МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Главния технически директор в едно интервю каза, че са номер едно по пренос на данни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Действително мрежата на Мтел в София вече се пръска по шевовете и аз се чудя какво ще стане от другия месец, когато трафика скочи още 4-6 пъти. Вижте малко реални тестове от няколко различни квартали на София, за какво става въпрос: http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/470608/%D0%BCilen
[Quote]Тестове на мрежата на Мтел в София, с карта на боб:
кв. Дианабад- http://www.speedtest.net/my-result/a/1190309225
кв. Лозенец, между Семинарията и бившия София ленд: http://www.speedtest.net/my-result/a/1190315658
кв. Хладилника, малко преди Paradise center:http://www.speedtest.net/my-result/a/1190321181
Драгалевци, малко над Южната дъга на околовръстното, Китайския ресторант: http://www.speedtest.net/my-result/a/1190365775
Всички тестове са от 07.03.2015 г.(събота). Вижда се, че мрежата на Мтел е изключително натоварена, на ръба да стане неизползваема. Единствения читав резултат с над 10 Мбпс е от Драгалевци, което е отвъд околовръстното и на практика извън града. Освен това 3Г покритието на Мтел в София е осезаемо по-слабо, в сравнение с мрежата на Виваком. По този въпрос ще пиша отделна тема, разликите са много големи. Мтел трябва да вземат спешни мерки и да пренастроят 3Г мрежата си да използва честотите на 900 Mhz, като Виваком![/Quote]
[Quote]Тестове на мрежата на Мтел в София, с карта на боб:
кв. Дианабад- http://www.speedtest.net/my-result/a/1190309225
кв. Лозенец, между Семинарията и бившия София ленд: http://www.speedtest.net/my-result/a/1190315658
кв. Хладилника, малко преди Paradise center:http://www.speedtest.net/my-result/a/1190321181
Драгалевци, малко над Южната дъга на околовръстното, Китайския ресторант: http://www.speedtest.net/my-result/a/1190365775
Всички тестове са от 07.03.2015 г.(събота). Вижда се, че мрежата на Мтел е изключително натоварена, на ръба да стане неизползваема. Единствения читав резултат с над 10 Мбпс е от Драгалевци, което е отвъд околовръстното и на практика извън града. Освен това 3Г покритието на Мтел в София е осезаемо по-слабо, в сравнение с мрежата на Виваком. По този въпрос ще пиша отделна тема, разликите са много големи. Мтел трябва да вземат спешни мерки и да пренастроят 3Г мрежата си да използва честотите на 900 Mhz, като Виваком![/Quote]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Нали Мтел беше оператора, който наблягаше на качеството? За това и цените там бяха по-високи. Сега наблягат на количеството, но за сметка на качеството. Това е добре за хората, които вече сключиха договори с Виваком и Теленор, защото едните имат чисто нова мрежа а другите с най-доброто покритие в страната. Тези които са с Теленор и Виваком, трябва да бъдат спокойни, защото в близките две години мрежите им няма да бъдат толкова сериозно натоварени...;)
Имам един въпрос: След като има такива зверски оферти за частните клиенти, какво толкова ще предложат на бизнеса???
Имам един въпрос: След като има такива зверски оферти за частните клиенти, какво толкова ще предложат на бизнеса???
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
[Quote]Честно казано Мтелчето изобщо не дава възможност на другите да дишат. Направо ги мачка по всички фронтове. Виваком тамън да пусне някакъв що годе смислен отговор на условията до днес и ето че отново ги пратиха да се срамуват в ъгъла. Разбиващата им оферта просто я разбиха на пух и прах. Смазващо, просто смазващо превъзходство. ...[/Quote]
Абсолютно!
Преди време бях казал, че Мтел имат ресурсда и могат да си позволят да смачкат всички, ако поискат... Просто ми е странно защо не го поискаха по-рано...
