Начислено свръх потребление-сметка 9000лв
Re: Начислено свръх потребление-сметка 9000лв
телефона е HTC-titan
Благодаря ти,
за споделеният опит.Мисля,че трябва да се допитам и до европейската комисия, какво мисли по случая.Там, ще търся защита за това безобразие.
за споделеният опит.Мисля,че трябва да се допитам и до европейската комисия, какво мисли по случая.Там, ще търся защита за това безобразие.
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Това си е схема за обир... не може предплатените карти да се отчитат в реално време, а абонаментните да са на този принцип, особено в роуминг и най-вече при тези ненормални цени. Разбира се, че не става въпрос за техническа възможност, всичко се прави съвсем умишлено. Търси си правата, ако се налага се обърни към ЕК, медии и т. н. Това че има някаква тъпа точка за измиването на ръце с едно смс-че не трябва да те спира., законодателството трябва да защитава потребителите, а не да пълни джобовете на големите компании. Успех!
Супер много ти благодаря!Ще пиша навсякъде,това са си доста пари.
Сумата е абсурдна, дори да я смятаме във време за ползване и да отчетем като оправдание закъснението (поради [B]роуминга[/B], а не циганските номера при отчитането на абонаментите), няма как тази сума да е натрупана незабелязано и за достатъчно кратко време. За съжаление, в най-оптимистичния вариант операторът ще опрости голямата част от тази сума, но малка част от нея си остава на милостта на тамошния доставчик.
[Quote]Или просто да сложиш отметка (която по default си е сложена) да не се използва интернет в роуминг. [B]Това обаче не те застрахова срещу измами от страна на оператора[/B][/Quote]
Именно това имам предвид... Ходи доказвай, че си имал отметка...
[Quote]Какво стана, от М-тел успяха ли да ти демонстрират 21-42mbps скорости ?[/Quote]
Не ми остана време, но тази седмица ще ги налазя :)
Именно това имам предвид... Ходи доказвай, че си имал отметка...
[Quote]Какво стана, от М-тел успяха ли да ти демонстрират 21-42mbps скорости ?[/Quote]
Не ми остана време, но тази седмица ще ги налазя :)
Ако не ме лъже паметта от 2-те седмици, когато цъках една Лумиа, там има същата опция да не ползва данни в роуминг...
Ако наистина не е бил ползван телефонът за данни, значи моята схема за изключване на ГПРС услугата няма да е зле да й обърнете внимание... За това съм писал много отдавна... Ако услугата е изключена, нито твоят, нито тамошният оператор може да е товари с каквото и да било...
Но пък се изненадвам, че операторът е Виваком. Те имаха, и може би все още имат, някакъв проблем с навременното отчитане на трафика, особено голямо беше миналото лято, когато и на мен ми дойде сметка 1400 лв от данни в БГ! Така че виждам една възможност трафикът да е ползван в БГ, но да е отчетен със закъснение точно когато телефонът е бил в роуминг...
Но предполагам с Вива няма да има големи проблеми за решаване на проблема...
Стискам палци!
Ако наистина не е бил ползван телефонът за данни, значи моята схема за изключване на ГПРС услугата няма да е зле да й обърнете внимание... За това съм писал много отдавна... Ако услугата е изключена, нито твоят, нито тамошният оператор може да е товари с каквото и да било...
Но пък се изненадвам, че операторът е Виваком. Те имаха, и може би все още имат, някакъв проблем с навременното отчитане на трафика, особено голямо беше миналото лято, когато и на мен ми дойде сметка 1400 лв от данни в БГ! Така че виждам една възможност трафикът да е ползван в БГ, но да е отчетен със закъснение точно когато телефонът е бил в роуминг...
Но предполагам с Вива няма да има големи проблеми за решаване на проблема...
Стискам палци!
-
- Регистриран: 07 фев 2011, 15:16
Според мен по-скоро тук не са си уредили взаимоотношенията. наскоро дори четох за един случай, в който Виваком и Глобул нямат роуминг покритие в някои територии на САЩ. Пълна каша е това.
И аз четох за този случай. Срамна работа. Виваком не могат да ти осигурят роуминг в САЩ. Ето до къде се е докарал този оператор.
[Quote]Регистриран на:
03.08.2012 11:56[/Quote]
Ама верно се множите много започнала е антикампания срещу Виваком!
Като ти чета 10-те мнения 8от 10 са против Виваком другите две са за разнообразие.;)
03.08.2012 11:56[/Quote]
Ама верно се множите много започнала е антикампания срещу Виваком!
Като ти чета 10-те мнения 8от 10 са против Виваком другите две са за разнообразие.;)
Samsung GALAXY S22 Ultra