Мтел разби пазара с "Повече за теб"

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Re: Мтел разби пазара с

Мнение от agroman12 » 28 сеп 2012, 12:28

Именно, това се опитвах да кажа.
Поздравления за напъните им, но това са Mtel и просто не мога спокойно с лека ръка да приема каквото и да е от тях. Като "Любим номер", който в последствие разбрах самостоятелно, че не е безплатна услуга. Оттогава никога на леко доверие.
Пък и имам правото да се съмнявам. Те не дават пет пари за мене, важното е колко карти ще се продадат.
Също така, в моя град няма още интернет услуга на Мtel, така че тая оферта мене не ме грее. Защо не го направят с мобилните тарифни планове?

@vladovn
Full HD е непостижимо, тъй като вероятно са продали всичките си HD камери, за да подаряват телевизори Toshiba, лаптопи HP и Arc S на хората.

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 28 сеп 2012, 13:08

Motofen: Защо гледаш смартфона. С лаптопа или телевизора не си зависим от мобилен нет. Инаме да телефона си прав. От друга страна като посмятаме малко. Най-ниският вариант е за 30 лв. В рамките на 2 години плащаш 717.60 лв. Телефона, гледайки обявите в нета, можеш безгрижно да го продадеш на секундата за 400 лв. без особени пазарлъци. Ако направиш това общата цена на пакета ти излиза 317.60, което пък прави по 13.23 лв. на месец.
Иначе без устройствата офертата не е нищо особено. За същите пари човек може да си сглоби и по-добър пакет от други доставчици.

agroman12

Мнение от agroman12 » 28 сеп 2012, 13:36

Абе, я кажи сега, ще вкарате тази оферта и за мобилните тарифни планове.
Не ща ви телевизиите, аз ТеВе не гледам.
Най - вече, ще предложите ли Motorola Razr i с тарифен план в човешките възможности?
Ще пренебрегнем факта, че YouTube видеото е unlisted и е достъпно само за хора, който знаят линка. Така, че като оставим на страна мини PR мисията във форума, ще ми е интересно да чуя отговора на въпросите ми.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 28 сеп 2012, 13:37

[Quote]Кобрети,изненадвам се,че ТИ не я критикуваш:|
Тази оферта решава ли ти някой проблем?Нима нямаш лаптоп,смартфон,цифрова,добър интернет доставчик у дома?!
Не трябваше ли наистина да видим нещо касаещо мобилните услуги?!?!?!8)[/Quote]
Ами, както виждаш, те се опитват да се отдалечат от определението "мобилен оператор", така че единични добри планове едва ли ще има...

Иначе лично на мен - ТВ ползвам от Булсатком заради излъчването на Ф1, поради това ползвам и нет от тях със скорост 44мбпс, като плащам 25 лв на месец. Теоретично, винаги гледам Ф1 с приятели на бира, така че Булсаткома не ми е много жизненоважен. Така че ако реша да мина на тази оферта, ще плащам 5 лв отгоре на месец, срещу което мога да взема нещо от устройствата... ТВ в момента ползвам един 21-инчов от някъде 99-та година. Принципно бих могъл да го сменя, но почти въобще не гледам ТВ, така че - просто би било някаква екстра... Арк-Ес би ми бил полезен, защото наскоро си счупих Стрийка и в момента съм с една 2-симова китайка с Андроид, докато реша какво да си взема, макар че Сонито ще ми е малко след като свикнах на Стрийка. Остава лаптопа - лаптоп си имам един личен и един служебен.

100-те минути хич не ги включвам в размислите, защото със СуперБоб и Мегакол 400 други разговори не ми трябват в момента...

Така че на практика нищо от тези неща не ми е запритрябвало така, че да скоча в понеделник д аси го купя. Но пък, от друга страна, защо да не си взема един лаптоп за 5 лв на месец по 24 месеца = няма и 100 лв??? Лаптоп винаги има за какво да се полва, ако не лично, я за подарък, я за продажба, я за резерва...

