Незаконно подписване на договор с Виваком

kreizi
Регистриран: 01 май 2004, 12:59

Re: Незаконно подписване на договор с Виваком

Мнение от kreizi » 17 дек 2010, 13:36

Жалба до КЗП, обясняваш всичко и накрая би трябвало те да ти помогнат да се изкопчиш от гнилото БТК. Едва тогава, като имаш написано черно на бяло, че договорът наистина е безсрочен, ще можеш да си пренесеш номера. Иначе ще ти обясняват, че тъй като договорът е подновен, нямаш право да пренасяш номера без да заплатиш необходимата неустойка (пък била тя и неправомерно начислена).

Някой много старателен служител на 2be си беше позволил да поднови договора на сестра ми за интернет и след 3 месеца разправии с БТК (Виваком) и КЗП успяхме да прекратим този незаконно подновен договор. Преди това искаха 480 лв. неустойка (24 месеца по 20 лв.), в крайна сметка платихме за два месеца и половина (времето за разрешаване на случая). Никога повече Виваком!

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 17 дек 2010, 16:50

За тези, които следят темата. Да споделя какво направих днес:
Подадох жалба в офис на Виваком с копие до КЗП и МВР-Бургас. Взех входящи номера от оператора и КЗП на мое копие. Консултирах се с познат прокурор и приятел съдия по граждански дела в каква форма трябва да бъде жалбата до тях. В понеделник ще ходя в районна прокуратура да входирам и там жалба за криминална кражба и злоупотреба с лични данни. Искаше ми се да приложа в жалбата до прокуратурата и номера на фалшивия договор, но от Виваком отказаха да ми го дадат. Нито 123, нито от два магазина, които посетих. Споделих проблемас приятел журналист, който пое ангажимент да даде гластност на случая при развитие. След като подам жалба в прокуратурата трябва да очаквам досъдебно производство и решение по делото (ако прокуратурата прецени, че има престъпление). Решил съм, ако съдът се произнесе, че има безспорна кражба и злоупотреба с лични данни да подам и граждански иск за обезщетение.
Ще продължа да пиша по темата за развитието и, ако има интерес от ваша страна.
Поздрави!
==================
MPXV3RX/A

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 17 дек 2010, 17:03

[Quote]Споделих проблемас приятел журналист...[/Quote]

Надминал си съветите от форума(yes)
Предполагам ще ти разтрогнат договора, както при този случай на Марго Варо:
http://www.facebook.com/VivacomSuckz

shutov
Регистриран: 07 дек 2008, 18:43

Мнение от shutov » 17 дек 2010, 17:08

С тези си действия гарантирано ще стъжниш живота на целия офис на Виваком , в който е станал проблема :) Успех с всичко това и искрено се надявам освен служителя, да се стресне и самия оператор и дори всички оператори. За съжаление подобни действия започват да стават практика в магазините и дано това да успокой страстите на ненаситните мениджъри в малки и големи фирмички.

Поздрави

petar258
Регистриран: 17 сеп 2009, 18:12

Мнение от petar258 » 17 дек 2010, 18:56

За тази и други подобни случки основна вина има началството на съответния магазин или фирма. Заплатата на продавачите много зависи от продажби и договори, като без тях е смешна. А се дават бонуси за преподписване без да се интересуват от детайлите. С това което се дава и начина на формиране на заплатите дефакто се подтикват продавачите да правят такива злоупотреби. И някой продавач който е взел няколко лева бонус за този договор сега се наигра.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 17 дек 2010, 19:06

Заплатата не се държи в тайна, докато не те назначат, и после да няма мърдане. Те сами са се съгласили на тези условия и вината е основно тяхна, Защо трябва все някой друг да ни е виновен? Именно в масовата липса на морал е проблемът.

Просто никой нормален човек няма да си позволи такова нещо, каквото и да е началството.

shutov
Регистриран: 07 дек 2008, 18:43

Мнение от shutov » 18 дек 2010, 10:27

Не знам дали си работил в сферата и ако си работил кога е било :) Предполагам знаеш, че има голямо текучество на персонал в тези магазини. То се дължи именно на това, че натиска е изключително голям и успяват да се задържат само хора, които нямат скрупули и мислят хората за овце. Всички останали, които са повярвали на обещанията за големи заплати формирани от бонуси, видяли са как успяват да се постигнат тези бонуси ( с лъжи, премълчавания и тн. ), то те бързо напускат, но винаги се намират нови зайци да ги заместят. Точно поради тази причина, мениджърите не ги интересува много какво и как се прави, стига да има резултати. ПЕРСОНАЛ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ. За това аз смятам, че проблема е основно в мениджърите, които са над магазинно ниво (които разбира се получават свойте таргети от още по-високо ниво).
И само да отбележа, че има 1% хора в магазините, които наистина са там да си вършат работата и АКО могат, да си постигнат поставените цели. Обикновенно това са стари пушки, вече управители, които са с по-прилична заплата и не се занимават с простотии, но в повечето случай прехвърлят топката на консултант-продавачите.
За да поясня разясненията си - аз работя в сферата повече от 3 години и никак не ме срам да си го призная, защото знам какво съм направил и какво не съм.
Съжелявам за офтопик-а, но се надявам да съм внесъл малко разяснение в ситуацията, без да се опитвам да оневинявам никои, а само да покажа основните виновници.

Поздрави

Maedros
Регистриран: 24 май 2009, 13:58

Мнение от Maedros » 18 дек 2010, 23:27

За съжаление си прав на 100 % (yes)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 19 дек 2010, 13:15

Прав е, но какво е това да подписваш клиентите или да ги крадеш(имаше такъв случай със служител на БТК)? Явно съкращаването на разходи за персонал хич не им се отразява добре.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 20 дек 2010, 12:08

UPDATE 20.12.2010г: Подадох жалба и до районна прокуратура. Изисках отказа на Глобул да ми прехвърлят номера в тяхната мрежа, поради това, че имам неизтекъл срочен договор с Виваком.
==================
MPXV3RX/A

Отговори