Че използваха първоначалната апатия на Теленор, за да им отмъкнат десетки хиляди, е ясно, но не очаквах да надцакват толкова методично и светкавично офертите на Вива... И при това вече половин година без да спират...
Сега просто ми е чудно кога и как ще приключи това надцакване...
Единият вариант е да имат нареждане отгоре да си увеличат дела до определено ниво на всяка цена - или с обещание за морков, или с обещание за тояга :D
Другият вариант е да искат да не позволят на Вива да си увеличи дела, а вместо това да им отмъкнат абонати и така да им попречат да се продадат (или да им попречат да се продадат скъпо) - ако цената не е подходяща за сегашните собственици, сделката ще отпадне. Може би имат информация и усещат заплаха от евентуалния бъдещ собственик...
Най-интересни са ми Теленор в момента - изглеждат като начинаещ спаринг-партньор, озовал се на ринга между двама претенденти за титлата... Те си разменят удари, като всеки от тях пласира удари и по начинаещия, защото им се бута в краката :D
Друг вариант е да искат да свалят цените умишлено, за да се провали инвестиционната политика на Теленор (както и на Макс и Булсат), които при всички случаи не са очаквали такава буря и такова падане на цените...
Пичове, за 10 евро неограничени разговори и 5 гиги нет :D Аз лично не бих чакал по-добра оферта... Все някога това ще спре и след това офертите ще са по-зле... Аз подписах на 35 - да вътре съм с 3 кутии цигари на месец, но не ми е проблем :D Важното за мен е, че вече изобщо не мисля колко и с кого говоря... И че знам, че нетът никога няма да ми спре...
Абсолютно!
Преди време бях казал, че Мтел имат ресурсда и могат да си позволят да смачкат всички, ако поискат... Просто ми е странно защо не го поискаха по-рано...
Че използваха първоначалната апатия на Теленор, за да им отмъкнат десетки хиляди, е ясно, но не очаквах да надцакват толкова методично и светкавично офертите на Вива... И при това вече половин година без да спират...
Сега просто ми е чудно кога и как ще приключи това надцакване...
Единият вариант е да имат нареждане отгоре да си увеличат дела до определено ниво на всяка цена - или с обещание за морков, или с обещание за тояга :D
Другият вариант е да искат да не позволят на Вива да си увеличи дела, а вместо това да им отмъкнат абонати и така да им попречат да се продадат (или да им попречат да се продадат скъпо) - ако цената не е подходяща за сегашните собственици, сделката ще отпадне. Може би имат информация и усещат заплаха от евентуалния бъдещ собственик...
Най-интересни са ми Теленор в момента - изглеждат като начинаещ спаринг-партньор, озовал се на ринга между двама претенденти за титлата... Те си разменят удари, като всеки от тях пласира удари и по начинаещия, защото им се бута в краката :D
Друг вариант е да искат да свалят цените умишлено, за да се провали инвестиционната политика на Теленор (както и на Макс и Булсат), които при всички случаи не са очаквали такава буря и такова падане на цените...
Пичове, за 10 евро неограничени разговори и 5 гиги нет :D Аз лично не бих чакал по-добра оферта... Все някога това ще спре и след това офертите ще са по-зле... Аз подписах на 35 - да вътре съм с 3 кутии цигари на месец, но не ми е проблем :D Важното за мен е, че вече изобщо не мисля колко и с кого говоря... И че знам, че нетът никога няма да ми спре...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
[Quote]И какъв е смисъла на цялата тази главоблъсканица и ограничения, не виждам смисъл всеки да не може да минава на където си иска и по което си време иска с нов [B]договор [/B]отново за 2 години.[/Quote]
Смисълът е в това болднатото... Операторът ти дава някакви условия, а иска сигурност за пиходите си... Това, което искаш ти, е липса на договор - отиваш значи в Боб... Но там няма телефони...
