Мтел- проблем с ограничаването на интернета
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Re: Мтел- проблем с ограничаването на интернета
Ако говориш за Мтел - през edge има ограничение, същото каквото е през 3G - 128kbps. Проверявал съм го многократно, не знам защо сте решили, че няма....
-
С всички browser-и излиза, но се появява само при старт на нова интернет сесия.... копират Глобул, но предлагат 50 мб за 6.90, мизерия какво друго да очакваме.....
[Quote]Ако говориш за Мтел - през edge има ограничение, същото каквото е през 3G - 128kbps. Проверявал съм го многократно, не знам защо сте решили, че няма...[/Quote]Преди около 2 месеца или повече май пак asenna5 го беше писал, и тогава се позачудих... Ако това наистина е вярно би било много добре, както е при Вива, където никога не е имало ограничение на EDGE. Кой би ползвал 64 kbps, когато на 2G скоростта е 210 kbps? Всъщност такава е на Вива, не знам М-Тел как е с EDGE в последно време.
Но явно за него е някакъв пропуск или частна преференция.
Но явно за него е някакъв пропуск или частна преференция.
-
От много време ползвам "неограничен" интернет от М-тел - още откакто се появиха тези планове. В началото надхвърлях многократно лимита и никога не са ме ограничавали, след това започнаха да ограничават на 256 kbps и то рядко.. От около половин година си режат на 128 kbps и вярвай ми първото нещо, което съм проверил още тогава е било EDGE скоростта - ограничението винаги е било валидно и за нея, точно 128kbps. Проверявал съм го и от други сим карти - толкова е..... Нямам обяснение за това твърдение, което се върти из форума, че нямало ограничение за edge - за съжаление има. Както и да е... и без това нямам намерение да продължавам с използването на техните услуги, нека си ограничават и на 64 - няма да се разправям
Няма ограничение, това е проверено многократно на няколко телефна - не само мои, но и на познати. През симбиянски смартфони тестове съм правил включително, като съм ги връзвал като модем с кабел през компютър (защото иначе за тях не знам как да го измеря). Съответно съм ползвал само Спиид-тест. През EDGE мисля, че никога не съм имал при каквито и да е обстоятелства по-ниска скорост от 160к.-180к., обикновено е даже над 200к., само дето пинга си по-висок, определено. Винаги съм си мислел, че това е нещо нормално за Мтел и съм го считал за предимство, даже не знаех, че Виваком не ограничавали през EDGE, за пръв път го чух наскоро тук.
Масова практика е - аз преди няколко месеца за същото им бих шута, а тогава още поне един човек се оплакваше от същото само в този форум. Според мен дори да ти го "оправят", ще е за замазване на очите и няма да може да се разчита, че ще става за ползване и в бъдеще.:)
Много точно описано от колегата SwollenMembers. И при мен първо беше на 256 и от октомври или ноември 2011 на 128. За това нямам забележки, защото 256 си беше бонус. По договор винаги е било 128. През EDGE също съм тествал и си е 128 kbit след бързите мегабайти. Иначе преди тях вдига до 200 понякога. Реално единствената ми забележка е спама за този малоумен пакет от 50 MB за 6.90. Това е направо нагло с оглед на 1.50 за 150 MB при Глобул или 5 лв за 500 MB при Вива. А най-наглото е, че ако вземеш този пакет след това сам си режеш скоростта на 64 kbit :X Че си и плащаш за това. Опитах се да спра спама през *88 и ми казаха, че не можело, защото били длъжни да ме информират, че съм на по-бавен нет. За момента поне няма повторно рязане след минаване на "разумното" потребление, но вероятно и това е въпрос на време. Ще видим.