Наближава 1.07, какво да очакваме от операторите като нови планове?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Вече е 1.07, какво да очакваме от операторите?

Мнение от asenna5 » 01 юли 2012, 22:31

Пропаганда !? Моля !? Тук явно не се мисли много-много..- пропаганда е това, което няколко човека направихте за период от около година назад и не позволявате на някой да каже, че е доволен от нещо, особено що се отнася доставчика му на услуги или марката мобилен телефон, която ползва..

За теб специално бих препоръчал да си вземеш тарифа на който и да е от преди три-четири-пет години и да се радваш и да бъдеш щастлив. Даже специално за теб да се таксуват услугите "clip", "clir" и "sms", а сим картата да си плащаш на цена поне 45лв. (или ако се върна още малко назад: до десет пъти повече).
Не знам на каква възраст си, но да отричаш нещо очевидно е доста тъпо. Е - може преди три-пет години да не си ползвал телефон и да не си много наясно, разбира се, но би било хубаво да проучиш, преди да пишеш.
Всъщност на всеки, който се изказва негативно и недоволства, бих забранил покупка на тарифни планове, предложени последните пет години. Със закон.
Факт е, че цените са под средните нива за ЕС и е факт, че непрекснато падат с около 20% на година. И е факт, че и сега падат. И също така е факт, че ще продължат да падат. И е факт, че тук изглежда се недоволства срещу това. Е, аз логика не виждам, но пък де да знам, явно верно в тоя форум било пълно с акционери в телекомите - поне така си го обяснявам, иначе не знам как просто.

Та кое не е ясно ?
На който не му харесва падането на цените да отиде да си купи някоя пра-стара тарифа и да си я ползва с кеф. Който пък иска ток, а не GSM или услугата му е скъпа: ми да не ползва.

..И още нещо: имам достатъчен брой познати, които сами си произвеждат тока и даже го продават на електроразпределитените дружества. Така че по никакъв начин не е оправдано да се скача срещу многогодишно намаление в двуциврени проценти на цените на телекомуникационни услуги, а всеки или да адмирира или да си трайка за многогодишното увеличение в двуцифрени проценти на цените в енергииния бизнес. И всичко това да се случва на фона на намаляване на доходите.

За пореден път установявам, че има нещо сбъркано тук. Или може пък аз да съм сбъркан, че изобщо се хабя да обясня това. ..

Не мисля да пиша повече в тази тема, не виждам смисъл, особено на фона на последните няколко поста. Самата тема е пълна с офтопик и горе-долу минимално количество смислени мнения.
Според мен нещата са ясни - последното сериозно намаление от шест месеца насам ще се усети до два-три месеца от крайния потребител.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 01 юли 2012, 22:56

Аз само не разбирам тезата ти! Това, че преди 2-3-5 години сме искали да говорим на по-ниски цени и след като сега това до някъде е постигнато, то ние потребителите да се задоволяваме с постигнатото и да не желаем още по изгодни условия, ниски цени и обслужване??? И никой не е отрякъл или оспорил положителното развитие на ситуацията в мобилните комуникации, сравнено с няколко години назад. Не виждам обаче ти на какво се радваш, когато любимия ти оператор се пъне като теле на мост и директно заявява, че няма нужда от повече намаления, при условия, че другите два казват обратното. Трябва или да имаш някаква полза от подобен сценарии или просто да не си нормален човек (не говоря лично за теб, да не се третира като обида!), че да искаш да плащаш повече за нещо, което може да бъде намалено!

Обективния, ще ме извиняваш, ама както винаги поста ти е лишен от всякаква обективност! Когато сравняваш цените на даден продукт в различни държави, не е зле да сравниш и стандарта на живот или поне месечните заплати на двете локации. Само тогава сравнението може да бъде взето под внимание, а българите сме с най-ниския доход в ЕС и в белите страни сметката за мобилен телефон + такси, би била много по-малко от тукашните 5-10% от доходите ни. Съвсем не означава, че сметките за ток, парно, данъци, услуги са ни наред...но ако не се лъжа се намираме в сайт за мобилна комуникация, иначе имам регистрация и в Софийска вода, но там се оплаквам на друга тематика, а не за сметката си за мобилен телефон, както и тук не смятам, че е нужно да коментираме всичко нередно в нашата Родина. Което пък съвсем не означава, че трябва да си мълчим, когато виждаме подобно отношение, особено от Ментел ;)

asenna5

Мнение от asenna5 » 01 юли 2012, 23:05

Нито имам любим оператор, нито виждам някой да се пъне на каквото и да е. Всички намаляват цените и ще продължат да го правят дори вече цените на дребно ще могат да се регулират. Радвам се на намаленията като клиент и не съм казал, че не трябва да се иска повече. Но когато се получава точно това [B][i]от години[/i][/B], а пак се недоволства ...не, наистина няма смисъл да продължавам. Ситуацията ми се струва абсурдна. :S

