MTEL ПОКРИТИЕ

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: MTEL ПОКРИТИЕ

Мнение от asenna5 » 31 мар 2008, 08:31

На пълно съм съгласен - покритието е съизмеримо и за трите оператора, а това за липсата на покритие/обхват е вече един голям мит...и доста изтъркана приказка!

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 31 мар 2008, 20:19

Mmmmmmmmmmmm.
М-тел имат много готено покритие ;-)))
Покрива територииййй, ОТ ВЕЛИКАТА ФАЯНСОВА СТЕНА, ДО ДЪЛБИНИТЕ НА КАНАЛА :-)))) с много Freeee минути (за размисъл ;-)))) .....)

MARE
Регистриран: 28 сеп 2006, 19:24

Мнение от MARE » 04 май 2008, 07:16

вече е трудно да се каже кои има най-добро покритие
имам телефони на 3 оператора все някои някъде няма обхват

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Мнение от doktor4e_to » 04 май 2008, 09:45

Абсолютно си прав и си е така! Аз не бих потвърдил мнението, че и на трите оператора е еднакво добро покритието! За съжаление имат огромна разлика в GSM и 3G покритието!

GSM-а е супер як почти при всички, но за 3G-то е супер скапано и най-гадното е, че GSM-ите се хващат и за едната чертичка на 3G-то и изоставят по качествената и силна връзка на GSM /това много ме изнервя понякога....почти всеки път/!

Особено тук по черноморието, това е се наблюдава всяка една минута! Както си имаш готин обхват....изведнъж телефона ти решава да се хване за скапаното 3G и започва да се фука че е набарало мрежата и да ми изписва "3G".....кой знае какво е станало....и съответно батерията ми се срутва за отрицателно време!

Знам, че мога да си го направя да не се включва към 3G и повечето време съм си така, но пък в такива случаи > се случва така, че немога да направя връзка с мрежата, макар и да съм й в покритието /говоря за М-Тел/ и се налага отново да се ръгна в 3G-то! А бе където се казва БГ-ска работа....

но нищо, ще чакаме и ще видим как ще се развиват нещата!

успех

doktor4e_to

GLOBUL > ПРОБЛЕМ > EMAIL > ОТГОВОР

Мнение от doktor4e_to » 13 май 2008, 15:10

Уважаеми Г-н Димитров,

Благодарим Ви, че се обърнахте към нас за съдействие.

В отговор на Вашето запитване, относно подобряване на покритието на Globul в град Поморие Ви информираме, че до края на 2008 г. /миналата година ми обещаваха, че ще се справят до края на 2007-ма, началото на 2008ма/ се предвижда стартирането на нова базова станция, която да подобри сигнала в този район.

ГлоБул запазва правото си за промяна на предварително обявените срокове.

Оставаме на Ваше разположение в случай, че се нуждаете от допълнителна информация.

С уважение,

Йоанна Ангелова

Отдел "Грижа за клиента"
"Космо България Мобайл" ЕАД /GLOBUL/

http://www.globul.bg/

From: ************** [mailto:*************]
Posted At: Wednesday, April 30, 2008 7:55 PM
Posted To: CustomerCare
Conversation: ПОКРИТИЕ > ПРОБЛЕМ
Subject: ПОКРИТИЕ > ПРОБЛЕМ

Привет ГЛОБУЛ! Ние вече се познаваме от доста време.....опитахме се да решим проблеми и почти успяхме, но нещо се обърка отново!

Името ми е *********************** с мобилен номер:08986*****.
Адрес: гр.Поморие************* /там имахме проблем, но почти го управихме/!

Случват ми се следните неща: Разполагам с два мобилни апарата Нокиа Е60 и Сони Ериксон К800i! Няма да крия, че единият ми е на друг мобилен оператор! Жена ми също е с два GSM апарата /Самсунг U600 и LG S5200/. Такаааа > Оказва се в един момент, че Нокиата, която закупих основно заради батерията и добрия обхват, започна за един ден да угасва и дори я намирах изключила се! Това започна да се случва на адреса в Поморие, който не веднъж съм посочвал, като проблемен за покритието на вашата мрежа! Интересен е факта, че през деня покритието ви е добро, но не веднъж хващам някакъв силен спад до почти пълното изчезване на покритието ви! И за една нощ батерията ми се смъква главоломно надолу! /много зле и най-лошото е че оставам без мобилен апарат за следващия ден!/

От скоро започнахме да пътуваме от Поморие до Несебър, всеки ден! Сега сме по цял ден на работа и се налага да провеждаме доста телефонни разговори! В един момент се получава така, че сме в невъзможност да използваме мрежата на Глобул /това можете да го видите сами, като проверите колко смс-а за пропуснати повиквания са изпратени до номер 0899*******, от дата 25.04 - 30.04.2008г./. Налага се да се местим и да търсим точка с добро покритие!

