Мтел разби пазара с "Повече за теб"
Re: Мтел разби пазара с
В действителност, ако покриваш критериите на офертата, си е много добро предложение. На практика при 30лв. такса ще дадеш 720лв.за две години. И ако вземеш примерно един телевизор който да кажем струва 500лв, ти остават 220 за месечни такси или около 9лв. на месец. За които получаваш доста добър интернет, някаква телевизия и минути към всички оператори. Дори и да не ползваш всичките услуги пак си на далавера.
значи искат да се махна от тях за да им стана абонат.. :)
звучи си логично... :|
звучи си логично... :|
Нещо такова се получава :D
Аз съм на безсрочен договор с мегалан и се надявах, че може да излезе някое интересно пакетно предложение за да преподпиша, но уви. Като гледам какви условия слагат, вероятно никога няма да ме огрее:|
Аз съм на безсрочен договор с мегалан и се надявах, че може да излезе някое интересно пакетно предложение за да преподпиша, но уви. Като гледам какви условия слагат, вероятно никога няма да ме огрее:|
С тези 400 лв депозит сигурно си връзват гащите срещу измами, но пк тотално преебават идеята на промоцията... За 400 лв или мноог малко повече мога да си купя което и да е от тези устройства. Да не говорим, че тези 400 лв 12 месеца да ми стоят в тях - лихва ще ми платят ли? Откъде накъде ще си въртят моите пари и с тях ще си генерират печалба?!?
Офертата, колкото и да ми харесваше в началото, отива У ЛЕВО...
Какво излиза - ако не си техен абонат от поне година, тези 400 лв просто те удрят в главата и се отказваш.
Значи на практика промоцията е таргетирана към собствените им стари абонати...
Ако си техен абонат обаче, не трябва да имаш ТВ от МТел или нет от Мегалан и Спектрум. И на всичкото отгоре трябва да вземеш допълнителна карта?!? Ако не съм техен абонат, разбирам да искат да взема карта, но ако съм техен, да ми искат да си взема още една...
И все пак има един малък кръг от хора, за които ще е изгодно - които са абонати от поне година, не ползват нет или ТВ от Мтел, но изведнъж изгарят от желание да си вземат от тях и ТВ, и нет, и нова допълнителна СИМ карта :( :| 8) :S :X
Междувременно Вива пуснаха пакет нет + ТВ за 15 лв на месец
http://46a685ac.qqc.co
Така че ако реално сим-картата от "повече за вас" не ти трябва, ако сравниш 2-те услуги, се оказва, че плащаш за "подаръка" по 15 лв на месец...
Офертата, колкото и да ми харесваше в началото, отива У ЛЕВО...
Какво излиза - ако не си техен абонат от поне година, тези 400 лв просто те удрят в главата и се отказваш.
Значи на практика промоцията е таргетирана към собствените им стари абонати...
Ако си техен абонат обаче, не трябва да имаш ТВ от МТел или нет от Мегалан и Спектрум. И на всичкото отгоре трябва да вземеш допълнителна карта?!? Ако не съм техен абонат, разбирам да искат да взема карта, но ако съм техен, да ми искат да си взема още една...
И все пак има един малък кръг от хора, за които ще е изгодно - които са абонати от поне година, не ползват нет или ТВ от Мтел, но изведнъж изгарят от желание да си вземат от тях и ТВ, и нет, и нова допълнителна СИМ карта :( :| 8) :S :X
Междувременно Вива пуснаха пакет нет + ТВ за 15 лв на месец
http://46a685ac.qqc.co
Така че ако реално сим-картата от "повече за вас" не ти трябва, ако сравниш 2-те услуги, се оказва, че плащаш за "подаръка" по 15 лв на месец...
бих се възползвал от предложението на вива.. но за жалост.. предлагат АДСЛ ... тези хора все още живеят в 1980 година... и не разбраха че и 30 мегабита вече се смята за ниска скорост на данлоуд.. а те си предлагат упорито максималните 10 мегабита с адсл и нямат алтернатива с по-висока скорост...
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Хайде сега капризи...30 мегабита...отиди в някоя голяма европейска столица...Лондон например и намери някой да ти предложи 30 мегабита у вас,заедно с постоянна скорост през цялото денонощие....
По принцип условието за задължителна нова сим карта е страшно тъпо дори и от маркетингова гледна точка. Защото така или иначе повечето абонати имат текущи договори и нямаше да могат да преподпишат на същата карта. Има и една голяма част от хора, които си харесват настоящия план, било заради интернет или други облаги и пак щяха да сложат плана на нова карта. Единствените които щяха да си използват настоящата карта са тези, които в момента са на безсрочен и им допада предложения план в офертата, които няма да са толкова много, а и да са, защо да не си ги обвържат. Не знам колко добре обясних, но исках да кажа, че и без това задължително условие, по-голямата част от хората щяха да вземат нови сим карти.
