Nokia 5800 vs. SamSung Omnia

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Re: Nokia 5800 vs. SamSung Omnia

Мнение от fashion_m » 19 дек 2008, 23:18

Такъв малък дисплей няма нужда да е с по-висока резолюция. Пикселите стават прекалено малки и текста и всичко става много ситно. Лоши примери за това са HTC Диаманта, Xperia и др.

VGA i WVGA резолюции за подходящи за 5-6 инчови дисплеи и нагоре...

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 19 дек 2008, 23:29

1. За дисплея на Omnia. Резолюцията е такава, за да максимално оптимизирана за wide screen. Не е 800х480, понеже трябва доста по-голям дисплей за такава резолюция - поне 3.8-те '' на HD. Ако видите Diamond ще забележите какъв провал е висока резолюция на малък дисплей - буквичките са толкова мънички, че освен очила ти трябва и лупа, за да четеш. Друг недостатък на по-високата резолюция е натоварването на процесора при видеовъзпроизвеждане, което е една от причините при HD да има лаг. Колкото до 65k- цвята, дисплеят е способен да изобрази 256k, но го ограничава OS-то. Ако когато излезе WM 7 поддържа 256k, Omnia ще може да ги изобрази. Не че разликата в цветовете реално е от значение, но това е за онези, които се връзват на маркетинг триковете. Дисплеят въобще не е ужасен, но не и нищо кой знае какво. Не може да се каже нищо хубаво за него, но далеч не е лош.
2. 5800 vs Omnia - Omnia e по-логичният избор, заради:
- по-добър дизайн и по-добър вид
- по-добри материали на изработка на телефона
- по-удобен, тъй като е значително по-тънък
- по-висок клас телефон
- по-добър процесор
- 16GB повече памет
- по-добра камера
- по-добра батерия
- DivX и XviD сертификацията
- за мен WM е много по-добър от Symbian
Проблеми с резолюцията и приложенията няма. В най-лошия случай ви излизат на 5/6 от екраната като оставят маалко поле от 400х40 неизползвано.
5800 бие Omnia с резолюция, VGA при 30fps (при Omnia e 15) и стерео високоговорителите.
Мисля че това в подробности са разликите между тях. Аз бих избрал Omnia (което и направих де.) Снимките, които видях от 5800 изключително много се доближават до добрите дни на n73-ката ми. Дано пооправят камерата с новите фърмуери.

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 19 дек 2008, 23:41

Изписаха се много мнение и не видях нищо с което можем да помогнем на човека.Аз ще си запазя изводите за себе си(засега).Изкам да видя вашето мислене и мнение по въпроса и след това моето.Нямам Омнията,но определно ще я подкрепя защото е на Windows Mobile има добър процесор,камера и др.Това е телефон за хора които знаят как да го използват,за другите които слушат музика,гледат филми и изкат мултимедийни възможности да си взимат 5800.Мога да изпиша много по тази тема,но не виждам смисъл.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 19 дек 2008, 23:47

при различни хора, определени функции са определящи, пример - ако някой иска по добър звук,видеозаснемане и дисплей ще избере нокията, и обратното с визията в полза на омнията, тъй че разни хора, разни идеали :-)

Oceanborn
Регистриран: 19 ное 2008, 00:39

Мнение от Oceanborn » 20 дек 2008, 01:23

Разгледах внимателно двата модела. Първо - и двата са някакво жалко подобние на I phone, второ и двата са ужасно еднакви, дори менютата им си наподобяват. Трето- нокиата със сигурност има по добър звук, можеш да ми вярваш за това.
Според мен разликата в цените хич я няма, това което е съществено е на каква платформа бачка телефона.
Не забравяй нещо основно - НОкиа е най-харесвания телефон поради една проста причина - имат ужасно лесно меню!

