Мтел разби пазара с "Повече за теб"

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Мтел разби пазара с

Мнение от bomobilebulgaria » 01 окт 2012, 22:39

А има ли законен начин мобилен оператор да разбере дали съм ползвал фиксиран телефон/internet или цифрова телевизия?
Пример:
Отивам в Мтел и те ме питат така и така, имал ли си домашен телефон/фиксиран интернет или договор за предоставяне на цифрова телевизия от еди кой си. Аз имам, но да речем, за да се възползвам от промоцията лъжа и казвам, че не съм ползвал.
Ако те не ми позволят да се възползвам от тяхната промоция под претекст, че съм ползвал през последните 3-месеца една от споменатите услуги, идва въпроса кой е предоставил информация за мен, без мое разрешение? Или Мтел като мобилен оператор, може да получава данни за мен без разрешение, което дори при ДАНС става с условности?
Ако може някой да разясни ситуацията.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Мтел се присмя на клиентите си

Мнение от vladovn » 01 окт 2012, 22:43

Хм, офертата нещо пак не е публикувана докрай. Вярно, е че излязоха "*" обаче не всичките.
[B]Кои са каналите на ТВ-то?
Какви са цените на телефонната услуга, освен за минутка нац. разговор.
Такт на тарифиране?
Параметри на интернет-а - абсолютно всички?[/B]

Това са въпроси, на които не намерих отговор в сайта.
[B]Новият сайт продължава традицията на "е-Магазин"-а им, където не се обявява почти нищо и директно се нарушава закона. Жалко, че няма кой да го спре.[/B] - Жалка държава сме.

Сега, отностно офертата.
След фанфарите, че [B]най - накрая[/B] ще има оферта, след представянето на новата визия дойде и тя - за стац. и моб. услуги. [u]Само, че стац. се предлагат частично в няколко града. [/u]Името [B]мобил[/B]тел - [u]м[/u]тел - дава насока за [B]мобилни[/B] услуги, не за стац.
Няма нищо лошо да представят такива, но след като са се отчели с нови абонаменти и нови прими за моб. услуги - voice и data. - Такива не се представиха, незнайно защо.
Не стига, че нямаше оферт[B]и[/B], но тази която представиха с г*зораздирателно клипче с качество по - ниско от съвременните смартфони не беше обявена изцяло. Условията трябва[B]ше[/B] да бъдат [B]доубявени[/B] днес - това така и не стана де. При това с куп условия:
- Не става за тези които досега са ползвали spnet или мегалан на адреса си (поне не и последните три месеца) за интернет и tv.
- Не става и за тези които имат вече абонамент за моб. voice услуги. Трябва да вземеш нов номер или да се преместиш от друг оператор (а гаранционен депозит дали има и колко е?);
[u]Е за кои става?[/u] - Става за този които ползва data sim или искат нова карта на абонамент (с неизвестни параметри) и иска да смени интернет и tv доставчика си (с такъв, който не обявява параметрите на услугата си). [i](лични разсъждения)[/i]

Кампанията по смяна на идеологията на мобилтел се изчерпа официално след представянето на първата оферта (колкото и да се е забавила) след пресконференцията. [B]Промяна няма.[/B]
Същността, че сме овце, а те вълкът продължава. Офертите таргетират нови клиенти, за настоящите няма нищо. "Повече за теб - ако подпишеш нов договор и станеш нашият нов клиент".
Такива действия са характерни за оператор, който иска да натрупа повече клиенти, при това бързо. Пускане на толкова форумни и новинарски ботове за да прокарват идеята, колко много подарява мобилтел е плитка и очебийна. Действия [B]не[/B] целящи запазване на сегашните абонати, а натрупване на нови показва, че мобилтел не се надява да задържи, или, че няма кого да задържи, затова са се насочили към натрупване на нови абонати.
Някой от условията на офертата пък бяха представени по - късно, за да не се развали добрия тон от петък при първоначалното представяне и да може спокойно да се натрупат положителни мнения (браво на pr-а). Останалите условия и параметри, явно ще станат известни след време, заради това, че ще се създадат [B]още отрицания[/B] към оферта.
Условията по тази оферта са неслучайно много. Тя освен за натрупване на [B]нови[/B] абонати [u]служи и за мега pr кампания.[/u]

Поздрави за управлението на мобилтел.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 01 окт 2012, 23:03

Ей крейзи, досега на нито един въпрос не си ми отговорил по същество. Можеш да провериш от предните ми няколко поста, няма да те карам да четеш много знам че ти е трудно.
Значи като не ти отърва и ревеш към модераторите а?! Тук да не ти форум за някакви необразовани задължително про мтел необразовани типове?
По едно време се беше скрил, айде отърви ни от присъствието си моля.
Хората коментират офертите, но нещо "уникалния" план май нещо не върви?
С цялата си наглост искаш и модератор да ставаш тук.