Но комбинацията от условия да си абонат на телефонна услуга, но в никакъв случай да не си абонат на телевизия и интернет, направо кърти.
Дано следващите им оферти са по-смислени.
Но комбинацията от условия да си абонат на телефонна услуга, но в никакъв случай да не си абонат на телевизия и интернет, направо кърти.
Дано следващите им оферти са по-смислени.
Много си прав.
Сега забелязах, че продължава великата промоция за двойно повече минути.
Може би така очакваният ефект да увеличат абонатите си не се е случил? Май балъците и не информираните намаляват, и все по-трудно се хваща нов клиент с куца оферта.
Този месец трябва да излязат и финансовите резултати на Мтел, за третото тримесечие.
При куци оферти, няма как да стане.
В пълна сила важи и за коментираната в момента.
Някой, ако има повече инфо защо не пускат нова оферта, след великото ребандиране(за гласови услуги), а удължават куцата си оферта с още месец?
http://www.mtel.bg/medien-tsentar-informatsia-za-mediite/mc/index/ma/view/infoblock_id/1277
Сега забелязах, че продължава великата промоция за двойно повече минути.
Може би така очакваният ефект да увеличат абонатите си не се е случил? Май балъците и не информираните намаляват, и все по-трудно се хваща нов клиент с куца оферта.
Този месец трябва да излязат и финансовите резултати на Мтел, за третото тримесечие.
При куци оферти, няма как да стане.
В пълна сила важи и за коментираната в момента.
Някой, ако има повече инфо защо не пускат нова оферта, след великото ребандиране(за гласови услуги), а удължават куцата си оферта с още месец?
http://www.mtel.bg/medien-tsentar-informatsia-za-mediite/mc/index/ma/view/infoblock_id/1277
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Една от причините за активизирането на пакетни оферти с телевизия от телекомите е и тази, че след около година, след цифровизацията, ще бъдат ефирно и безплатно достъпни ок. 20 тв програми с относително добро качество. След което бизнеса на Булсатком, Виваком и Мобилтел в тази област вероятно ще намалее. Затова и бързат с промоции да обвържат клиенти със срочни договори.
В този смисъл Глобул може да се окажат прави, че не инвестират във фиксирана мрежа която може да предлага и телевизия. Става дума за един свиващ се пазар, а и перспектива мобилния интернет да поевтинее до степен, че в редица случаи да е подходяща алтернатива на фиксирания, дори за дома. Дали ще спечелят тези, които залагат и изграждане на фиксирани мрежи, или тези, които залагат изцяло на мобилни, за пренос на глас и данни, предстои да видим.
В този смисъл Глобул може да се окажат прави, че не инвестират във фиксирана мрежа която може да предлага и телевизия. Става дума за един свиващ се пазар, а и перспектива мобилния интернет да поевтинее до степен, че в редица случаи да е подходяща алтернатива на фиксирания, дори за дома. Дали ще спечелят тези, които залагат и изграждане на фиксирани мрежи, или тези, които залагат изцяло на мобилни, за пренос на глас и данни, предстои да видим.
[Quote]Хайде сега капризи...30 мегабита...отиди в някоя голяма европейска столица...Лондон например и намери някой да ти предложи 30 мегабита у вас,заедно с постоянна скорост през цялото денонощие....[/Quote]
аз до колкото знам се намирам в България обаче и Грам ама Грам не ме интересуват цените в чужбина скоростта на интернета в чужбина и промоциите в чужбина... по-добри или по-лоши .. аз съм абонат на Българските телекоми и сравнявам техните оферти спрямо условията в България...
10 мегабита Максимална скорост е добра скорост ... от преди 10 години и е факт че виваком са единствените които не правят почти Нищо за развитие на тази технология.. а са най-големият доставчик на такава услуга... защо не пуснат в градовете където имат изградена оптика поне по бърза връзка....
аз до колкото знам се намирам в България обаче и Грам ама Грам не ме интересуват цените в чужбина скоростта на интернета в чужбина и промоциите в чужбина... по-добри или по-лоши .. аз съм абонат на Българските телекоми и сравнявам техните оферти спрямо условията в България...
10 мегабита Максимална скорост е добра скорост ... от преди 10 години и е факт че виваком са единствените които не правят почти Нищо за развитие на тази технология.. а са най-големият доставчик на такава услуга... защо не пуснат в градовете където имат изградена оптика поне по бърза връзка....