на сим карта в тях. Много разпространени са например в САЩ. Ползвателите им са повече от населението на нашата страна например. Пример за оператор предлагаш подобни услуги е Verizon. Та идеята ми е ако ида в САЩ или си поръчам телефон от там, предназначени за използването на тази технология дали ще мога да задължа някой от родните ми оператори да ми предоставят услугата, само защото аз съм си купил масов телефон?
Друг пример е ако искам да използвам Цифрова ТВ вкъщи и понеже това е масова услуга, която предлагат дори и мобилните оператори, как и по какъв начин да задължа например Глобул да ми осигури такава услуга? Няма братче... Ние не можем да се справим с високите цени и лошите страни на операторите, когато знаем, че сме в правото си, какво остава когато никъде никой не ни е обещал предлагането на някаква допълнителна услуга?!?
Извода е един - те колят и те бесят! Ние само църкаме по форумите, ама и това не е малко... току-виж се вслушали в някое друго мнение! (yes)

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 22 ное 2012, 17:59

Бе как няма да могат да ти дадат... Те и от боб могат да ти дадат, ако ли не казваш им че прекратяваш договора и айде да се ... . Щом един човек има договор с един оператор, трябва да направят всичко възможно да не си изгубят клиента. Те са длъжни да я дадат тая карта. Просто не им се занимава сигурно. Щом могат да спрат картата дистанционно и дори да ти сменят номера без дори да се налага да се смени картата ... Краен случай теглиш майните, хвърляш боба в Менджерата и накрая и айфона праскаш на земята зимаш една нокиа и се кефиш на боба :D

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 22 ное 2012, 19:19

[Quote]Бе как няма да могат да ти дадат... Те и от боб могат да ти дадат, ако ли не казваш им че прекратяваш договора и айде да се ... . Щом един човек има договор с един оператор, трябва да направят всичко възможно да не си изгубят клиента. Те са длъжни да я дадат тая карта.[/Quote]
@[B]edis_feyziev[/B], сигурно не си обърнал внимание на това изречение от питащия:

[Quote] имам сключен договор с оператора Мобилтел за услугата супербоб [/Quote]

Т.е. кой договор го съветваш да прекрати, безсрочния СуперБоб от Мтел ли? И какво печели с това? Ще им накриви шапката - един по малко ще говори 1000 национални минути за 15лв.
Друг е смисъла на въпроса, но вече взе да ми става безинтересно...ракийно време стана (beer)

trend®
Регистриран: 16 ное 2011, 12:56

Мнение от trend® » 22 ное 2012, 21:34

От разговора ви до тук разбирам че и Вива предлагат наносим. Може ли да ми кажете колко струва?

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 22 ное 2012, 23:02

Като им скимне утре на Ябълките да пуснат iШит с picoSIM, пак ще се намери някой да се жалва защо еди си кой оператор нямал карти за iШита му.

ПРОБЛЕМА не е в оператора, а в iШит производителя, който \"изнервя\" собствените си фенове, натоварвайки го с допълнителни грижи.

Виртуалният оператор вероятно ще предлага брандирани nanoSIM карти, но за сега от мениджмънта са решили, че за няколко \"вмaниачени\" фена на iШит няма да поръчват 10000 nanoSIM карти, още повече, че \"цел\" им е хора, които говорят, а не smartШит потребители.

Не предлага такива карти в момента и това е!
Сменете оператора ИЛИ вземете една ножица си си отрежете картата. От толкова мрънкане, овъртания и оправдания за тока и нервите, които изгорихте - досега да бяхте забравили, че сте я изрязали.

Успех (yes)
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

bloucester
Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50

Мнение от bloucester » 22 ное 2012, 23:17

[Quote]Нищо не ми пречи да си срежа и изпиля картата, въпросът е принципен.[/Quote]

Чо :), казах го още преди около 30 мнения. Струва ми се, че този форум е направен донякъде с целта да обсъждаме действията и бездействията на операторите, затова и пуснах темата.

Нека някой по-запознат от мен се изкаже дали има разлика във ФУНКЦИОНАЛНОСТТА на СИМ картите с бранд Мтел и тези с бранд Боб, която да представлява техническа невъзможност, или просто някой някъде е взел решение да не брандира 50-100 от поръчаните примерно 1000 наноСИМ карти с БОБ вместо с МТЕЛ и да иска по 50 лв за смяна :)

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 23 ное 2012, 02:51

Ще развали договора и още как. Даже няма да го съдят. Ще се прехвърли при друг оператор и от там това нещо ще се разправя на познати и други, които след време преди да сключат договор със съответния оператор ще го имат предвид. И така един клиент може много да навреди на бранда на оператор дори и бранд на телефон. Защо ? Защото той като клиент не получава това което могат другите потребители да получат.

drecksau
Регистриран: 31 дек 2005, 21:32

Мнение от drecksau » 23 ное 2012, 09:41

Има разлика във функциалността на картите на боб и мтел - в едно от мненията се спомена IMSI - това е серийния номер на картата с която се регистрира в система на съответния оператор и за всеки оператор е различен. Другата разлика е, че боб предлагат само 64К карти, докато наносим е 128К карта - технологията е различна и няма как оператор да видоизмени една карта от 64К и да я превърне в 128К.

Отговори