НОВ план на bob смазващ всичко

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: НОВ план на bob смазващ всичко

Мнение от @PLAYLIFE » 25 юни 2012, 21:54

OMG, айде още веднъж да ми прочетеш поста, щото виждам, че си чел през редовете, без да те обиждам! :|

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 26 юни 2012, 00:32

Абе, чудех се дали да ти отговарям, ама все пак реших...

[Quote]Имаш право за силата на офертата, но пренебрегваш нейната слабост в този аспект, без да споменавам липсата на нет и отчитането на цяла минута. ;)[/Quote]
Нищо не пренебрехвам (говоря за себе си), просто тези недостатъци са тотално омаловажени на фона на предимствата, които има Боб. Дори и с 10% по-малко минути заради 60/60, пак няма толкова изгоден план никъде. Нет си имам на служебната карта, която ми е в Стрийка, а другите карти са ми в 3-симова китайка, която така или иначе не поддържа нито нет, нито дори 3Г...

[Quote]но в един момент ще разбереш, че само ти инициализираш изходящи разговори[/Quote]
Толкова ли пък са ти стиснати познатите, че не искат да те набират? Или вече всички са минали на новия Актив от 30 лв и затова нямат минути към теб? Сам си противоречиш. Първо казваш, че абонатите на Вива и Глобул не се интересуват на кого звънят, а сега, че ако съм на Боб, само аз ще звънкам... Вземи решение кое от 2-те... При мен не се забелязва никаква разлика в позвъняването. Ако няколко толкова му се свидят 10-20 ст да ме чуе, за какво ми е изобщо да ми звъни? Клипвания не връщам, така че на който му трябвам, да си намери начин да ми се обади... Като си държиш прима за входящи, тези, които ти се обаждат на нея, никога няма да си сменят плана. Защото в момента им е изгодно - ти плащаш за допълнителна карта, за да им е евтино на тях... What the f*ck? Ако си милионер, ти си решаваш, естествено, как да си харчиш парите...

[Quote]Ето за това ми пука колко от контактите ми са пренесли номера си в мрежата на Боб или са взели нова карта, а както казах за сега знам за точно и ясно 1 такъв (клиент) :|[/Quote]
Ако ти пукаше, щеше да ги убедиш да си сменят плана. Но ти явно предпочиташ да си държиш предплатената, за да им е евтино и изгодно НА ТЯХ... Няма лошо, разбира се, ти си преценяваш. аз лично не го разбирам. АЗ да си нося допълнителна карта, да си платя стартов пакет и понякога да я зареждам, за да му е изгодно НА НЕГО??? Да бе, ей са...

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 юни 2012, 09:54

[Quote]Абе, чудех се дали да ти отговарям, ама все пак реших...[/Quote]
KOBRETI, не знам защо въобще си се чудил да ми отговаряш, когато поста ми не е адресиран до теб, нито съм те включил в него, но щом си се почувствал длъжен ... твоя воля ;) Бъди по снисходителен за напред, не всичко що се пише тук се отнася за теб или викаш "на всяка манджа - мерудия" :D Както и да е. Виждам, че имаш някой забележки относно мнението ми и реших сега аз да ти отговоря :)
[Quote]Нищо не пренебрехвам (говоря за себе си), просто тези недостатъци са тотално омаловажени на фона на предимствата, които има Боб. Дори и с 10% по-малко минути заради 60/60, пак няма толкова изгоден план никъде. Нет си имам на служебната карта, която ми е в Стрийка, а другите карти са ми в 3-симова китайка, която така или иначе не поддържа нито нет, нито дори 3Г...[/Quote]
Сега разбирам, че говориш за себе си и се радвам, че си намерил лично решение на проблема с операторите, т.е. от части си намерил такова... Имаш служебна карта, на която си ползваш нет, също така си имаш и трисимков апарат и всичко това е чудесно! С малката разлика, че не всички сме в твоето положение ;) С изключение на служебната карта, която имаш, масово хората се стремят към носенето на по-малко апарати, респектично използването на по-малко карти от операторите. Съгласи се, че с един униерсален план на плоска тарифа с достатъчно включени минути и включен интернет към нея ще улсени потребителите към използването на мобилните услуги, особено ако такава тарифа се предложи от всички оператори - тогава наистина няма да има значение на кой оператор си абонат...или поне ще има минимално такова ;) Сега надявам се няма да прибегнеш до онова твое заключение, че мобилния интернет е така ненужен, защото видиш ли по сметките ти, ползвателите му са около 10% в България. И толкова да бяха - нека операторите да включат безплатен или изгоден мобилен интернет към плана им, пък да видим дали тези 10% няма да се увеличат и потребителите няма да се научат да го използват масово ;) А относно коментара ти за Боб, че е най-изгодния план мисля, че е излишен, защото никъде не съм твърдял обратното! Изтъкнах недостатъците на Боб като цяло, но не отричам неговите безспорни предимства! За да стане по-ясно - не съм АНТИ БОБ настроен, като много други, дори подкрепям офертата! Ако искаш ще ти извадя цитати за това, но мисля, че няма да е нужно...разумен човек си. Това което ти обягва обаче, най-просто казано е, че офертата от Боб в този му вид, не е достатъчна за да ни лиши от носенето само на един телефон и използването само на една сим карта. А на мен не ми пречи да поставя изискванията си с цел това да се случи...или поне натам, към по-добро да вървят офертите предлагани от еодните оператори.