Смисълът е в това болднатото... Операторът ти дава някакви условия, а иска сигурност за пиходите си... Това, което искаш ти, е липса на договор - отиваш значи в Боб... Но там няма телефони...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Наистина всичко се пръска по шевовете особено в София. Клетките на Мтел са на макс. Само като си видя указателя и едно 70% всичко е на мтел.
Направо мрежата си е претоварена на моменти.
Направо мрежата си е претоварена на моменти.
Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
[quote]Преди време бях казал, че Мтел имат ресурсда и могат да си позволят да смачкат всички, ако поискат... Просто ми е странно защо не го поискаха по-рано...[/quote]
Защото преди това трябваше да се изчисти негативния образ на Мтел след смяната на билинга и последвалите проблеми след това. Сега, когато вземат абонати от другите два, могат да си позволят такива промоции.
[quote]Най-интересни са ми Теленор в момента - изглеждат като начинаещ спаринг-партньор, озовал се на ринга между двама претенденти за титлата..[/quote]
Ами от промоциите им сигурно се възползват такива, които не държат много на качеството. Нищо чудно, че за рекламно лице избраха таксиджия :Д
[quote]Другият вариант е да искат да не позволят на Вива да си увеличи дела, а вместо това да им отмъкнат абонати[/quote]
Според мен Мтел взема абонати и от Виваком, и от Теленор. А Виваком и Теленор взаимно си отнемат абонати.
Защото преди това трябваше да се изчисти негативния образ на Мтел след смяната на билинга и последвалите проблеми след това. Сега, когато вземат абонати от другите два, могат да си позволят такива промоции.
[quote]Най-интересни са ми Теленор в момента - изглеждат като начинаещ спаринг-партньор, озовал се на ринга между двама претенденти за титлата..[/quote]
Ами от промоциите им сигурно се възползват такива, които не държат много на качеството. Нищо чудно, че за рекламно лице избраха таксиджия :Д
[quote]Другият вариант е да искат да не позволят на Вива да си увеличи дела, а вместо това да им отмъкнат абонати[/quote]
Според мен Мтел взема абонати и от Виваком, и от Теленор. А Виваком и Теленор взаимно си отнемат абонати.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
[Quote]На никой не му пречи да ти позволи през 6 месеца примерно да си продължаваш договор примерно с минимум първоначалният срок на договора, които е подписал преди това и ей ти го абонати пак ти седи при теб и сам си е удължил договор и абоната доволен и компанията доволна... ама при нас не... все въпрос на тънки сметки....[/Quote]
Ми, да видим колко са тънки сметките...
Ето, аз съм на 35... сега аналогичният план е 20... разлика 15. 18 месеца по 15 са 270 лв... Ако го направят примерно 10000, това прави загуба от почти 3 млн... А ако го направят 100000? 30 млн...
Ми, да видим колко са тънки сметките...
Ето, аз съм на 35... сега аналогичният план е 20... разлика 15. 18 месеца по 15 са 270 лв... Ако го направят примерно 10000, това прави загуба от почти 3 млн... А ако го направят 100000? 30 млн...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Колега ти тоя план 35лв кога го подписа? Кога стават 6 месеца ?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МТЕЛ ТРАНСФЕР XL НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 5ГБ 20,94ЛВ.
Качеството е на традиционно най-високо ниво. А това за натоварената мрежа съм го прочел само тук от двама или трима човека. Заетия капацитет на мрежата им е под 50% в момента, за какво става въпрос? Мрежата на Мтел е да бест, освен това не познавам човек, който да се оплакал, за сметка на Теленор и особено Виваком, които са най-калпави: уникално слаб нет и редовни сривове и в мобилната и фиксиранита мрежа. След като смених Виваком с Мтел все едно се качих от Опел Корса на Ферари Тестароса. Който иска най-доброто минава на Мтел. Който иска да ползва някави митични свободни и празни мрежи ...ъъ-ъ...Не, моля по-сериозно.