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 01 юли 2012, 23:06

М-Тел не искат да кажат, че няма да намаляват цените. Просто казват това, за да не почнат хората от днес да тръпнат в очакване за някакво голямо намаление при цените за крайния потребител. Това че Глобул и Виваком дават обещания, не значи, че ще ги изпълнят. ;)

Обективният

Мнение от Обективният » 01 юли 2012, 23:06

М-Тел не искат да кажат, че няма да намаляват цените. Просто казват това, за да не почнат хората от днес да тръпнат в очакване за някакво голямо намаление при цените за крайния потребител. Това че Глобул и Виваком дават обещания, не значи, че ще ги изпълнят. ;)

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 01 юли 2012, 23:08

[Quote]За теб специално бих препоръчал да си вземеш тарифа на който и да е от преди три-четири-пет години и да се радваш и да бъдеш щастлив.[/Quote](woo)
Точно от теб съвет за тарифа не ща:D От 1998 бях абонат на любимия ти кооператор,ама след "големия срив" и оставянето ми без телефон в 02ч. кацнал след три месеца командировка,след две години мъка със стик за моб. нет който в центъра на БГ търсеше роуминг(документирано и не взети никакви мерки)(woo)(woo) неее мерси(no)(no) И нямаше нищо лошо,ама да се биеш в гърдите,че си по най и да си пр...еш така дългогодишни абонати си е просто наглост на преял бакалия(no)(no)
[Quote]Даже специално за теб да се таксуват услугите "clip", "clir" и "sms", а сим [u]картата да си плащаш на цена поне 45лв[/u]. [/Quote]
Ами първата ми карта бе над 200лв. и то без роуминг:D:D а изброените платени екстри ги има и сега платени в отрочето ви БОБ;)
[Quote]Всъщност на всеки, който се изказва негативно и недоволства, бих забранил покупка на тарифни планове, предложени последните пет години. Със закон. [/Quote]
"Хайл Хитлер" с австрийски акцент:D:D:D:D
Погледнете се с злеОбективния как веднага бълванахте огън и жупел
[Quote]И е факт, че и сега падат. И също така е факт, че ще продължат да падат. И е факт, че тук изглежда се недоволства срещу това.[/Quote]
Единствените недоволни от това са служителите на ментел които постоянно повтарят като папагали думите на щурмбанфюрер Майерхофер "много еФтино тука бе"
Асене преди година и по вече обеднявах някои работи на Blizz и тя като теб подскачаше,ама стана това което и казвах;) Малко със злеОбективния преосмислете нещата,освен ако не ви плащат за "гьобелщината" Не си мисли,че защитавам бибарите,то и там има чепати дъски,ама защотоса догонващи(все още) и са разхлабили ярема малко по;) Достоен антипод ви е аймайблаафена:D:D

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 01 юли 2012, 23:10

[Quote]Нито имам любим оператор, нито виждам някой да се пъне на каквото и да е.[/Quote]
Това наистина няма какво да го коментираме ;)

И понеже не искам да задълбавам спора, а виждам, че наистина не ме разбираш, ще го кажа възможно най-кратко:
Недоволстваме не срещу намаленията, а от отказа на оператора Мтел да направи такива, съдейки по неговия прес коментар!

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Наближава 1.07, какво да очакваме от операторите като нови планове

Мнение от vladovn » 01 юли 2012, 23:12

Темата май ще бъде заключена до 2.07.

Обективният

Мнение от Обективният » 01 юли 2012, 23:14

Твоя негативизиъм, както и този на няколко други потребители се разбира като на човек- невъзпитан, необразован, водещ рядко полов живот, обвиняващ вечно другите за своите неуспехи, накратко LOSER.

asenna5

Мнение от asenna5 » 01 юли 2012, 23:16

[B]Ама и ти едни епитети даваш - преосмисли си малко начина, по който се изразяваш ..Темата я заключвам аз! Изчерпана е.

[/B]

Отговори