Няма най-добър телефон, има най-добър за нуждите на дадения човек. За мен това е айфона, за теб може да е друг. Но при всяко положение има известен компромис с нещо.
[Quote]Мога да кажа обаче, че Андроидът си остава по - функционален от иОС[/Quote]
Но и функционалността като понятие е така размита в индивидуалните нужди, за да твърдиш този е по. Примерно понеже можел да праща файлове през блутут е по-функционален, представяш ли ако имаше и инфраред щеше да е най-функционалния. ;) За мен лично този файлов транфер е абсолютно безсмислен, за това дори не съм пробвал нито едно от решенията за iOS. Обикновено снимките които искам да споделя качвам във фейсбук, пращам на мейли, дроп бокс... документи и всякакви файлове също. Универсално независимо дали човека е на 2 метра и 2000км от мен. За теб положението и нуждата, разбира се, може да са други.
Така и аз мога да ти кажа, че айфона е по-функционален, защото има функцията фейстайм ;)
Но при смартфони на практика всяка една програмка, може да ти даде нова функционалност и тук магазините за приложения играят огромна роля.
[Quote]И аз ако бях на ваше място бих се дразнил от тези и подобни ограничения и бих искал да се променят, вместо да развивам теории, че флаш не ми трябвало и т.н. [/Quote]
То ако се дразниш и искаш да промениш нещо, най-добрия вариант е jailbreak-a. Не знам какво по-смислено можеш да направиш.
Но аз определено не се дразня на същите неща които и ти. Мултитаска на айфон, за мен е чудесен. Не ти се налага да изключваш нито една програма, те не хабят никаква енергия, а като се върнеш са там където си ги оставил... не ми трябват таск килъри и т.н. защо да се дразня на това? А ако случайно се дразня, мога супер лесно да го променя. За mass storage-а също не се дразня особено, защото така или иначе никога не нося кабела с мен. Но примерно от през браузъра на всеки комптър и Wi-Fi имам достъп до цялата файлова система на телефона и мога на качвам и свалям на воля, докато телефона ми седи в джоба. С качване на плеари се подкарва всякакво аудио и видео, не мога да виня Епъл, че не позволяват това в iPod плеара, след като имат най-големия магазин аз музика. А след jailbreak пресонализации можеш да си правиш колкото искаш. С всичко това не искам да кажа, че и аз не се дразня на някои от тези неща, но за много има решения, понякога дори по удачни, за други просто разбирам защо са направени, без да мога да направя нищо по въпроса.