Nokia n8 или Apple iphone 4

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re: Nokia n8 или Apple iphone 4

Мнение от rado243 » 30 сеп 2010, 00:07

[Quote]Някой от тук коментиращите запознат ли е с възможностите на N8 ?[/Quote]
Що ти дане би да си запознат,може би ти е попадал в ръцете от някой арабин(щот основно от там идваха снимки и клипове,нали са по шаренията:D ) както и ти и ние четем и се пулим из нета ама докато излезе и залезе :D

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 30 сеп 2010, 00:09

Чакайте, нали знаете, че най-хубавото ще дойде на Nokia World. Както винаги. :D

Harbazov
Регистриран: 12 май 2007, 19:30

Мнение от Harbazov » 30 сеп 2010, 03:40

Ако искаш телефон с който да се хвалиш ( с две думи за газария) вземи си iPhone 4. Но не забравяй, че самите Apple си признаха за дефекта на антената - корпуса. При леко чукване рискуваш телефона ти да \"умре\". Също така обърни внимание на факта, че задната част на телефона е от същото стъкло както дисплея и колкото и да го хвалят, че е устойчиво на драскотини все пак се драска. Преди няколко дена видях дори един със спукано такова. За да предпазиш телефона от това ти трябва калъф, а сложиш ли го в такъв ти ми кажи какъв е смисъла на дизайна!!! За екстрите иначе няма какво да успорвам. Ретина дисплея е наистина уникален, окото не може да долови единичен пиксел. Камерата е доста добра, дори и предната прави страхотни снимки. процесора е доста бърз, ram-та е достатъчна да движи новия iOS 4. А относно iOS 4 - дано да си намериш Factory unlocked iPhone , иначе ще береш ядове с отключването на телефона. Стига толкова за iPhona. Относно N8 - аз лично го предпочетох (поръчал сам си го - около средата на октомври сигурно ще е в ръцете ми) Телефона е уникален. Успях да се запозная с него още преди месец и половина. Е това беше прототипен модел - тестер. имах някои забележки относно някои леки забивания и крашове на операционната система но все пак тя беше тестова. Камерата е уникална. Справя се почти толкова добре колкото моя Canon 12,1 MP. Tъчскрийна е доста подобрен. реагира бързо и плавно дори и на леки докосвания. Процесора и ram-та също се проявиха задоволително. Едновременно работеха навигацията - нокиа мапс, видео стрееминг от youtube през WI-FI и куп други програми. Металния корпус е доста елегантен, дори ми позволиха да пробвам да направя драскотина с монета и познай - не успях. Като заключени мога да ти кажа следното : И двата телефона са добри, но нокиата според мен е по добрия вариант . При мен тук в САЩ цената е приблизително еднаква - Iphone 4 16gb- 599 USD , NOKIA N8 - 549 USD. За българския пазар немога да ти кажа какви ще са цените.
Надявам се да съм ти бил полезен.

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 30 сеп 2010, 18:26

не бих си взел нито едно от 2те,но ако избора ти е точно това,Нокиата е по-добрият вариянт

keyone

Мнение от keyone » 30 сеп 2010, 18:52

[Quote]При леко чукване рискуваш телефона ти да \"умре\"[/Quote]

Мхм, а ако го погледнеш в тази точка, рискуваш да се самоубие. Ех, вече прекалявате.

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 30 сеп 2010, 19:23

Ами може и да ми е попадал. Точно за забавление бих казал, че е по-добрия телефон. Диспеля му е по-добър остротата на цветовете се забелязва, а mini HDMI-a e нещо много хубаво . Реално може да го ползваш като плеър, е HD с 20mbit няма да плейва, но компресирани формати тръгват (това което ми пуснаха не знам какъв точно беше ) както и DVD-та. Процесора на Н8 е по-слаб, за сметка на това харчи по-малко ток, а SoC-а поддържа харуерно ускорение на Open GL, което разтоварва процесора. Има 256 мб рам, но има и 512 NAND.
USB OTG e хубаво нещо, само че трябва да носиш преходник и тогава се губи малко смисъла.

Симбиана иначе си е все така дървен, но функционален. Tethering-a с него е елементарен.

keyone

Мнение от keyone » 30 сеп 2010, 19:49

Харчи по-малко ток? От кога? :D

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 сеп 2010, 19:56

Това за процесора не е вярно, че харчи по-малко ток, щото бил слаб. Той си е слаб и харчи много. Не е правен по нито един от следните процеси High-k Metal Gate, Silicon Oxynitride (SiON) или Silicon-On-Insulator (SOI). Nokia са купили безбожно евтин Bulk Silicon чипсет от китайски магазин за по един лев. Няма как да излезе добър смартфон с подобна електроника. Трябваше просто да му качат една S40 ОС и така да го продават за камерафон - какъвто всъщност е.

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 30 сеп 2010, 21:13

Провокирахте ме да проверя кой процесор колко харчи.

Apple A4 - 0-5 0.8 watt при сърфиране
ARM 11 SoC - от 0.1 до 2 watt

SoC- System on Chip ;) никой не говори за технологични процеси, къдедето си ги писал горе.

Samsung Galaxy S II
Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39

Мнение от Samsung Galaxy S II » 30 сеп 2010, 21:34

Сега като чета коментариите се чудя и аз вече кой да избера Nokia N8 или iPhone 4
и двата са най-добрите телефона, единия с по слаба ОС от другия и със страхотна камера и ксенонова светкавица....:|

Отговори