Мтел ~ ПРОБЛЕМ С ПРЕНОС НА НОМЕР ОТ ТЯХНАТА МРЕЖА...... МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Re: Мтел ~ ПРОБЛЕМ С ПРЕНОС НА НОМЕР ОТ ТЯХНАТА МРЕЖА...... МОЛЯ ЗА ПО

Мнение от tre » 03 дек 2010, 19:17

За да се избегне практиката "Не'ам от де да звънна един номер. Ш'си зема една карта да доворя докато я спрат, пък после ше му мисля". Правилно е по принцип да те карат да си предплатиш 1-вата такса, тя като абонамент се предплаща всеки месец и така или иначе си е дължима. Но пък ги е страх сигурно да не взимат карти срещу "само" 5 лева и да се водят множество дела пък срещу дребни длъжници, както стана с глобул за първите няколко години.
Все пак не ми стана ясно защо различни суми събират и по какъв критерий (15 и 20 лева).

aazzssaamm
Регистриран: 29 ное 2010, 15:27

Мнение от aazzssaamm » 13 дек 2010, 10:23

Здравейте.Най-накрая си взех 15 лева.:D.И тъй като съм решил да минавам твърдо на Вивател, реших да пробвам да пренеса следващ номер, не че първият пренесох де.:|Пуснах поредното заявление за пренос на Прима карта,която отговаря на условието да е ползвана поне 3 месеца и дори да е зареждана с 10 лв,и уж до два дни трябваше да се свържат с мен, но за сега нищо.Май това ще е поредния сапунен мехур в нашата родина.

ПП:Този път платих 20 лв, защото мисля да взема и телефон.8)

RadoInc
Регистриран: 06 окт 2005, 13:43

Мнение от RadoInc » 13 дек 2010, 15:47

Късмет ти желая! Аз чакам от 3.11 за прима->виаком. Имах дата за 20.11 но заради изцепка на служителката в офиса не се получи. От тогава до сега (23 дни) чакам виваком да ми превъртят статуса на заявката за да получа нова дата. Обяснението им е, че в портинг отдела работели малко хора и имало много заявки.
За това повтарям - желая ти наистина много късмет...

aazzssaamm

Мнение от aazzssaamm » 17 дек 2010, 16:05

Здравейте.Вече новата ми Прима се е ъбдейтнала в базата на Мтел :D и ще започна опити и нея да пренеса във Виваком.На първата само ми сменят датите с нови, и нищо не правят по въпроса с получаване на информация за мен какво става с преноса, служителите на Виваком(angry) .Никой нищо не може да ми каже ще стане ли преноса или не и кога.Не знам на тях за какво кога им плащат: При подписване на договор с нов клиент или чак когато стане преноса и аз стана найстина техен клиент(whistle).

aazzssaamm

Мнение от aazzssaamm » 29 дек 2010, 12:27

Здравейте.Вече преноса на първият ми номер от Ментел е факт:D..Радостта ми от ъбдейтнатат друга прима карта беше кратка(blush), защото все още не фигурира в базата данни на Виваком, за да се пусне заявление за пренос.

aazzssaamm

Мнение от aazzssaamm » 10 яну 2011, 14:42

Здравейте.Вече успях да пренеса и втория номер.Борбата с него продължи от 04.10.2010 до 10.01.2011.Важно е да не се отказваме.Сега да видя Виваком на какво са способни.:D

fen®
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от fen® » 10 яну 2011, 20:09

Айде виж ги и после обратно;)

zlattev
Регистриран: 22 юни 2009, 15:12

Мнение от zlattev » 10 яну 2011, 21:45

[Quote]Айде виж ги и после обратно;)[/Quote]

Хахахаха, това ми хареса! :D

Цялата темичка е много забавна. (woo)

Пренасят се Прими, плюе се по Мтел, но се държи на префикс 088, цялата втора страница е пълна с мнения за некадърни служители на БТК, но пак искате при тях да отидете ... чудни хора сте! :D:D:D

aazzssaamm

Мнение от aazzssaamm » 12 яну 2011, 14:26

Пренася се не Прима, а се пренася целият номер.;)Държа не на префикса 088, а държа на целият си номер:P.Целта е не след като стана абонат на нов оператор , който поне в момента предлага най-добри условия откъм цена- качество,да не се обаждам на всички мои познати за да ги запознавам с поредноя си номер:P.Както каза един служител в магазин на Мтел, при поредното ми посещение,"искаш хем да говориш многа, но в същото време да плащаш малко":D, на което му отговорих "ДА"8).Тогава той самият каза че в момента това може да стане само във Виваком.(yes)
Следващият път когато някой друг оператор предложи по-добри условия ще си пренеса номерата отново при него:P, надявам се вече процедурата да е по - лесна:(.Нали все пак това е и идеята на самата процедура по преноса, а и номерът си е мой, а не на мобилния оператор.
Не мога да разбера защо да не си пренасям номерът между операторите, щом има такава възможност.:(

ПП: за това че цялата страна плюе по служители на БТК, бих казал че вяко стадо си има мърши.Аз съм имал проблеми с Бтк, идва"специалист" след като не направи нищо дойде втори след който не ми се наложи да ги търся отново.
А какво да кажа за СПЕЦИАЛИСТИТЕ на мтел които вече кой месец поред ни държат без фактури?
каквито са едните такива са и другите.Човек трябва да избира което му е най-добро за него на момента.Сега на Виваком ще съм три месеца на половин такса с удвоени минути.;), и след 9 месеца договорът ми ще е изтекъл.Пренос при следващият предложил по-добри условия.;)

zlattev
Регистриран: 22 юни 2009, 15:12

Мнение от zlattev » 12 яну 2011, 18:26

Ами, добре! :D Щом имаш нерви за трошене и достатъчно свободно време - пренасяй се! :P

Аз нямам нито нерви, нито време, за да си сменям оператора и тарифите през 3 месеца. Не виждам и смисъл заради 5-10 спестени лева от по-добрата оферта на някой друг! (woo)

За мен мобилните разговори са ежедневна необходимост, а не цел в живота. Не мога по цял ден да правя сметки и да обикалям сайтовете на операторите за нови и по-изгодни оферти. ;)

Отговори