Да не говорим, че 24 месеца по 30 лв прави 720 лв. Това ти е приблизителната цена на всяко от устройствата и на практика получаваш услугата безплатно. Или пък е цената на услугата и получаваш устройството безплатно. Зависи от гледната точка...

Освен това имам едно такова чувство, че другите оператори няма да се юрнат да предлагат безплатно лаптопи, смартфони и ТВ-та, така че тази оферта ми се струва по-скоро еднократна сделка - кой гепи, гепи...

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 28 сеп 2012, 13:54

Абе каквото и да си говорим, без значение, че няма да влезе в употреба тази оферта на всички, можем да заключим, че [B]няма подобна друга такава към настоящия момент от конкуренцията.[/B] Да, [u]не е перфектна[/u], няма и как да бъде и определено има какво да се желае, но определено Мтел ме изненадват в положителна насока, може би [u]за пръв път[/u] от дългогодишната им история... Стават малко по-европейско насочени!
[u]Със сигурност няма да се възползвам[/u] от тяхното предложение по простата причина, че и аз като много други - вече съм избрал моя интернет/ТВ доставчик, както и мобилен оператор (съответно със сключени срочни договори за тези услуги), както и не бих искал да ям дървото, като преди що се отнася до този оператор, но съм сигурен, че ще се намерят хора, които ще се възползват пълноценно от предложението.
Не по-малко ми е интересен въпроса с отговора на конкуренцията и по-специално този от Вива (чиито абонат също не съм освен на предплатена), но нали те са се заели сериозно в битката срещу кабелните и интернет доставчици в БГ и сега едва ли ще се дадат без бой. ;)

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 28 сеп 2012, 14:31

офертата е разкошна...
Най-вече за тези, които (завалиите) досега нямаха кабелна/сателитна телевизия и интернет, телевизор или лаптоп и поне среден клас смартфон...

agroman12

Мнение от agroman12 » 28 сеп 2012, 14:37

Ммм, да. Добър момент да си потребител. Vivacom са доста агресивни с предложенията, ще ми е интересна и контрата на Globul.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 28 сеп 2012, 15:18

Е,виж,с това съм съгласен :)
Да не бъда черноглед:D

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 28 сеп 2012, 15:53

Не, сериозно, офертата е много добра! Телевизор/лаптоп и телефон за 30 лв. на месец, че и минути някакви за нещо? Пф! Естествено, че е привлекателна. Много, много хора ще се възползват. Е, мнкго от тия телефони ще цъфнат само до седмици тука в борсата, но какво от това? Вероятно част от лаптопите и телевизорите също.
Хайде обаче да помислим малко за бъдещето.
За мен е очевидно, че такива оферти са сламката, за която Мтел искат да се хванат без непременно да са удаваници. То те може и да са, ама понеже не го знаем със сигурност, ще приемем, че не са. Няма лошо - работа на техния мениджмънт е да намерят решението, с което да неутрализрат проблемите си на пазара и да увеличат приходите, евнтуално и печалбата.
Защо обаче тръгват с подобна "изуй гащи" оферта, не мога да разбера. Толкова голяма субсидия на един толкова наситен пазар предполага, че продуктът ти покрива някаква зейнала пазарна ниша, която само чака да бъде запълнена. Не мисля.
Проблем е също, че с такива оферти, една компания остава без много полезни следващи ходове. What's next? Същото за 20 лв. примерно? То добре, но мисля, че маржа става твърде, твърде малък, за да се очаква нужната възвращаемост. При пакета от 30 лева на месец изчислявам маржа на около 2 до 5 лв. в най-добрия случай, което не е много - печелят едва в последните два до четири месеца на договора, т.е. около 8 до 20 лв.
Ще видим де. Но първо искам да видя какво ще стане от жалбите на Виваком и Глобул пред КЗК и КЗП.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 28 сеп 2012, 15:56

[Quote]Vivacom са доста агресивни с предложенията, ще ми е интересна и контрата на Globul.[/Quote]
Имам чувството, че Глобул и Вива ще реагират на промоцията, както реагираха на СуперБоб - стискат зъби и чакат да свърши...

Отговори