"НЕ" Ограничен Интернет от М-тел със скорост от 64 kbps

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re:

Мнение от AVKansazov » 20 окт 2012, 22:02

С обективния разбира се се опитвате да го накарате да мине на тарифа 40 лв.
Колко професионално а?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re:

Мнение от asenna5 » 20 окт 2012, 23:23

Дали ще е на 5лв. или на 40лв. все е най-евтино съпоставено с това, което дават другите. Затова дадох и конкретни примери. [B]Тези примери са неоспорими [u]ФАКТИ[/u].[/B]
Разбира се, ако някой изпитва неудържимо желание да се нерви и да спонсорира същевремнно Глобул или Виваком аз съм ОК и нямам нищо против, само да не ми разтяга локуми тук.
Интернета и на трите ни моб. оператора е неограничен по обем, а не по скорост. В Бг сме една от малкото страни в света, където въобще имаме щастието да ни предлагат неограничен нет, така че в този смисъл и трите ни моб. оператора са си ОК. А кой от трите дава най-добри условия всеки сам може да сметне, стига да има минимални познания от елементарна математика. Ако няма и линкове съм дал в предишния си пост - може да прочете.
Стига с тия бози за това, какво ограничение налагали операторите. Това е[u] [B]ОГРАНИЧЕНО[/B][/u] мислене. Ако искаш бърз повече бърз интернет - плащаш повече.
Просто е.

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Re:

Мнение от Обективният » 20 окт 2012, 23:44

Всеки нормален, разбиращ от математика може да прецени на кой оператор тарифите са по-добри. Виж сравнението в една тема, което направи Асенна за тарифите и ще видиш кое е професионално и кое обективно.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re:

Мнение от AVKansazov » 21 окт 2012, 01:58

Я по полека какво сте се увълчили!
Човека може да не иска да дава много пари за интернет.Щом 500 мб ги харчи за 2 седмици значи не ползва много и вашите мнооого гигабайти не му трябват и иска просто приличен интернет до засичането.Който засега само вивата осигурява.Препоръчвам му в този случай поне да мине на 1 гб за 4 лева отгоре.
[BG]Agent_Kowalski ако е с лаптоп или нетбук опера мини няма как да му помогне.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re:

Мнение от mkpetrov » 21 окт 2012, 07:07

Мда, на пръв поглед Opera с включена \"Opera turbo\" е същото, но аз лично съм изпитал \"ултра бързия\" им интернет на гърба си и мога категорично да кажа, че и с нея не може да се браузва при тази скорост, по-големите сайтове дори изобщо не искат да зареждат.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 21 окт 2012, 09:21

Отделно много хора им е трудно да разберат ,няколко думи на български.Неограничен какво може да означава отнасяйки се до интернета?В смисъл обратното на неограничен,което е ограничен.Ограничен може да е по време,примерно 20 часа,има ли такова нещо?Няма.Може да е по обем,като цяло обаче няма такова ограничение.Ограничението за обем е от 31 дни и скоростта,дори при най-високата скорост възможна в сетва обема пак е ограничен от месеца.Скоростта не може да бъде НЕОГРАНИЧЕНА,защото нямаме неограничена информация в интернет,защото постоянно се генерира нова и уникална информация.
Някои хора искат да минат с 5лв това е проблема,като човек има нужда от интернет повече ще даде 10 или 15лв и ще остане доволен.Без пари не става.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re:

Мнение от Ванката » 21 окт 2012, 10:52

[Quote]Някои хора искат да минат с 5лв това е проблема,като човек има нужда от интернет повече ще даде 10 или 15лв и ще остане доволен.Без пари не става.[/Quote]

Като започнат да се дават адекватни заплати от минималната 400-600? на хората нема да им дреме и 15? да искат.;)
Samsung GALAXY S22 Ultra

[BG]Agent_Kowalski

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 21 окт 2012, 11:33

Така е ,но има и друг момент.Интернета,особенно мобилния, не е първа необходимост.В смисъл такъв на който му трябва по-работа нещо да следи ще даде и 15лв,а не 5 щом от това му зависи работата.Проблема е тука че на някой му се щтрака във фейсбук и скайп докато чака автобуса ,или в училище в скучните часове.И много по-полезно било вместо да се мрънка за 5-10лв ,човек да си впрегне енергията в нещо,с което да ги изкара тези пари.Иначе да заплатите са ни малки,цените вървят нагоре, и пак интернета е последната дупка.За последните 3 месеца ми се налага да давам по над 40лв повече месечно за гориво заради повишените цени....само за това и само за последните три месеца,ако върнат малко назад цените на горивата ще ги дам за интернет тези 40лв и няма да мога да изхабя бързите мегабайти,ама хайде де мечти...

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 21 окт 2012, 11:40

[Quote]Проблема е тука че на някой му се щтрака във фейсбук и скайп докато чака автобуса ,или в училище в скучните часове.[/Quote]
Да там е единия проблем, ама основния е алчността и на два от трите КОоператора защото нали разбираш,че на 64 пощата си не можеш да отвориш а на някои хора това им е основното не да висят в сораттефтера или да кьорят тубата(angry) Така,че 128 е идеалния вариант защото нали разбираш,че мнозинството няма да даде допълнително 5-10 или 20лв. за бързи които и без това се топят като лански сняг ;)
А забравих, тез 64 може да ги ползват само като предпазна клапа с/у изтъпления от рода "върви доказвай,че нямаш сестра в Танганайка";)

[BG]Agent_Kowalski

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 21 окт 2012, 12:30

Аз не защитавам операторите,просто някой подпише договор и мрънка бавно е,еми бавно е,написано е 64 не са те излъгали за какво можеш да го използваш си е твоя работа.Преди 10 години когато използвахме модеми и толкова нямаше,но тогава нямаше тонове джава сприпт и флаш по страниците и нещата вървяха (за браузване,не за даунлоуд).
Искам да кажа че не може да сме недоволни,поради няколко причини.В голям град имаш тонове wifi ,и за не повече от 5-10 минути ще намериш отворена мрежа и ще си свършиш работата.Отделно ако много човек държи има макс телеком.
Проблема е на село като идеш какво правиш.Еми спомняш си че преди няколко години 1мб беше 6лв без да ти ограничават скоростта.Еми тогава използваш ли си или си гледал иконката \"G\" или \"E\" на дисплея и толкова.Сега ти предлагат нещо на цената на 1-2 кутии цигари,което ти върши някаква работа,не е като домашния нет по лан или оптика,но преди и това сме нямали,така в момента сме в най-доброто положение,което е било и мисля че не можем да сме недоволни.
Са торенти и youtube няма, за чат и поща става.Да заредиш gmail или фейсбук с всичките помии по страницата са си няколко мегабайта и се чака,но за чат и просто да си дръпнеш пощата има много програми,които ще направят само това,а не като браузър ад ти зареждат всичкото чудо от страницата.

Отговори