Mtel - цени за роуминг от 1.07 - да,ама не...
Re: Mtel - цени за роуминг от 1.07 - да,ама не...
Алелуя: разбира се, че е целенасочено! Това повтарям: при Мобилтел имаш право на избор от много варианти за роуминг тарифи и пакети, така че сам да определиш какво къде и как да ползваш според нуждите ти, което е голям плюс, тъй като винаги можеш да говориш на най-ниска възможна цена (например да падне до 0,24лв./мин. в ЕС или 0.83лв./мин. към Зона 3). Или според специфичните нужди на всеки отделен човек да комбинираш, активираш или сменяш няколко различни варианта. И знам, че по подобен начин нещата седят и в мрежата на Водафон, например. Не мога да разбера каква е логиката да очакваш, че по презумция ще ти се активира Евротарифа. Въпреки, че съм на мнение, че е най-добрата тарифа за разговори в ЕС, за някои хора изобщо не би била изгодна. Аз по подразбиране очаквам, че ще говоря на някакви стандартни и сравнително високи цени (просто ще имам възможност да ползвам телефона си в роуминг, получавам единствено това при активиране на услугата) и преди да тръгна на път ще се поинтереувам от варианти за намаляване на цената според това къде и колко ще говоря. За мен това е много по-логичен и разумен подход.
[Quote]при Мобилтел имаш право на избор от много варианти за роуминг тарифи и пакети, така че сам да определиш какво къде и как да ползваш според нуждите ти, което е голям плюс, тъй като винаги можеш да говориш на най-ниска възможна цена (например да падне до 0,24лв./мин. в ЕС или 0.83лв./мин. към Зона 3)[/Quote]Как точно ще ги докараш до [B]24 ст./мин.[/B]?! Единственото, което може да ми докара този избор е пресолени цени, в случай, че не направя правилния... При Виваком няма такива врътки и не е нужно да лавирам.
[Quote]Не мога да разбера каква е логиката да очакваш, че по презумция ще ти се активира Евротарифа.[/Quote]Не очаквам да ми се активира някаква тарифа. Това го писах вече.
Очаквам ако не съм активирал никога нищо (както аз примерно не съм) излизайки в ЕС държава да ползвам приетата единна евротарифа. А не по подразбиране да съм на нещо друго, а Евротарифата да ми е отделна. И дори ако е така, каква е пък логиката в случай, че съзнателно си я активирам, цената на минута за всички останали страни да ми е надупена и да приемам входящи обаждания по [B]3 лв./мин.[/B]?! И това го повтаряме вече.
[Quote]Не мога да разбера каква е логиката да очакваш, че по презумция ще ти се активира Евротарифа.[/Quote]Не очаквам да ми се активира някаква тарифа. Това го писах вече.
Очаквам ако не съм активирал никога нищо (както аз примерно не съм) излизайки в ЕС държава да ползвам приетата единна евротарифа. А не по подразбиране да съм на нещо друго, а Евротарифата да ми е отделна. И дори ако е така, каква е пък логиката в случай, че съзнателно си я активирам, цената на минута за всички останали страни да ми е надупена и да приемам входящи обаждания по [B]3 лв./мин.[/B]?! И това го повтаряме вече.
[Quote]при Мобилтел имаш право на избор от много варианти за роуминг тарифи и пакети, така че сам да определиш какво къде и как да ползваш според нуждите ти, което е голям плюс, тъй като винаги можеш да говориш на най-ниска възможна цена (например да падне до 0,24лв./мин. в ЕС или 0.83лв./мин. към Зона 3). Или според специфичните нужди на всеки отделен човек да комбинираш, активираш или сменяш няколко различни варианта.[/Quote]
мтел и най-ниска възможно цена в роуминг са две взаимноизключващи се понятия, или дори и да е така, в конкретен случай, има един дълъг списък със звездички, условия и САМО един препоръчан оператор ;)
а това с различните тарифи за различните страни и как да си нагласиш тарифата така че да са ти най-изгодни изходящите, после да я смениш за изгодни входящи(понеже много рядко и двете са на изгодни нива) вече достига такива висоти, че сигурно трябва да се учи като отделен предмет в училище...то затова има толкова много роуминг тарифи - максимизиране възможността невнимателните клиенти да се набутат максимално и максимизиране по този начин на печалбата на телекома, ама ти това няма как да го признаеш, нали?
мтел и най-ниска възможно цена в роуминг са две взаимноизключващи се понятия, или дори и да е така, в конкретен случай, има един дълъг списък със звездички, условия и САМО един препоръчан оператор ;)
а това с различните тарифи за различните страни и как да си нагласиш тарифата така че да са ти най-изгодни изходящите, после да я смениш за изгодни входящи(понеже много рядко и двете са на изгодни нива) вече достига такива висоти, че сигурно трябва да се учи като отделен предмет в училище...то затова има толкова много роуминг тарифи - максимизиране възможността невнимателните клиенти да се набутат максимално и максимизиране по този начин на печалбата на телекома, ама ти това няма как да го признаеш, нали?
Асене: Роумингът на Мтел е подигравка с клиента. Да, при определени обстоятелства можеш да си нагласиш добри цени, НО за целта трябва да седнеш като идиот да смяташ и да четеш хилядите звезди и планети в условията. И тарифите са нарочно направени така, че да нямаш универсална и да трябва да сменяш непрекъснато, особено ако ползваш различни дестинации. Иначе рано или късно гърмиш с 6 лв. на минута някъде и осъмваш с ужасяваща сметка.
Дори да приема, че си прав аз оставам на мнението, че винаги е по-добре да имаш избор, отколкото да нямаш никакъв. Разликата е като между демокрация и комунизъм, крепостничество.
Проблемът е, че Вива предлага само 1 тарифа. Затова този ваирант е най-добрият! Изборът е лошо нещо! Виж, ако и Вива почне да предлага различни тарифи, това вече ще е новото най-добро нещо :D