[Quote]Толкова ли пък са ти стиснати познатите, че не искат да те набират? Или вече всички са минали на новия Актив от 30 лв и затова нямат минути към теб? Сам си противоречиш. Първо казваш, че абонатите на Вива и Глобул не се интересуват на кого звънят, а сега, че ако съм на Боб, само аз ще звънкам... Вземи решение кое от 2-те... При мен не се забелязва никаква разлика в позвъняването. [/Quote]
Това ти изказване ме утрепа направо, но ще се придържам към темата, като най-кратко ще ти отговоря. Не става въпрос за това, кой колко е стиснат, а за възможността да говорим свободно и без ограничения, които умишлено ни създават операторите. И не, че някой е преминал на някой от новите абонаментни планове на Мтел, а че при евентуална такава възможност за вбъдеще при тези условия - на никой няма да му е изгодно да ме набира, дори на абонатите на Мтел, което до скоро не беше така. Именно за това казах, че една карта няма отново да ме спаси, пак трябва човек да има една на Мтел и една на Боб, т.е. две карти на един оператор, което за мен е безумие. Това в случай, че ти пука за контактите ти, но до колкото разбрах ти е все тая, т.е. който се набута, набута - важното е ти да си добре. Егоистично погледнато си [u]изключително прав[/u]!
[Quote]Като си държиш прима за входящи, тези, които ти се обаждат на нея, никога няма да си сменят плана. Защото в момента им е изгодно - ти плащаш за допълнителна карта, за да им е евтино на тях... What the f*ck? Ако си милионер, ти си решаваш, естествено, как да си харчиш парите...[/Quote]
Сега не знам защо се правиш на чукнат?!? Обсъдихме го този вариант с Прима-та. За да не спекулираш с празни приказки ще поясня и за другите, защото технически погледнато ще излезе, че не мога да си направя сметката 2 и 2 = 4. Позлвам Прима-та за входящи Мтел и забележете, защото ми е изгодна! Срещу 1,90лв. получавам 100мин към 5 номера от мрежата на Мтел, съответно срещу 3,80лв получавам 200 и т.н. 5-те номера могат да се променят по всяко време, а реално аз говоря от 5 до 10 човека макс в мрежата на Мтел и реално Примата се явява идеалното решение! И отново: Мислех да я прехвърлям на Боб (обикновен), но няма смисъл с новите тарифи от М, ако не сега - то на по-късен етап пак ще трябва да я връщам на М. За това варианта е Примата да си остане Прима и да си взема един Боб за всички останали непредвидени разговори в други мрежи, но това не решава проблема с носенето на по-малко апарати от 2, дори единия да е дву- или три-симков, все пак ми трябва нет а такъв имам на основната карта, която пък е на Г.
Това за абонатите и свободните изходящи разговори от страна на В и Г съвсем не съм го казвал или си го вадиш от конрекста на разговор на друга тематика. В и Г наистина имат такива планове, но далеч по-неизгодни от Боб, така, че моля да ме извиняваш, но ще се наложи да дадеш линк или цитат с подобно мое твърдение, защото аз си знам интересите и не се налага да си противореча! Това, че някой не чете или погрешно тълкува мненията ми, не може да е причина да успорва казаното от мен и да ме набеждава!!!!
Съжалявам за обяснението и повторението, но в другия случай излиза, че си измислям...или както вика KOBRETI, съм милионер - дай Боже ;) Държа да оточня, че не съм такъв егоист и ми пука освен за себе си - да говоря изгодно, така и другите да не бъдат охарчвани заради мен самия или моя егоизъм!
[Quote]Ако ти пукаше, щеше да ги убедиш да си сменят плана. [/Quote]
И това вече го коментирахме. Не знам нужно ли е наистина да преповтаряме през 10-20 поста едно и също?!? Тя за това темата има вече над 600 мнения. Даже по спомени и @Sage ти беше отговорил за инатливите познати и роднини, но както и да е... Мисля да не преповтарям и това!

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 26 юни 2012, 10:16

[Quote]Така е ...чакаме нова офертичка от Бобеца[/Quote] Следващия боб ще е много-интересен, и аз го чакам с нетърпение, най-малкото след появата на боба, всички оператори започнаха да "разчупват" оферите си :) Но с един нов "Гейм Чейнджър" ще стане много топло на пазара :) Особено след успеха на Супер Боба :)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 26 юни 2012, 10:38

Кви са тиа гимнастики направо ми се завърте главата :D нося два апарата единия е с мегакол м, който ползвам основно за разговори в чужбина плащам 20лв, другия ми е с уеб анд толк 500мин към всички 500мб нет плащам 35, всичко 55лв, което в момента ме устройва, да некои, ще кажат много плащаш, мегакола го взех заради наще в чужбина-възрастни хора, които само са чували за скайп или вайбър и им е трудно да се оправят! Относно боба жената е взела един супер боб понеже говори много и го ползваме, като домашен телефон.
Samsung GALAXY S22 Ultra

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 26 юни 2012, 11:12

[Quote]С малката разлика, че не всички сме в твоето положение ;)[/Quote]
Никога не съм твърдял, че нещата, които АЗ ползвам, стават за всички :) Мисля, че всеки може сам да си прецени кое му е изгодно и кое да ползва. Аз само подавам информация към познатите, когато имам съмнение, че може да не са разбрали - например за Боб на няколко хора аз казах, други преминаха и разбрах в последствие.