ментел разби до момента само на баба ми хвърчилото...

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 01 окт 2012, 23:28

Не трябва да си ползвал последните три месеца фиксирана услуга от Мегалан/Спектрум на адреса, на който желаеш да си пуснеш пакета в момента. А в базата данни на Мобилтел влизат клиентите на Мегалан/Спектрум. Ако ползваш друг оператор проблема ти е никакъв.
Миналата година по сходен начин не можах да се абонирам за мега-промоцията с безплатен нет и ТВ, дето някои хора спестиха по над седем стотака сигурно. Че и повече. А се натисках до дупка да се абонирам и ми отказаха. Беше абсурдно, но какво да се прави ..

Както и да е: офертата за мен е добра. И според мен цели ЕДНО нещо: елиминиране на местните доставчици. И ще успее.
Много хора биха си сменили фиксирания доставчик. Старите абонати не заплащат депозитна такса, това някой въобще оценява ли го или удобно за пореден път се пропуска (от едното ухо влязло, от другото излязло ?). Фиксираните услуги на Мтел имат достъп до над 1 млн. домакинства, в крайна сметка, а и се развиват. И при положение, че получаваш и мобилна линия с минути към всички проблема е никакъв: голям праз като е нов номер. Ще влезе веднага в употреба, така или иначе всеки реве за повече минути към всички. Сменил съм дстатъчно много номера, никога не съм могъл да вдена стремежа на някой да си занесе номера у гроба, едва ли не. Пазара навсякъде по света е един и същ и има еднаква логика на развитие - тук не сме никакво изключение (ако изключим това, че всички мобили и фиксирани телеком услуги са ни едва ли не най-качествените и евтини в световен мащаб - нещо, което важи за всички телекоми в страната, ако ще и най-пробития местен досатвчик)..

Проблема на старите абонати е това, че искат по всяко едно време да ползват всички възможни промо-оферти за нови и стари клиенти.
Което, разбира се, никога няма да се случи.
Ако някой не може да се възползва от точно тази оферта да преподписва на други промоционални условия. Фрашкано е. Мога да дам примери с мойте договори и защо съм доволен, въпреки, че не мога да взема новата оферта.

Някой спомена за поговорката за вълка..
Е - вълка за пореден път го няма.
Това са просто новите дрехи на царя - смени си одеждите. А лошо нещо в това няма.
Истинско щастие и радост би затрептяло в крехката ми душица, ако всеки един недоволен клиент на Мтел най-накрая се махне от тях (а не просто да опява разни глупости как щял да го направи и не го прави). Така най-накрая ще мога да стъпя спокойно в магазините и ще получа още по-добро обслужване.
..Жалко, че не се случва. Това е голяма трагедия. Подобни индивиди пречат на качественото обслужване на всички останали клиенти, тоест и на мен включително, което не ми харесва по никакъв начин.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 01 окт 2012, 23:34

Ами естествено, че искаме преимущества старите абонати - нали благодарение на нас ви хранят австрийските ви чорбаджии... За 12 години нямам нито една просрочена фактура, от две години месечната ми сметка е поне 35 лв. - и за твоите чорбаджии всеки случаен прошляк е по-ценен от мен, защото ще ви вдигне броойката на абонатите... Затова и на мен вече не ми дреме за скапания номер - взех си една примичка 2012, ще имам мноооого минути до пет номера, а за всички останали - договори с ВиваЦом и Грабул :)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 01 окт 2012, 23:47

асена, старите и недоволни абонати да ти кажа защо все още са такива на мътел.:
Защото такива като вас ги забаламосват че ей сега ще има нещо изгодно, че мтел е най-великия, че е престижно, че са много яки, има добри оферти и т.н, затова все още има недоволни и все още абонати, защото ги заблуждавате. Спрете да го правите, казвай те на бялото бяло и на черното черно без да изопачавате и така ще ти се сбъдне мечтата.
Аз от години да речем си плащам сметки през epay.bg да се предоваря може и чрез *88 тъй че не виждам причини да е редя на опашка.
Ти може би го правиш, защото искаш да парадираш с нещо или да видиш готина продавачка знам ли, но аз не страдам от подобни сантименти.
С други думи, който иска намира начин, който не иска търси причини.
По темата: офертата е пълен боклук и не смятам да обяснявам защо.
Ела ме заплюй, ако има повече от 1 000 абоната с много врътки по тази промоция, независимо от броя реклами и срока на валидност.
Искам да ти кажа че дори и самите служители нито могат да я презентират, нито да я предлагат, нито им е ясна инструкцията по активация на този план.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 02 окт 2012, 00:04

