nokia e7 ili iphone 4

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: nokia e7 ili iphone 4

Мнение от board » 02 май 2011, 11:19

Няма най-добър телефон, има най-добър за нуждите на дадения човек. За мен това е айфона, за теб може да е друг. Но при всяко положение има известен компромис с нещо.

[Quote]Мога да кажа обаче, че Андроидът си остава по - функционален от иОС[/Quote]
Но и функционалността като понятие е така размита в индивидуалните нужди, за да твърдиш този е по. Примерно понеже можел да праща файлове през блутут е по-функционален, представяш ли ако имаше и инфраред щеше да е най-функционалния. ;) За мен лично този файлов транфер е абсолютно безсмислен, за това дори не съм пробвал нито едно от решенията за iOS. Обикновено снимките които искам да споделя качвам във фейсбук, пращам на мейли, дроп бокс... документи и всякакви файлове също. Универсално независимо дали човека е на 2 метра и 2000км от мен. За теб положението и нуждата, разбира се, може да са други.
Така и аз мога да ти кажа, че айфона е по-функционален, защото има функцията фейстайм ;)
Но при смартфони на практика всяка една програмка, може да ти даде нова функционалност и тук магазините за приложения играят огромна роля.
[Quote]И аз ако бях на ваше място бих се дразнил от тези и подобни ограничения и бих искал да се променят, вместо да развивам теории, че флаш не ми трябвало и т.н. [/Quote]
То ако се дразниш и искаш да промениш нещо, най-добрия вариант е jailbreak-a. Не знам какво по-смислено можеш да направиш.
Но аз определено не се дразня на същите неща които и ти. Мултитаска на айфон, за мен е чудесен. Не ти се налага да изключваш нито една програма, те не хабят никаква енергия, а като се върнеш са там където си ги оставил... не ми трябват таск килъри и т.н. защо да се дразня на това? А ако случайно се дразня, мога супер лесно да го променя. За mass storage-а също не се дразня особено, защото така или иначе никога не нося кабела с мен. Но примерно от през браузъра на всеки комптър и Wi-Fi имам достъп до цялата файлова система на телефона и мога на качвам и свалям на воля, докато телефона ми седи в джоба. С качване на плеари се подкарва всякакво аудио и видео, не мога да виня Епъл, че не позволяват това в iPod плеара, след като имат най-големия магазин аз музика. А след jailbreak пресонализации можеш да си правиш колкото искаш. С всичко това не искам да кажа, че и аз не се дразня на някои от тези неща, но за много има решения, понякога дори по удачни, за други просто разбирам защо са направени, без да мога да направя нищо по въпроса.

Отговори