Не е тази верига, не съм в България. Иначе отношения клиент-продавач не са моя работа да ги знам. Не схванах в "продавачките" кое е неточното, ако е друго се извинявам, не занм как се казват. Също не разбрах и за какво неизслушване става въпрос, изслушах я и казах "Не, искам другия телефон". Както и да е, но какъвто и клиент да съм работата на продавача или както се казва е да ми угоди, поне тук е така.
Иначе за форумите те уверявам, че старателно изчитам всичко, което намеря преди да купя нещо. Тук в този форум има само спорове за най-, най-, най-. Попринцип основно гледам новините и телефоните.
nokia E66 ili samsung omnia
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Re: nokia E66 ili samsung omnia
Е, няма лошо в тия спорове. Преди и аз четях, каквото ми трябва, ама напоследък не ми достига времето за нищо смислено, та затова си споря...
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
renita_ltd донякъде мога да се съглася с теб за едно, че продавача трябва да угажда на клиента. обаче тук не са виновни само продавачите, политиката на самите фирми е в някаква уродлива форма, но както и да е. ако отгоре те натискат да продаваш едно, или и ти натискаш клиентите, и взимаш съответните пари, или колкото и да си добър и да продаваш друго те не ти го зачитат и те броят за слаб продавач.
а и има нещо друго-ако даден телефон идва често за сервиз просто ще направя всичко възможно да не ти го продам дори и на пръв поглед да ти хареса. защото ако ти хареса трябва да започна да ти го хваля, за да го продам. а ако ти го продам и се върнеш след 2 дена да ме псуваш, че се е бъгнал (това е много честа практика, тук и клиентите са едни лайнари, няма да ти разправям) и правиш скандал до не знам къде. в крайна сметка не ти си сглобявал телефона, но така го приема клиента и ти вече си го загубил. а ако му продадеш нещо, което се знае че е по-надеждно и му върши добра работа ще го спечелиш за дълго.
а и има нещо друго-ако даден телефон идва често за сервиз просто ще направя всичко възможно да не ти го продам дори и на пръв поглед да ти хареса. защото ако ти хареса трябва да започна да ти го хваля, за да го продам. а ако ти го продам и се върнеш след 2 дена да ме псуваш, че се е бъгнал (това е много честа практика, тук и клиентите са едни лайнари, няма да ти разправям) и правиш скандал до не знам къде. в крайна сметка не ти си сглобявал телефона, но така го приема клиента и ти вече си го загубил. а ако му продадеш нещо, което се знае че е по-надеждно и му върши добра работа ще го спечелиш за дълго.
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
И аз съм съгласна, с това, което си написал. Разликата тук е, че ако телефона е за ремонт не го връщаш на продавача, а директно се свързваш със сервиза на съответната марка. Това едва ли интерсува някой във форума :)) Искрено се надявам и в България това да става лесно както е тук.
Това, което ми стана странно е как всички във форума решиха, че съм казала, че омниа е идеалния телефон, без една дума за това да съм написала. Да, той е идеален за МЕН, но не съм го коментирала тук.
Това, което ми стана странно е как всички във форума решиха, че съм казала, че омниа е идеалния телефон, без една дума за това да съм написала. Да, той е идеален за МЕН, но не съм го коментирала тук.
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Това да си носиш телефона директно в сервиза на марката е мечтата на всеки продавач-консултант в БГ. Просто тук тези хора обират всички негативи. И като се сетиш само колко простаци има и как ти късат нервите за глупости, при положение че ти седиш там и просто даваш една кутия с едно устройство, за което те са решили да дадат пари. Не си им извадил ти тези пари от протмонето. За съжаление и гсм-ите са доста скъпа и доста по-чуплива техника от другите. Знаеш как е - пералня, телевизор, печка, купуваш и в повечето случаи някои карат без повреди и 10 години, което при гсм-ите е невъзможно, поне на този етап. Така че това че го даваш директно в сервиза интересува доста хора, и повечето биха били щастливи ако това се случи и тук. Единствено за гсм-ите не е така, повечето магазини вече продават фотоапарати, камери, и си ги носят при вносителите, и ми прави впечатление че в тези сервизи хората които се карат и правят от мухата слон са доста по малко. Не отричам че понякога и от сервиза се осират до ушите. Някои телефони с малко дефекти се връщат направо съсипани, и тогава пак ти го отнасяш. Но стига толкова по тази тема.
А и аз не знам защо те нападнаха, но те разбирам. Аз, като почти всеки потребител на 5800 съм многократно нападан за избора ми на телефон, въпреки че той не ми създава проблеми и е както ти казваш идеалния за мен телефон. Просто се абстрахирай от мненията на недоносчетата (те се отличават със своята грамотност и идейност) и чети само това от което ще имаш полза.
А и аз не знам защо те нападнаха, но те разбирам. Аз, като почти всеки потребител на 5800 съм многократно нападан за избора ми на телефон, въпреки че той не ми създава проблеми и е както ти казваш идеалния за мен телефон. Просто се абстрахирай от мненията на недоносчетата (те се отличават със своята грамотност и идейност) и чети само това от което ще имаш полза.
Аз нищо не разбирам от телефони моме, недей така за това съм във форума. Ама по бира и цаца съм научен сътрудник само ,че ти не искаш да обменим опит и идеи , да постигнем устойчиво взаимодействие. Предлагам да обдъсим двама с теб как да преодолим бърнаут-синдрома. Дори и стих ти посветих ,но ти ме пренебрегна, захвърли изостави.
"Стихосбирка бих написал , посветил ти бих куплет, но въобще не съм поет. Баш съм прост тенекеджия , чукам аз коли наред, ти ще бъдеш най-отпред"
"Стихосбирка бих написал , посветил ти бих куплет, но въобще не съм поет. Баш съм прост тенекеджия , чукам аз коли наред, ти ще бъдеш най-отпред"