[Quote]Старите абонати не заплащат депозитна такса, [B]това някой въобще оценява ли го[/B] или удобно за пореден път се пропуска (от едното ухо влязло, от другото излязло ?)[/Quote]

Ти осъзнаваш ли какво говориш в момента ? Във всички нормални западни държави операторите [B]подаряват[/B] устройства от висок клас на лоялните си клиенти, само и само да преподпишат с още 2 години договора си, без условия за тарифния план, пакетни предложения, да не говорим за условности от сорта на да не сме били абонати досега, пък същевременно да сме били, пък депозитна такса и не знам кво ! Какво трябва да оценяваме ? Че за пореден път ни правите на маймуни с тази циганска оферта - циганска, защото предимно циганите ще се възползват от нея и ще грабнат телевизорите. Вие не мислите за клиентите си и не се стараете по никакъв начин да ги задържите, чак когато се обадя че искам прекратяване на договора и започват да ми звънят от 133 с глупавите си предложения - това нормално ли е ?

[Quote] Фиксираните услуги на Мтел имат достъп до над 1 млн. домакинства, в крайна сметка, а и се развиват. И при положение, че получаваш и мобилна линия с минути към всички проблема е никакъв: голям праз като е нов номер.[/Quote]

Толкова се развиват, че телевизията и интернета в началото бяха супер, а сега постоянно има проблеми с мрежата ?! Провалихте Мегалан и Спектърнет ! И какъв бил проблемът да си сменя номера, еми да ако си 15 годишен тиий - няма проблем, ако 200 човека с които работиш ти имат един номер, ходи го сменяй де ! Това ли ви е елементарната логика в М-тел, потребителите са глупави говеда и мангали, няма проблем да си сменят номерата всяка година ?

[Quote]Проблема на старите абонати е това, че искат по всяко едно време да ползват всички възможни промо-оферти за нови и стари клиенти.
Което, разбира се, никога няма да се случи.[/Quote]

Проблемът е, че ако си дългогодишен клиент на Vodafone UK и примерно ползваш iPhone, в момента в който е наличен следващия модел на iPhone те ти звънят и ти го предлагат напълно безплатно срещу преподписване. Тук като ми изтече договорът ми се обажда някакво заблудено служителче, да ми пробутва глупости от сорта на "Вие сте лоялен клиент и специално за вас" и ми предлагат глупавите си "промоционални" планове ?!

[Quote]Истинско щастие и радост би затрептяло в крехката ми душица, ако всеки един недоволен клиент на Мтел най-накрая се махне от тях [/Quote]

Не се тревожи, тенденцията е точно таква (yes) Още малко и абонатите ви ще бъдат само и предимно неграмотни хора и заблудени пенсионери, които са били излъгани от "консултантите"

[Quote]Жалко, че не се случва. Това е голяма трагедия. Подобни индивиди пречат на качественото обслужване на всички останали клиенти, тоест и на мен включително, което не ми харесва по никакъв начин.[/Quote]

Да ,разбира се :D Недоволните клиенти бяха причината за едногодишното пропадане на системата ви, същите са виновни и за лошото обслужване в магазините, понеже е голям проблем да се отделят повече пари за заплати за повече персонал ... това е НЕЛЕПО :S

bloucester
Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50

Мнение от bloucester » 02 окт 2012, 02:03

Много интересно. По писанията на Asenna5 излиза, че червеният оператор хем иска клиентите му да му снасят златни яйца всеки месец, хем не иска да ги вижда в офисите си.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 02 окт 2012, 02:58

[Quote]Значи едновременно трябва да съм абонат от повече от година,[/Quote]
Няма такова изискване. Аз НЕ съм им абонат, но днес си пуснах заявката успешно на *88

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 02 окт 2012, 03:30

Поне така изрично им пише на сайта:
http://www.mtel.bg/paket-poveche-za-teb

[B]От предложението могат да се възползват настоящи абонати, които имат договор от поне една година с Мобилтел и през последните шест месеца достъпът им до мрежата не е ограничаван поради неплатени задължения.[/B]

С този текст, поне на мен ми звучи така, че не може да се възползваш от промо-то, ако не си абонат от поне година, само че при тях е казано на обратно. Иначе ако има само информативен характер - касаещо само да предложи вариант на настоящите си абонати,т.е. на тези, които са им такива от 1+ години е някак безсмислено, другия вариант е да могат да се възползват само абонати идващи от други оператори и не използващи никоя друга услуга от техните за последните 3 месеца. Абе пак нещо не е наред в текста...

Отговори