Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от Apple_fan » 24 яну 2016, 22:52

Интересно ми е дали Мтел все още е номер 1 по брой абонати. Говоря за уникални потребители, не за брой сим карти. И според вас какъв е реалния брой абонати на операторите.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от velnsl » 24 яну 2016, 23:03

Възможно е като добавим такива като мен дето имат една прима просто за да си запазят номера и ако добавим лейбъла БОБ.
Въпреки, че такива като мен не трябва да се считат за АБОНАТи според мен.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от samoznai » 25 яну 2016, 09:31

А то защо точно ти е важно това?
Реално дори самите оператори не биха могли да кажат със сигурност колко са това, което ти наричаш "реални" абонати. И само живи хора ли имаш предвид или и м2м?
А и след 2014 всички посочват общо взето активните карти - с някакви разговори, трафик на данни и т.н. през последните 90 дни, не абсолютния брой съществуващи карти. Имах предвид, че и в бройките, които съобщават не влизат и м2м картите, а те генерират приходи и то не чак толкова лоши.
Няма никакво съмнение, че в страната броят на активните СИМ карти е малко под 1.5 пъти населението. Нищо странно няма в това и го има на всеки що-годе развит пазар.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от Apple_fan » 25 яну 2016, 21:40

Защото брой сим карти е едно, а уникален брой потребители е друго. Може всички клиенти на Теленор да имат по две сим карти например и уникалния брой потребители да е 2 млн., а този на Виваком да е 2.5 млн. Така реално оранжевите имат повече абонати. Говоря примерно, разбира се.
Точния брой няма как да се изчисли, защото много често в едно семейство титулярът е само един, но все пак ми е интересно дали лидерството на Мтел се държи от кухи карти или все още са номер 1

ativ s
Регистриран: 20 окт 2006, 15:30

Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от ativ s » 25 яну 2016, 22:08

Аз мисля,че все още са първи по брой абонати.По мои наблюдения основно държат корпоративният сектор заедно с Виваком (единия мобилните услуги,другия фиксираните услуги) ,докато Теленор основно е силен при физическите абонати.Но и трите оператора са далеч от бройките абонати които обявяват според мен.Притеснява ме това ,че за да си избият инвестицията от 240 млн. лв. за Близу ,Мтел ще резне парите от инвестиции в мобилната си врежа,и подръжката,а оттам и влошаване на качеството на предлаганите услуги.Нещо което според мен се случва вече.Примерно аз плащам на Мтел за 50Mbit интернет, а основно скоростта е 5-6.Не държат вече на качеството както преди.

samoznai

Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от samoznai » 26 яну 2016, 11:10

Така де, ама аз пак не разбрах защо ти е важно дали са лидер по брой абонати? Каква информация ти носи това, освен някаква цифра?
Не е ли по-важно колко пари прави всеки от тези абонати? По този показател, Мтел отдавна не са лидери, а другия месец ще разберем колко е разликата в АРПУ-то между тях и Теленор. Както казах другаде - един оператор с милион абонати, може да прави същите пари, колкото друг с 2 милиона, като освен това ще има по-висока рентабилност, по съвсем очевидни причини. (Това е пример само, не реална ситуация, за удобство в разговора.)

samoznai

Re: Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от samoznai » 26 яну 2016, 11:14

Прав си - активните карти са много повече от обявените. От поне година и половина и трите оператора не включват в отчетите си т.нар. м2м карти - сим картите в касови апарати, в апаратите за смс-паркиране, в ГПС-и, в електромери и подобни, а те също са източник на приходи. Така че, както вече казах, няма никакво значение колко са сим-картите, а какви пари прави всяка от тях. Отдавна мина времето, когато имаше значение колко са абонатите на даден оператор, за да си знаеш с потенциално колко от тях можеш да говориш сравнително по-евтино. Изключение е Макс, но те така или иначе живеят на системи, та не ги броя :)))

stanislavch
Регистриран: 09 юни 2007, 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от stanislavch » 26 яну 2016, 19:39

Забелязвате ли драстично влошаване на мрежата им в София? Доста пътувам и мисля, че става въпрос за всички квартали..?

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Re: Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от spe » 05 фев 2016, 01:11

Същото при мен.
Звъниш на съпорта многократно без да приемат повикването ти. Всеки път се оправдават, че трябва да сменя канала на WiFi. Все едно не съм виждал рутер.
Мрежата и оптиката са шитня, съпорт липсва, но 24 мес. договор си важи!

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел все още ли са номер 1 по брой абонати?

Мнение от nikolaiii » 05 фев 2016, 03:57

Тука май всеки се опитва по някакъв [B]елементарен[/B] начин да внушава абсолютни глупости , които не са аргументирани с абсолютно никакви доказателства...
Имам карти от трите оператора , но за момента съм най-доволенн от М-тел .
Във всяко отношение.
От Виваком вече съм на път да се откажа поради двуличието им ,което се демонстрира от техните служители. Наскоро спрях една дейта карта с изтекъл договор именно заради това.
Едва в момента в който прекратявах ми предложиха двойно по-ниска такса , но не и при запитванията ми преди това.

Отговори