Направих опит: смених си картите на мобилните телефони и сега стана съвсем обратното.....и си извадих следния извод, че проблема не идва от мен, а от вас!

И за да не ствам баснословен и да прекалявам с писането и обясненията, ще спра до тук и се надявам да запазим добрия тон за комуникация! Ще очаквам в най-кратък срок реакция от ваша страна и ще се радвам много, ако това ще е последният път, в който се обръщам към вас за решаване на проблем!

Засега ваш коректен клиент: Димитров

това е email от 13.05.2008г.

отговора от моя страна е следния:

Благодаря за "експресния" отговор! И все пак нека се уточня, че предишните ви обещания бяха за срок до края на 2007 и началото на 2008ма година! Как да разбирам отговорите ви?....нямам си ни най малка идея!

Мога вече да конкретизирам и самия проблем, понеже съм потърпевш от доста време! Оказва се, че GSM мрежата ви е с перфектно покритие за района, но 3G-то е просто под всякаква критика!

Ами друго не ми остава, освен да си чакам и да се надявам на подобрение! Може би докато стане така, че обхвата ви се подобри, ще излязат абонаментни планове с повечко безплатни минути към всички мрежи в страната и ще се наложи да ви изоставя....колкото и да ви уважавам, като мобилен оператор! Надявам се да не се получи така!

Успех с решаването на проблемите и в същото време да очакваме още по-добри абонаментни планове за частните ви абонати!

С Уважение: Димитров
GSM:08986********

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: GLOBUL > ПРОБЛЕМ > EMAIL > ОТГОВОР

Мнение от Capo_69 » 13 май 2008, 16:51

*doktor4e_to

Абе братле ;-))) ГлоБул са голям смях.
Как си издържал толкова с тях? Мисля че М-тел ще са ти по-полезни (и за Вивател се отнася). Просто нищо не предлагат, а натова отгоре търпиш неудобства от мрежата им.
Отсвиркай ги, освен ако не говориш повече в ГлоБул (и ако ти е по-изгодно да званиш от ГлоБул към ГлоБул).
М-тел имат слабо 3G покритие. НО поне няма подобни сривове.
За вива....., слаба работа (да не кажа никаква). 3G предлагат само на абонати с договор.
По морето Вива незнам как се държи...., ималиго - няма ли ???

doktor4e_to

Мнение от doktor4e_to » 13 май 2008, 19:04

Ами то лошо няма да затворя Глобулската карта и да си остана с М-Телската, но имам доста разговори с номера от тяхната мрежа!

Аз не съм си в родния град, а и всичките ми роднини са на Глобул и няма как! Използвам 500 към 10 и почти ми стигат! От Вивател > нямам си на идея колко полезен би могъл да ми е той......много потребители го хвалят и определено са и доволни от него....но незнам как бих могъл да го приложа при моите разговори!

Ами така ще си карам...няма как! Те ще ме цакат, ама и аз няма да ги оставям на мира /не че им пука/, но все пак да знаят че аз ще си търся правата! /които почти ги нямаме, като потребители/

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 13 май 2008, 22:01

Приятелю, какво да ти кажа... за Глобул вече ми писна да говоря. Най-доброто предстои... някой ден.
Всичко ми се стори познато и хм, нормално. Само не разбрах как търсенето на добър обхват те е довел до марката Nokia... :)
Не че са зле като цяло ама не им е това силата. Sagem и Motorola имат по-добри показатели примерно.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 13 май 2008, 22:04

За 3G-то на Вива - ами трябва да го има по морето. В Русе си бях по празниците, в средно отдалечен от центъра квартал, но по края на града нямаше проблеми и с нета и с видеострийминга.

doktor4e_to

Мнение от doktor4e_to » 14 май 2008, 01:52

Благодаря ти за съвета за Sagem или Motorola,но лично аз не ги уважавам много! Моторолите имат /поне според мен/ доста объркано меню,а пък Саджем...не съм работил с тази марка GSMи. Нокиата и тя добре се държи,особенно на М-Тел. Глобул,засега съм ги оставик на СЕ к800/държи се прилично/.

Отговори