Не купувайте от Германос

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: Не купувайте от Германос

Мнение от РПГ - Sage » 26 яну 2009, 10:40

Ако мога да влея малко оптимизъм... Поне изглежда, че нещо е започнато да се прави по ремонтиране на апарата. Иначе, както са ми разказвали мои приятели с познати в сервизите им - просто държат телефона 2-3 седмици и го връщат без да са правили нищо. Но ведро-ведро ти заявяват, че проблемът е отстранен.
Абе... византийска работа. Само Плесио са свестни от всички гръцки вериги и банки у нас. Това е мое мнение.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 26 яну 2009, 10:53

Гаранцията може да отпадне само ако докажат, че повредата е в следствие на неправилна употреба или съхранение.
"телефона е падал"... с това може да се измъкнат само ако корпусът или дисплеят е спукан, или пък вътре нещо е отчупено. Трябва да кажат какво точно са открили. Така висяща фраза "телефонът е падал" или "телефонът е мокрен" няма никаква стойност и е за КЗП/съд.
Старата ми моторолка V360 за 3 години съм я изтървал 4-5 пъти от 40 см до метър. Е, и? Нищо и няма.

Потребителски аватар
TURL
Регистриран: 09 авг 2004, 16:05

Мнение от TURL » 26 яну 2009, 11:01

отивай и искай нов, не си знаете правата ЕЙ! ако е изтекъл един месец от предаването в сервиза или ти възтановяват парите или сменят стоката с ново, така е по ЗАКОН!

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 26 яну 2009, 12:23

" И освен това в нито една верига за мобилни комуникации НЕ СЕ ДАВА гаранция за допълнителните аксесоари - и това не е само в Б-я, повярвай ми. "

Тук не си много прав. За България да, но само там е така. На мойта касова бележка пише: ГСМ е с 24 месеца гаранция, аксесоарите са с 12 месеца гаранция с изключение на батерията 6 месеца.
Разбира се гаранциите са различни за различните телефони, но ако производителя е дал за стоката си гаранция в магазина не ти казват "нямаш гаранция". Колкото до Германос аз също не бих взела нищо от там на тези цени, които предлагат. Иначе от където и де е телефона вероятноста да се развали е една и съща.

Emooooo
Регистриран: 17 окт 2005, 15:24

Мнение от Emooooo » 26 яну 2009, 12:38

Като прочетох "Не купувайте от Германос", се зачудих, кой и защо ги е нахранил :)
Аз съм на принципа, ако ще купувам нещо скъпо, преди това се консултирам с познати и приятели за вещта, дали си заслужава и т. н. А и след, като го купиш, желателно е да пазиш това, което си си купил. За да не се случват подобни неща, като:
- да ти изкарат снимка на телефона в А4 формат и да се вижда някаква микро драскотина и да ти кажат, че телефона е падал.

amary
Регистриран: 16 окт 2008, 16:18

Мнение от amary » 26 яну 2009, 15:04

Моите впечатления от Германос ПЪК са само положителни. Като изключа факна, че консултантите им не са особено компетентни, всичко останало е ОК. Пък и причината да се насоча към тях е, че само те предлагат такава застраховка на апарата при повреда(5 лв срещу възстановяване на 40% от стойността на апарата за ремонт, при евентуално изтарване или намокряне). Ако се купува някой скъп апарат според мене подобна застраховка определено си заслужава !

Marseille
Регистриран: 10 фев 2005, 18:55

Мнение от Marseille » 26 яну 2009, 16:04

абсолютно е така, аз съм изключително доволен от сервиза на Мтел- занесох им един к850, не можаха да го опрадят до месец и ми го замениха с чисто нов, през това време ми дадоха оборотен като ми предложиха сигурно 5 или 6 телефона като ме попитаха кой ще ми е най удобен

mobilen6
Регистриран: 24 ное 2008, 15:48

Мнение от mobilen6 » 27 яну 2009, 12:47

луд ли си да чакаш още ????? Съди ги . А има и КЗП комисия за защита на потребителя

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 27 яну 2009, 13:05

Аз заради това винаги когато си купувам телефона гледам да е от някой оператор. Да може да е по - скъпо, но поне знам, че вероятността да съжалявам след това е по - малка. Все пак е логично след като държат по - високи цени да ги оправдават с нещо. Докато малките вериги в търсене на печалба след това се гаврят с клиентите си. Понякога по - скъпото излиза по - евтино ...

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 27 яну 2009, 13:56

абе ти добре ли си бе да не купуваме от германос щот не ти били дали оборотен телефон пхах а да не се длъжни някъде в гаранцията ти пише ли че са длъжни да ти дадат ако пише ей тогава можеш да се оплакваш затова нали са ти казали че ша ти го оправят телефона виж ако бяха направили така както четох по долу на един пич че му били отказали гаранцията щот уж му бил падал телефона това е друго нещо ама твойто е нахалитет отвсякъде
п.с. и не никога не съм имал взимане даване с германос и няма и да имам щот с тея техни надценки няма как да стане ама това което си дал като причини да не се купува от тях извинявай ама е меко казано смешно

Отговори