Не преминавайте към Вивател. Аматьори са !
Re: Не преминавайте към Вивател. Аматьори са !
Едното отчита трафик на престой, а другото на зареждане. Е преди беше така. GPRS e в пъти по-бърз от WAP, a EDGE се наслагва върху GPRS и става мнооо бързо.
http://btc.bg/bg/residential/help_and_advice/mobile_phone_support/
виж тук
виж тук
Само не разбрах какво общо имат предплатените 3 месечни абонаментни тАкси с това, че не си си платил сметката?
Успех с комара през мобилния :Р
Успех с комара през мобилния :Р
-
- Регистриран: 13 мар 2007, 17:53
Ще имаш да вземаш аз съм абонат ан вивател почити от старта им.Интернет настройките са идвали винаги на апаратите който съм ползвал -а те не са малко.Интернета работи безупречно.А за смешните тарифи на м-тел направо нямам думи.Изобщо другите 2 оператора са аматьорите,откъдето и да ги погледните.Да не казвам как се заблуждават особенно по стари хора с тарифите им.Апък като искаш плащай на М-тел и Глобул нали най-доброто предстой.
до сега никога не съм имал проблеми с вивател, дори имам обхват на места, където и мтел нямат, говоря за планински места или слабо населени райони
абонат съм им от първия ден, когато стартираха и съм супер доволен. с автоматичните настройки за интернет също не съм имал проблеми, но ползвам основно телефони на нокия и htc
последния път, когато се свързвах с центъра за обслужване на клиенти беше преди около 2 месеца. загубих си картата, успях да се свържа за около минута и половина и веднага ми изпратиха нова карта по dhl за тяхна сметка. винаги са били много точни!
абонат съм им от първия ден, когато стартираха и съм супер доволен. с автоматичните настройки за интернет също не съм имал проблеми, но ползвам основно телефони на нокия и htc
последния път, когато се свързвах с центъра за обслужване на клиенти беше преди около 2 месеца. загубих си картата, успях да се свържа за около минута и половина и веднага ми изпратиха нова карта по dhl за тяхна сметка. винаги са били много точни!
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
Smotani sa vqrno e. Nqma nikakuv sinhron m-u otdelnite im otdeli, no mnogo poveche mi haresva da sum tehen abonat otkolkoto na drug BG operator
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
>> "Sage, плащам си, искам всичко да става лесно, НЕМА ДА И ВЪРША РАБОТАТА НА ТИЯ...."
Преди две години подарих един 5300, правих му настройки за М-Тел. Нямаше автоматични за този модел. Настроих ги ръчно. Чудо голямо.
>> "АЛО, ТОВА Е ЗА WAP ! НЕ Е ЗА GPRS!..."
http://www.vivatel.bg/bg/residential/help_and_advice/mobile_phone_support/sony_ericsson_w880i/settings/375/
Това е точно за GPRS/EDGE/UMTS/HSPA. Точката за достъп е internet.vivatel.bg, а не wap.vivatel.bg. Теб те мързи и да гледаш май...
Малко общи приказки за непосветените:
WAP е протокол за мобилни браузъри, не за комуникация.
За комуникация има:
CSD - минава по гласовия GSM канал, най-бавна;
GPRS - каналът е отделен (2.5G), в пъти по-бърза е от CSD;
EDGE - ползва същия канал като GPRS, но един "импулс" носи не 2, а 8 възможни стойности (не 1, а 3 бита информация). 3-4 пъти по-бърза. Води се 2.75G;
UMTS - съвсем отделна мрежа като физически канали и честоти - 3G. Поне 2 пъти по-бърза от EDGE. Ползва се и за стрийминг.
HSPA (HSDPA/HSUPA) - 3.5G, засега най-високоскоростната в България - до 20 пъти по-бърза от UMTS
Преди две години подарих един 5300, правих му настройки за М-Тел. Нямаше автоматични за този модел. Настроих ги ръчно. Чудо голямо.
>> "АЛО, ТОВА Е ЗА WAP ! НЕ Е ЗА GPRS!..."
http://www.vivatel.bg/bg/residential/help_and_advice/mobile_phone_support/sony_ericsson_w880i/settings/375/
Това е точно за GPRS/EDGE/UMTS/HSPA. Точката за достъп е internet.vivatel.bg, а не wap.vivatel.bg. Теб те мързи и да гледаш май...
Малко общи приказки за непосветените:
WAP е протокол за мобилни браузъри, не за комуникация.
За комуникация има:
CSD - минава по гласовия GSM канал, най-бавна;
GPRS - каналът е отделен (2.5G), в пъти по-бърза е от CSD;
EDGE - ползва същия канал като GPRS, но един "импулс" носи не 2, а 8 възможни стойности (не 1, а 3 бита информация). 3-4 пъти по-бърза. Води се 2.75G;
UMTS - съвсем отделна мрежа като физически канали и честоти - 3G. Поне 2 пъти по-бърза от EDGE. Ползва се и за стрийминг.
HSPA (HSDPA/HSUPA) - 3.5G, засега най-високоскоростната в България - до 20 пъти по-бърза от UMTS
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
Abe LG veche ne sa ekzotichni.
-
- Регистриран: 31 дек 2006, 11:16
Абе, баровец, каква е тая истерия дето те гони. Я се вземи в ръце и си направи настройките вместо да фучиш тука и да пишеш глупости. Ти lan интернет в къщи нямаш ли, че смъкваш филми през мобирния телефон. Знам какво ще кажеш, "плащам се, ще правя каквото си поискам", спести си го, ама това е пълна глупост, колкото и пари да имаш да ги хвърляш на вятъра - не говори добре. Вместо да се дракаш във форума и да разправяш как "ще им кажеш" и прочее, щото си незавършил студент по право, си насочи енергията към нещо по градивно. Сигурно ще дойдат в къщи да ти настройват телефон, вземи лампата на Аладин и търкай, може и летящо килимче да ти изпратят. Още повече, никой не те е карал на сила да им ставаш абонат. Да си беше стоял само на Ментел и да се наслаждаваш на обсружването им. Аман от отворковци, дето мислят, че всички трябва да им се кланят едва ли не. Изобщо нямам намерение да ти давам съвети как може да си правиш настройките, оправяй се сам като си толкова могъщ - студент по право!
"...Тия Вивател ми слагат 0.40 към други мрежи, абе кви са тия бе.Нема да се оставя на некакви си Вивател да ме разиграват мене..."
"Слагат"?! След като подписа договора ли? Ти въобще прочете ли си договора, преди да го подпишеш? Ти въобще можеш ли да четеш?
Студент? По право?? Дето не си е чел договора???
Боже, опази...
:-))))
"Слагат"?! След като подписа договора ли? Ти въобще прочете ли си договора, преди да го подпишеш? Ти въобще можеш ли да четеш?
Студент? По право?? Дето не си е чел договора???
Боже, опази...
:-))))