Ясно е, че е най-добре с 1 СИМка... Така бях в началото от 99-та. така бях и в началото на 2010, когато минах от Мтел на Вива. Но пазарът е динамичен и вече се предлага много повече и по-изгодни планове. Едно просто сравнение:
[B]2010-та бях на Злато - 40 лв = 180 мин до цял свят[/B] - да, можех все още да съм си на този план и да съм с 1 телефон. Но него го прехвърлих на Мегакол - там минутите вече са 400 за 30 лв такса. Покрай двойното увеличаване на минутите в плана ми, усетих, че съм се ограничавал доста, за да се включа в тези 180 мин. И 400-те не ми стигнаха още първия месец. В този момент излезе СуперБоб. Взех го него за БГ, а мегакола остана за чужбина. И сега положението е
[B]2012 - СуперБоб и Мегакол - 45 лв = 500 фикс + 500 моб + 400 чужбина + 500 СМС[/B]

Така че - има вариант да си само с 1 СИМ, само ако не търсиш най-добрата комбинация, която постоянно се променя.

Това, което искаш - всички оператори да пуснат еднакви плоски тарифи - няма как да стане. А и ако всичко е еднакво, какъв е смисълът? Те и сега си се наговарят за цените. Имам чувството само че Мтел нещо излизат от "заверата" - ще видим дали излизат, или и другите ще "влязат" в новите реалности :D

dazdiz
Регистриран: 28 яну 2012, 14:41

Мнение от dazdiz » 26 юни 2012, 11:20

Много добре ти прочетох поста, без да те обиждам (а бих могъл). Изтъкваш като недостатък на superbob, че на останалите им е неизгодно да ти звънят. Че мен какво ме интересува? На когото му трябвам, ще намери начин да се свърже с мен. Или да плащам двойно, за да ги улесня?

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 юни 2012, 11:45

[Quote]Никога не съм твърдял, че нещата, които АЗ ползвам, стават за всички [/Quote]
Е именно де, аз за това мрънкам, че Боб с НЕТ ще е още по-добра оферта, защото нямам служебна с нет, а ми е важен например :)
Радвам се, че Кейзи и той ни обнадеждава с нови още по-атрактивни планове от Боб :)

Вие с Бабанката си плащате на дебело, в сравнение с мен, въпреки, че почти не се ограничавате.
При мен нещата пък са много по-изгодни в сравнение с 2009-2010г. когато плащах колкото Вас сега ;)
[B]2012г:[/B] 1000мин към Глобул, 150МБ на макс скорост (после неограничен) за [B]12,90лв./месец [/B]+ 100 мин в СиП от Мтел за [B]1,90лв.[/B] (или 200мин за 3,80лв) = [B]14,80лв/месец[/B] и ако проведа няколко непредвидени разговора извън Глобул или СиП, сметката стига до към 20лв, но слава Богу масово контактите ми са абонати на Г, било то и като втора карта. Горе долу, колкото супер Боб-а ми излиза с не малкото услувие, че при мен се налага да се ограничавам от към разговори и ползвам [u]активно[/u] две карти. А един Боб + Нет ще ми спести всички главоболия и излишни апарати след като ми изтече договора де :) Аз съм оптимист, че скоро ще бъде възможно носенето само на една слушалка за изгодни разговори или поне на това се надявам... Като разбира се ако излезе подобна на Боб оферта от страна на някой от друте оператори - именно от нея ще се възползвам, знаеш колко обичам червените ;)

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 юни 2012, 11:58

[Quote]Изтъкваш като недостатък на superbob, че на останалите им е неизгодно да ти звънят.[/Quote]
Мисля, че се обосновах именно за този недостатък. Това е идеята на форума - да сме обективни и да изкажем мнението си. Само защото СуперБоб е иначе страхотна оферта съвсем не означава, че трябва да пренебрегваме и нейните недостатъци. Както виждаш и на други хора не им пука дали ще се набутват или не техните приятели/познати/роднини, когато им звънят, не само на теб... така че всичко е ОК. Както се вика със здраве да го ползвате, а на роднините - да го душат ;)
На мен обаче ми пука и именно за това изказвам тази негативна черта, което съвсем няма да ме откаже от взимането на една карта на Боб за изходящи разговори, сега обаче ще изчакам да видя новите предложения и от Боб :)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 26 юни 2012, 12:02

[Quote]Много бих се радвал, ако беше прав и масово абонатите на Мтел минат на боб[/Quote]
Всъщност, почти всички от познатите ми, преминали на Боб, преди бяха на Глобул

Отговори