Не купувайте от Германос

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Не купувайте от Германос

Мнение от asenna5 » 18 май 2008, 17:19

От началото на миналата година собствениците на Германос са Космо България Мобайл.

И освен това в нито една верига за мобилни комуникации НЕ СЕ ДАВА гаранция за допълнителните аксесоари - и това не е само в Б-я, повярвай ми.
Ако сезираш Комисия за Защита на Потребителя няма да постигнеш абсолютно нищо - пак ми повярвай, защото лично са ми идвали на проверка (заради батерия, която не държи повече от три дни (на 1650), при положение, че трябвало да държи поне седмица (смях в залата - това е факт, че модела е с издръжлива батерия, но чак пък някой си да казва колко трябва да държи!? - СМЕШНО Е!), но след запознаване с гаранционните условия нямаха никакви аргументи срещу мен (макар ситуациата да ми беше откровено казано неприятна, защото клиентите имат навика да не четат какво подписват или какво представлява гаранционният сервиз (бтв. - евала на момчетата и момичетата от сервиза на Германос, това е най-големият сервиз за моб, телефони в Източна Европа и там работят наистина много кадърни хора, които поправят телефони от България, Румъния, Гърция - там са най-добрите, няма да обърна внимание на излишни коментари за това че не стават - там са най-добрите, това е безспорен факт - а те са ми конкуренция(!) - НО не мога да кажа на черното - бяло)).
Стоката в Германос е толкова китайска, колкото и на всяко друго място - не си прави илюзии. Няма как да бъде друго, при положение, че Китай произвежда поне 50% от стоките в света (каквато и да е стока) - на фона на това е направо логично.

Може да не си доволен от тези факти, НО това са фактите.

scorpion86
Регистриран: 18 май 2008, 18:22

Мнение от scorpion86 » 18 май 2008, 18:51

Абе пич хвани се скрий някъде бе селяндур смотан,в GERMANOS не се предлага Apacer и още едно сравнение Micro SD Lexar 2GB e 21лева, плюс това е с 2години гаранция.

НАПРАВИ СИ СЕГА ТИ САМ ИЗВОДИТЕ!!!

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

ей това се случи и на мен.....

Мнение от doktor4e_to » 19 май 2008, 00:02

в тази тема съм описал какво ми се случваше ден след ден:

http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=184072&cat_id=3&view=0&offset=0

А да допълня: поисках си оборотен мобилен телефон и ми дадоха Bosh 509: http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=320

Невероятно приключение беше!!!

ivo_bo
Регистриран: 10 юли 2006, 21:21

Мнение от ivo_bo » 19 май 2008, 10:26

Да вметна, че собственици не са Космо България Мобайл, а ОТЕ, но това са подробности.
Иначе по темата- имал съм си вземане даване с Германос. Като клиент проблем с тяхна стока съм имал само веднъж. Продават на по-скъпо, но преди доста време съм им бил служител и тогава ми се изясниха нещата с високите цени.

Intel_
Регистриран: 19 май 2008, 18:21

Мнение от Intel_ » 19 май 2008, 18:26

Ем кво да се прави, то и държавата ни е такава..

maisuda
Регистриран: 31 яну 2008, 19:20

Мнение от maisuda » 19 май 2008, 23:01

Germanos са нещастници.Само при тях и Handy e толкова скъпо.

flow
Регистриран: 22 май 2005, 12:40

Мнение от flow » 20 май 2008, 11:49

Преди година-две си купих от Германос DECT-телефон, който се развали на втория ден. Оказа се, че те поправяли само мобилни, и ме препратиха към някакъв сервиз. Сервизът държа телефона 6 месеца, след което ми заявиха, че не може да се оправи. Германос казаха, че не могат да ми върнат парите, понеже сервизът бил виновен, че не е оправил телефона, а не те. Жалко, че точно тогава не ми се занимаваше с Комисия за защита на потребителите.

П.П. Цитат
"подозирам, че всичката им стока е китайска или някаква друга азиатска / въпреки скъпите цени / след като не признават никакви гаранции"
- точно така. И този тел беше китайски.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 20 май 2008, 13:01

И аз имам случка от тези Германос. Купих си телефон. След година и нещо започна да дава проблеми с лентовия кабел. Занесох им го, оставих го - 10 дена стоя при тях и накрая без да ми се обадят без нищо - отивам да си го взема аз и ми казват не е бил ремонтиран. Като ги питам защо - онези - ами гаранцията се анулира, защото телефона е падал. Е как пък достигнаха до това умозаключение от сервиза им като телефона не съм го изтървал никога през живота си! Като ги попитах защо не са ми се обадили поне да ме питат искам ли да го поправят и да си платя ако трябва, защото телефона ми трябва по дяволите, онези ами не знаем - трябвало е да ви се обадят от сервиза!
Тези Германос са най-мързеливите тъпаци! И да ви се развали телефона ще си измислят начин да заобиколят гаранцията и няма да ви го поправят! 24 месеца гаранция нищо не значи за тях - пълни боклуци - най-смотаните сервизи съществуващи някога. Занесох си телефона после в М-тел и ми смениха лентовия кабел за 40 лв.
Германос да го д***т - пълни нещастници - казах им го и на вас го казвам - повече телефон от тези няма да си купя никога!

geo7lz2p63
Регистриран: 26 яну 2009, 08:39

Мнение от geo7lz2p63 » 26 яну 2009, 09:32

Харесвам НОКИЯ Н95.Намирам такъв в магазин ГЕРМАНОС БАЛЧИК,при следните условия:
1.предплащане 50лв.(капаро)
2.трябва да им стана абонат поне за 1 г.,за да използвам промоционално намаление на цената на телефона.
На 29.09.2008г.плащам 50лв.(авансово).На 01.10.2008г.:НОКИЯ Н95 е вече в магазина!!!Ставам им абонат и доплащам още 620лв.Телефона е много хубав,но работи само до 18.12.2008г.вечерта!!!На 19.12.2008г.го нося в магазин Германос БАЛЧИК.Там го вземат за ремонт,не ми дават оборотен,а и аз не знам че се полага,дори не знаят кога ще бъде оправен.На 05.01.2009г.си търся ремонтирания телефон,казват ми че ме е готов и че срокът на ремонт при тях е 1 месец!Искам равностоен оборотен:казват:
нямаме ,но ще ви дадем моторола С115(струва м/у 20/50лв.)!!!Все едно давам МЕРЦЕДЕС клас ЕС за ремонт,а те ми дават чисто ново оборотно ТРАБАНТЧЕ)!!!ТЕЛЕФОНА работи точно 1 месец+18 дни и не работи 1 месец+7 дни.Над 30 % от времето на закупуване :моя тел.не работи ,а моите 670лв. (редовни,не фалшиви пари са в тях).
ЯВНО стоките им са некачествени и сервизите им са бавни и слаби.ИСКАМ СИ ПАРИТЕ ОБРАТНО(В НЕФАЛШИВИ УПОТРЕБЯВАНИ БАНКНОТИ,СТАВА ДУМА ЗА 670лв.НИКОГА ПОВЕЧЕ Г Е Р М А Н О С !!!!
Според техните правила,съм им оставил телефон за връзка(ние ще ви се обадим когато телефонът ви е готов!!ДНЕС Е 26.01.2009г. ОЩЕ МИ СЕ ОБАЖДАТ!!!!

kkrasimir
Регистриран: 23 юли 2007, 09:14

Мнение от kkrasimir » 26 яну 2009, 09:40

Сори приятел, гадна история. Някой ден и България ще стане европейска страна.

Отговори