Според мен няма значение кой ще вземеш, но аз определено съм за нокиата заради платформата и по лесната работа със самия апарат!

jamesjames

Мнение от jamesjames » 20 дек 2008, 02:50

1. и двата нямат почти нищо общо с iPhone. Да, с тъч скрийн са, но не защото искат да приличат на iPhone, а просто защото това искат хората на пазара в момента. Дори и по тъч-а много не си приличат, но както и да е.
2. едва ли някой телефон може да бъде ''жалко подобие'' на iPhone, тъй като самата ''ябълка'' е доста ограничена откъм функции. Да, има перфектен дисплей и интерфейс, но bluetooth, камера, липсата на слот за карта, липсата на каквато и да е светкавица, липсата на втора камера, и т.н. са сериозни минуси, които автоматично застраховат всички телефони да са ''жалки'' подобия на iPhone.
3. ''леснотата'' на менюто не винаги е плюс. По-лесната работа с телефона и ''по-добрата'' платформа на Nokia носи ужасно много недостатъци със себе си. Ползвам Symbian от почти 5 години и с нетърпение чаках момента, в който WM ще се пооправи. Смятам че от WM6 нататък, това е по-добрата OS, с повече възможности и по-добра почва за развитие.

pasajero
Регистриран: 14 мар 2008, 10:57

Мнение от pasajero » 03 апр 2009, 10:41

И аз съм на същия кръстопът но засега надделява Омнията и веднага се обосновавам.
Има processor 628MHz срещу 369MHz нокията.
Много полезно нещо според мен е оптичната мишка която при нокия отсъства.
Колкото до ОС win е по-добрия избор и веднага давам пример: IGO най добрата навигация според мен няма версия за symbian 9.2 а тегленето на карти от гугъл мапс е скъпо удоволствие.
Колкото до резолюцията и цветовете където нокия има единствено преимущество реално ако погледнеш двата телефона разлика не се забелязва.
Още е дин + за самсунга е че е доста по-тънък.

Ами сега?

jamesjames

Мнение от jamesjames » 03 апр 2009, 13:40

Ми защо се чудиш? Изброил си само плюсове на Omnia. Единственото нещо, с което 5800 го превъзхожда е дисплея, но както и сам си казал разликата не се забелязва кой знае колко.
Ако нямаш проблеми да отделиш 100-150 лв, купувай Omnia. С класа по-добър е, пък и при 5800 има ужасно много дефекти, просто прочети малко из темата му и ще се откажеш.
Винаги съм се чудел на хората, която са пред тази дилема. Изборът е ужасно лесен, стига да имаш необходимите финансови средства.

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 03 апр 2009, 15:21

Да не започваме старата песен на нов глас. Виж тази тема има достатъчно изписано по въпроса - http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=226975&cat_id=1

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 04 апр 2009, 15:42

Коренно си смених и аз мнението за този истински боклук 58-мицата.. заблуждението ми дойде от това че аз освен нокия малко телефони съм ползвал но вече смея да твърдя че по голям боклук от тубата НЯМА.. Не говоря за камера, тя си е боклук, става дума за хардуерната недомислица с кодовото име тубе.. та този БОКЛУК от 1 -месец си прави каквото си иска,включва си се сам,изчезва картината,звъни си когато иска като някой ме търси.. проблема е хардуерен,всичко друго съм правил-преинсталация на версия 20.0.12, формати и др., със или без карта памет -Боклук!!! А преди дори не се чуваше отсрещния заради некадърната им слушалка, а тук даже го сравнявате с Омнията - тая тема требва веднага да се изтрие.. имам късмет че не си продадох старата Е51 и сега изобщо имам телефон, на тая щайга 5800 само гармина върви добре и некои игри. Ако някой знае аз бях защитник на нокия, сега вече няма да купя НИКОГА апарат от тая марка- тоя ми беше некъде 16 или 17-ти телефон.. вече когато трябва да ми го подаде малкия се обръщам-Тате, подай ми БОКЛУКА :-) и детето си знае! Много сериозно се заблудих в тая марка и отидоха 600 лв за нищо,за мене дори и 400 лв да стане в магазина, това са пари хвърлени на вятъра, Омнията е най добрия избор за момента в средния ценови клас

Отговори