Мтел отказва да ми предостави nanoSim
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Мтел отказва да ми предостави nanoSim
Историята накратко: имам сключен договор с оператора Мобилтел за услугата супербоб (нека повторя, в договора изрично пише Мобилтел, така че глупостите че боб и Мтел нямат нищо общо не важат). Освен това ползвам петата версия на един актуален напоследък телефон с ябълка. Въпросният телефон не е купен от Мобилтел и следователно не е заключен към само една мрежа. Операторът Мобилтел предлага въпросната пета версия и разполага с наноСИМ карти. Пожелах да сменя стандартната \"бобена\" карта с такава, за да мога понякога да я слагам и в смартфона (има си \"удължители\" за нормалните телефони). Получих категоричен отказ както в магазин, така и от оператор, защото \"Боб не предлага наноСИМ\'. Само че Боб е Мобилтел. Въпросът ми към служителите на Мтел в този форум е: поради каква причина операторът Мтел отказва да ми предостави наноСИМ карта за своя собствена услуга и мислите ли, че този отказ ще издържи при една жалба до правилните институции?
Re: Мтел отказва да ми предостави nanoSim
Имам само предположение, че макар Боб да е друг бранд оператора Мтел, обвързан с тарифите на Боб, самите карти са брандирани с логото съответно на Мтел и Боб. Тъй като Боб не предлагат специална тарифа за притежателите на iPhone, може би не е възможно предоставяне на такава карта и е против условията им за ползване на двата вида карти. Имам и още едно предположение - възможно е технически да не е възможно да се използва наноСим в мрежата на Боб, макар Боб да е Мтел. Аз например като прехвърлих номера си от Мтел към Боб ми дадоха друга сим карта брандирана с логото на Боб, а не на Мтел. Какво им пречеше да запазя старата сим карта от Мтел, а само да ми пренесат номера, т.е. да ми сменят тарифата от Мтел на Боб??? Явно има някаква зависимост, но не съм се интересувал в подробности...
Е има и един трети вариант - да не им пука за още един разочарован клиент, което няма да ме учуди на фона на всички останали, но дано да греша и да е нещо специфично и техническо (coffee)
Е има и един трети вариант - да не им пука за още един разочарован клиент, което няма да ме учуди на фона на всички останали, но дано да греша и да е нещо специфично и техническо (coffee)
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
предполагам са ти дали нова карта заради IMEI номерата. Заделили са за БОБ определен рейндж :) Иначе в предположението ти защо не дават има логика. Другият вариант е нано картите да са им кът и да ги предоставят само на хора, които ще закупят 5цата от мтел. Пак има логика. Не е много добро за крайния потребител, но.... Крейзи на добре ще обясни.
IMEI Няма нищо общо със СИМ картата, той пренадлежи на телефона. Така, че заделен рейндж в случая няма нищо общо. Иначе конкретно на въпроса - поръчаните наносим 100% са само с бранд на МТЕЛ, така че няма как да получиш такава за АйФона си.
И на трето, ама не на последно място.. Много грозно впечатление ми прави нещо. Иде реч за Крейзи (както го наричате). Ядохте му краката на момчето с повод и без повод, ама като стане въпрос за Мтел веднага "потърквагте лампата" и чакате да се появи за съдействие или информация, относно оператора.
П.С. Да поясня, че да няма после нападки - последния ми коментар, не беше насочен персонално към теб. Просто уцелих мястото където да го напиша.
И на трето, ама не на последно място.. Много грозно впечатление ми прави нещо. Иде реч за Крейзи (както го наричате). Ядохте му краката на момчето с повод и без повод, ама като стане въпрос за Мтел веднага "потърквагте лампата" и чакате да се появи за съдействие или информация, относно оператора.
П.С. Да поясня, че да няма после нападки - последния ми коментар, не беше насочен персонално към теб. Просто уцелих мястото където да го напиша.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
А да си видял някъде на сайта им, че имат такава услуга и продукт (наносим)? Да не би да са длъжни да ти дават наносим, в случай че не предлагат такива въобще? Пусни жалба и ще ми е много интересно какво ще ти отговорят.
Това, че боб е търговска марка на Мобилтел, не означава че предлага едни и същи продукти и услуги. Защо не ги питаш как така не можеш при тях да сключиш договор за кабелен интернет и ТВ?
Тая тема е напълно безполезна... Някакъв си хвърчилко тръгнал да се репчи...
Това, че боб е търговска марка на Мобилтел, не означава че предлага едни и същи продукти и услуги. Защо не ги питаш как така не можеш при тях да сключиш договор за кабелен интернет и ТВ?
Тая тема е напълно безполезна... Някакъв си хвърчилко тръгнал да се репчи...
интересен казус-как ще ползваш айфон с тарифа боб при положение че не се предлага пакет с трафик до интернет -
Да си плаща като е такъв \"тарикат\". Имам поне 10 познати, които имат смарттелефони и твърдят, че \"интернет не им трябва\".
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Purko, по-горе съм обяснил позицията си - две карти, които ще сменям при нужда. А и може да имам служебна / домашна wi-fi мрежа или да живея някъде, където подобна има покритие. Принципно нищо не ми пречи да си срежа и изпиля картата, въпросът е принципен.
Stucki, намирам мнението ти за обидно и се надявам някой модератор (редактирано - нервирах се) да ти сложи бан.
Stucki, намирам мнението ти за обидно и се надявам някой модератор (редактирано - нервирах се) да ти сложи бан.
Кой оператор да сложи банана??? Мтел, Глобул или Вива (woo), извинявам се, но просто не се сдържах.
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
IMSI имах в предвид :)