Насилствени условия по договор.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Re: Re: Насилствени условия по договор.
Аз не разбирам какъв е точно проблема в тези калузи, освен параноя?
Re: Re: Re: Re: Насилствени условия по договор.
Хубаво е да кажа от къде тръгна цялата приказка. Един приятел звъннал на *88 Men-tel, да разбере малко повече за услугата XL. за 2-години. Та докато си пиехме виното! Той ми показа договора, който му бе изпратен по куриер на Спиди. Тези точки които описах, той не искал да подпише ! Куриера му казал че ако не подпише ще трябва да го разкарват пак и пак. След което му просветнало! защо толкова настоявали операторите, да заварят договора чрез куриер а не в някои от офисите, както той искал. Та си викам магьоснически са тия операторки с тия звънливи, секси гласчета изкушението е голямо, как да им откажеш! Човек почва да се чуди на *88 ли е звънал или на някой еротичен телефон! Хищниците са разбрали, че по тоя начин клиента е с вързани ръце! С куриер не можеш да спориш а с листа е немислимо. А наздраве и Ч.Н.Г!!!
Re: Re: Re: Re: Re: Насилствени условия по договор.
Колега @katinar - подписах моя договор на боомбоб ( ментел ), точно чрез куриер. В първия момент, когато казах на куриера, че няма да подпиша точно тези клаузи и той подскочи - " ама тва-онова, така няма да е валидно" - след всичките му приказки и категоричен отказ от моя страна плюс обяснения, че тези клаузи не е необходимо да ги подписвам, за да стане договора валиден, той най-накрая звънна на някакъв мтелски мениджър, който му потвърди, че няма нужда от подписи там. Проблема е, че малко хора четат, какво подписват и слагат подписи където им посочат. Даже и куриерите не са виновни, а само и единствено тези, които не четат. Отгоре на всичкото тези клаузи ги направиха и с огромен шрифт...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Насилствени условия по договор.
А каква вина има, който и да е оператор, че куриера не е информиран какво трябва да разпише клиента? Ако имаше представа къде работи и какво прави нямаше да говори такива небивалици. Без значение дали става въпрос за Мтел, глобул или виваком.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Насилствени условия по договор.
Преди около половина година когато правих смяна на тарифа с Боб и аз чрез Спиди подписвах (бях в техен офис). Жената там отвори пратката и договора (техния екземпляр) беше целия облепен в цветни листчета къде точно да подпиша (поне 7 места)- тая бързаше да се подпиша, обаче аз я изгледах троснато и дръпнах настрани да чета. Накрая не се пидписах на допълнителните декларации (3 на брой за данните ми към трети страни, разпечатка и т.н.) - даже поставих Х и писах "не", за да не ме подпие някой после. И го давам на тази от Спиди, която по принцип е само куриер (посредник). Онази почна да го отваря да види дали навсякъде има подпис и почна да се заяжда, че договора нямало да е валиден, че на нея щели да и правят проблеми ... Глупости без край. Аз и отговорих, че те са само куриери (посредници) и не ги вълнува аз какво подписвам с други фирми. Освен това и обясних, че договора свършва с единия подпис - другите са отделни декларации, които оператора решил да сложи на същата страница (пестят от хартия и мамям обикновените хора). Така че явно това е практика