Nokia n8 или Apple iphone 4
-
- Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39
Re: Nokia n8 или Apple iphone 4
И какво излиза че от айфона снимките са по ясни и по детайлни от N8?
Тези снимки нямат нищо общо с това което ни бяха показали от Nokia (angry)
На кого да вярвам????
Тези снимки нямат нищо общо с това което ни бяха показали от Nokia (angry)
На кого да вярвам????
по скоро обратното, не виждам как някой може да хареса нереалния контраст и цветове на снимките с iphone 4
-
имам предвид шума който е в снимките на Nokia N8 , тези снимки нямат нищо общо с това което ни показаха от Nokia, май ще стане както с видеото, покават едно преработено а в действителност положението е съвсем друго.
Само на мен ли ми се струва, че цветовете на Iphone са по-реални ?
От снимките се вижда, че излизат по-остри на iPhone 4, a на Nokia N8 са по-блурнати. Това значи, че на слабо осветление iPhone 4 ще има повече шум (или поне ще се забелязва повече), отколкото Nokia N8. Също така цветовете на iPhone 4 са по-контрастни (червеното особено е доста ярко червено :P ), докато на Nokia N8 са по-светли, но са по-бледи.
Същото си проличава много добре и на видео клиповете.
Същото си проличава много добре и на видео клиповете.
по-нереални да, но по-реални не. по това време на годината лондон изглежда точно както го е уловил n8.
iphone 4 добавя по-висока сатурация, което може и да е приятно за човешкото око, но няма много общо с реалността.
както и да е, от фотографска гледна точка кадрите с n8 са по-добри. има преднина и заради широкоъгълния обектив.
iphone 4 добавя по-висока сатурация, което може и да е приятно за човешкото око, но няма много общо с реалността.
както и да е, от фотографска гледна точка кадрите с n8 са по-добри. има преднина и заради широкоъгълния обектив.
-
Ако трябва да избирам между двата от това което видях като снимки и ивдео че iPhone 4 задминава Nokia по всичко и като яснота на снимките на N8 са много тъмни грозни, както и видеото, единствено ме радва че тук на N8 видеото не насича както на предните клипове но пак е с много тъмни и грозни цветове.
Определено ще си взема iPhone 4 макар че не обичам някой ограничения от апле.
Тотално съм РАЗОЧАРОВАН ОТ N8 (angry)
Определено ще си взема iPhone 4 макар че не обичам някой ограничения от апле.
Тотално съм РАЗОЧАРОВАН ОТ N8 (angry)
[Quote]iphone 4 добавя по-висока сатурация, което може и да е приятно за човешкото око, но няма много общо с реалността. Kакто и да е, от фотографска гледна точка кадрите с n8 са по-добри.[/Quote]
И тъй като никой фотограф не го интересуват камерите в телефоните, май е по-важно да е приятно за окото. Или поне на мен наситените цветове ми харесват повече от бледите.
И тъй като никой фотограф не го интересуват камерите в телефоните, май е по-важно да е приятно за окото. Или поне на мен наситените цветове ми харесват повече от бледите.
всеки може сам да избере какви снимки предпочита.
все пак ограниченият динамичен диапазон на iphone 4 се забелязва, а изкуствения контраст и сатурация затрудняват много последващата обработка.
все пак ограниченият динамичен диапазон на iphone 4 се забелязва, а изкуствения контраст и сатурация затрудняват много последващата обработка.
Това ми харесваше и едно време в N73, че правеше по-наситени цветовете от K800. Но както казваш всеки има своя гледна точка, пък и малко или много сме повлияни от личните си пристрастия към марките.
Интересно щеше да е, да се включат и HDR снимки от айфона.
Интересно щеше да е, да се включат и HDR снимки от айфона.