Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
не говорим за безплатен обяд. До края на договора си ще платя 8м. х 15 лв. = 120 лв. Кажи ми какво ще загуби оператора ако му платя неустойка от 120 лв. сега? Даже ще спечели от това. Какво налага да иска 700-800 лв. неустойка? Какъв бизнес е това? Това се нарича рекет. Относно договорите. Те са еднакви и ако не си съгласен какво? Ще стоиш без телефон. Затова не ми говори да си чета договора. Ти ако не си съгласен с условията на ЧЕЗ не ползваш ток ли?
Относно лоялността аз съм пациент на два оператора от много години и винаги съм си плащал навреме сметките. Никога никой не ми е дал нищо за това, че съм лоялен пациент. Гледат се само новите абонати.
Относно лоялността аз съм пациент на два оператора от много години и винаги съм си плащал навреме сметките. Никога никой не ми е дал нищо за това, че съм лоялен пациент. Гледат се само новите абонати.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Такава неустойка е по-скоро рядкост.
Не, не са еднакви договорите и новината, която коментираме го доказва.
И да, сериозно обмислям да изоставя ЧЕЗ. Не знам дали знаеш, но това вече е (отчасти) възможно.
Колкото до лоялността, винаги съм успявал да си докарам по-добра оферта. Да, желателно е да си по-настоятелен.
Не, не са еднакви договорите и новината, която коментираме го доказва.
И да, сериозно обмислям да изоставя ЧЕЗ. Не знам дали знаеш, но това вече е (отчасти) възможно.
Колкото до лоялността, винаги съм успявал да си докарам по-добра оферта. Да, желателно е да си по-настоятелен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Можеш да провериш, че частта за неустойките в договорите е абсолютно еднаква - 3 месечни такси + част от отстъпките. Като част означава 1% или 99,9%, което решат.
Всъщност тази "рядка" неустойка ми я изчисляват служители на свиваком според това, което пише в договора. Те обаче не били сигурни, че ще е точно такава, защото имало софтуер, който я изчислява. Това ставало, когато се подаде заявление за прекратяване. Тогава сумата ставала дължима независимо каква е.
Относно лоялността се радвам за теб, че успяваш да си измолиш по-добри условия. Аз не мога да обикалям като цветарка от офис на офис и да им се моля. Те са длъжни да ми предложат по-добри условия. Това, което досега са ми предлагали като лоялен клиент е било смешно. Например най-дървения план, който предлагат в момента без никаква отстъпка, но ми го предлагали, защото съм бил лоялен клиент :)
Всъщност тази "рядка" неустойка ми я изчисляват служители на свиваком според това, което пише в договора. Те обаче не били сигурни, че ще е точно такава, защото имало софтуер, който я изчислява. Това ставало, когато се подаде заявление за прекратяване. Тогава сумата ставала дължима независимо каква е.
Относно лоялността се радвам за теб, че успяваш да си измолиш по-добри условия. Аз не мога да обикалям като цветарка от офис на офис и да им се моля. Те са длъжни да ми предложат по-добри условия. Това, което досега са ми предлагали като лоялен клиент е било смешно. Например най-дървения план, който предлагат в момента без никаква отстъпка, но ми го предлагали, защото съм бил лоялен клиент :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Ето какво писмо получих заедно с месечната сметка от оранжевите:
"Измененията и допълненията засягат клаузите, уреждащи условията за предсрочно
прекратяване на договора от страна на абоната и условията за упражняване на част от
правата и задълженията на страните по договора.
Измененията на изброените общи условия влизат в сила от 01.08.2016 г. и намират
приложение както за нови абонати, така и за абонати, които към датата на влизане в сила
на измененията имат действащи договори за съответната услуга.
Благодарим Ви, че ни се доверихте и избрахте VIVACOM за Ваш телекомуникационен
оператор. Ние се стремим да отговорим на очакванията и потребностите Ви за високо
качество, разнообразие на услугите и оптимизиране на разходите за тях. С пълните
текстове на измененията на Общите условия можете да се запознаете на сайта на Вашия доставчик на телекомуникационни услуги."
Значи и тези със стари договори ги "хваща" промяната в Общите условия.
"Измененията и допълненията засягат клаузите, уреждащи условията за предсрочно
прекратяване на договора от страна на абоната и условията за упражняване на част от
правата и задълженията на страните по договора.
Измененията на изброените общи условия влизат в сила от 01.08.2016 г. и намират
приложение както за нови абонати, така и за абонати, които към датата на влизане в сила
на измененията имат действащи договори за съответната услуга.
Благодарим Ви, че ни се доверихте и избрахте VIVACOM за Ваш телекомуникационен
оператор. Ние се стремим да отговорим на очакванията и потребностите Ви за високо
качество, разнообразие на услугите и оптимизиране на разходите за тях. С пълните
текстове на измененията на Общите условия можете да се запознаете на сайта на Вашия доставчик на телекомуникационни услуги."
Значи и тези със стари договори ги "хваща" промяната в Общите условия.
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Еми то си е промяна в Общите условия на оператора, логично е да важи за всички.
Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Каква е тая мания да се прекратяват договори,когато си го подписал си бил доволен и след няколко месеца не си доволен,щом си подписал си го изкарваш до край или правиш като някой хора които след шестия месец променят договора.
Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Те самите не знаят, колега... Ама такъв хаос е с тези оператори, че няма накъде...
Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Много просто е, често те заблуждават какво точно ти предлагат. Аз исках да имам безпл. минути към САЩ, те ми те ми предложиха веднага план , но в последствие се указа, че безпл. минути са само за Европа, въпреки че бях подчертал , че искам такива за САЩ. Като се оплаках, ми отговориха, че този, който е сгрешил е наказан, но нищо не могат да променят! Ето защо си прекратих договора !
Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Пълно робство са тези договори! Всяко година операторите се опитват да стават все по-нахални с опитите си да те обвържат трайно със какви ли не тарифни планове (angry)
Re: Re: Re: Re: Неустойка при прекратяване на договор - до 3 месечни такси
Колко са зли тез оператори, че преди две години 2000 минути и 10 гиги струваха 100лв. непромоционално, а сега неограничени разговори и 6 гиги струват 18лв.:D Стига сте мрънкали, че като качество и цена на предоставяните услуги ни завиждат и "белите държави".
Samsung GALAXY S22 Ultra