Неяснота във фактурата (виваком)
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 19:02
Неяснота във фактурата (виваком)
Здравейте, от 5 ноември преминах от бонуси без край към Unicall S и днес получих първата си фактура, отчитаща 9 дневен период от време . Направи ми впечатление, че минутите ми са 1/3 от договорените (не промоционалните), а имам 2 месечни такси в размер на 2.69 лв и 8.33 лв . След зануляването вече разполагам с промоционални безплатни минути и вече техния брой наброява(ше) 600 . Разбира се веднага се обадих на 123, но операторката не успя да ми даде смислен отговор - толкова минути ми остават (600), но месечената ми такса не е промоционална и е 10лв . Попитах защо имам 2 месечни такси, но ми каза, защото едната била от преди отчитания период ???
Някой има ли идея защо се получава това нещо ? Ще пусна и едно онлайн запитване, та да видя там какво ще ми отговорят .
Някой има ли идея защо се получава това нещо ? Ще пусна и едно онлайн запитване, та да видя там какво ще ми отговорят .
Re: Неяснота във фактурата (виваком)
Я да видим дали ще мога да го обясня разбираемо. Почвам с уговорката, че не съм наясно с това, което ТОЧНО пише във фактурата ти, а само това което си писал тук. Най-вероятно 1/3 от месечната ти такса е за въпростния 9 дневен период, съответно и минутите ти са само 200 защото и те са 1/3 от месечния ти пакет. Тези 8.33 са ти месечната такса, но я цитираш без ДДС. Поне сметката 8,33х1,2= 9.996 - за мен си е точно това.
Един въпрос.. Нали не ни казваш че тези "Бонуси без край" са онезо, дето дават минути и парички на куп без да те порязват за 30 дневен период. Щото ако си зарязал/а такъв припейд, заради Уникол С си е живо мобилно самоубийство :)))
Един въпрос.. Нали не ни казваш че тези "Бонуси без край" са онезо, дето дават минути и парички на куп без да те порязват за 30 дневен период. Щото ако си зарязал/а такъв припейд, заради Уникол С си е живо мобилно самоубийство :)))
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 08 яну 2007, 13:12
(no), ми то си е така. Човекът е жив шаран, който не се е осведомил за това, което трябва да предплати като месечна такса и това, което мисли, че ще спечели като бонуси от месечната си сметка, но разделена на 30 - за тридесет дневен период от време в 1 месец + звездите, които му е обещал човекът зад щанда.
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 19:02
Много добре съм си осведомен ;) . Не съм очаквал промоционални минути и месечна такса наполовина и затова съм изненадан, че при първата фактура съм по нормални условия, а при втората съм на промоционални . Не ми е ясно, защо за 9 дни трябва да платя 2 месечни такси 2.69 и 8.33, а минутите са ми били 1/3 от нормалните .
И не знам тарифата бонуси без край, защо е толкова хвалена ... 44ст на минута отдавна не е актуална цена за разговор .
И не знам тарифата бонуси без край, защо е толкова хвалена ... 44ст на минута отдавна не е актуална цена за разговор .
Ха сега се върни на това, дето съм ти писал по-горе и прочети ПО-ВНИМАТЕЛНО защо плащаш така..
1. Операторите делят месеца на отчетни пероди, приблизително на десетдневка. Когато ни слагат хомота почва да ти се отчина веднага до ПЪРВИЯ отчетен период. най-просто казано ако периодите са 1-10, 11-20 и 21-30/31 и ти си вземеш карта на 5-то число от месеца при първата фактура, която ти дойде ще [B]плащане на вече изговореното до отчетния период[/B] и [B]предплащане на следващия месец[/B]. След това си влизаш в нормален ритъм на плащане.
2. Ако това са същите бонуси без край-по-добрия вариант, за които говорим, по добрия вариант би бил да си я запазиш, и да си вземеш карта с нов номвр, но.. дет' са вика.. битият-бит..
1. Операторите делят месеца на отчетни пероди, приблизително на десетдневка. Когато ни слагат хомота почва да ти се отчина веднага до ПЪРВИЯ отчетен период. най-просто казано ако периодите са 1-10, 11-20 и 21-30/31 и ти си вземеш карта на 5-то число от месеца при първата фактура, която ти дойде ще [B]плащане на вече изговореното до отчетния период[/B] и [B]предплащане на следващия месец[/B]. След това си влизаш в нормален ритъм на плащане.
2. Ако това са същите бонуси без край-по-добрия вариант, за които говорим, по добрия вариант би бил да си я запазиш, и да си вземеш карта с нов номвр, но.. дет' са вика.. битият-бит..
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Точно както е казал колегата по-горе ти плащаш от датата на вземане на картата до началото на новия отчетен период и предплащаш новия отчетен период!
Между другото и аз се оцъклих, като разбрах че си похабил "Бонуси безкрай", за Unicall S(woo), те са уникат в мобилните комуникации (минути важащи докато картата е активна и такт на отчитане 1/1 ), но щом така си преценил:)....
Между другото и аз се оцъклих, като разбрах че си похабил "Бонуси безкрай", за Unicall S(woo), те са уникат в мобилните комуникации (минути важащи докато картата е активна и такт на отчитане 1/1 ), но щом така си преценил:)....
Защо да се е прецакал човека, ако говори много към други мрежи 0.44 лв./мин не е никак евтино, а и ако ползва нет излиза направо супер скъпо!!! И аз обмислям да мина на Уникол М мойте бонуси безкрай, но засега се въздържам, но всичко е въпрос на време!
Ба! Дръж си я, по-добре си вземи нов номер. Дето хазваше дядо ми "Хляб вода не иска"
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Аз зарязах служебния, че неискам да ходя с 2 телефона, камо ли да си взема нова карта. На бонуси безкрай зареждам всеки месец по 20 лв., така че мисля да си взема Уникол М и ще ми върши по-добра работа, но това ще стане когато направят проверката на оставащите минути да нестава с оператор!
Заебиии тия си правят каквото искат... пак си добре ти.. аз имам 80 лв да плащам, при положение че би трябвало да са максимум 50, ама живи и здрави да са (woo)