нови абонаментни планове от виваком

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: нови абонаментни планове от виваком

Мнение от Capo_69 » 01 фев 2010, 11:10

[Quote]@Blisss:
"Всички очакваха, че Мтел ще загуби най-много клиенти от преносимостта, ама реалността показа друго - Мтел имат много повече пренесени в своята мрежа номера, отколкото порт аут-нати такива."[/Quote] Ефекта от това ще е реален минимум след година. Рано е да се прави заключение. Аз лично не съм съгласен с твърдението, че Мтел е най-печеливш от това, а вива са останали с един абонат ;)
Вива е с най-малко абонати и винаги ще е най-изгодния, докато е в условие на догонващ.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 01 фев 2010, 11:17

[Quote]по-ниската цена на минута разговор към другите мрежи - [B]това наистина е СУПЕР[/B]. Но според мен е единственото, което е супер в тея оферти. Останалите неща нито са нещо ново[/Quote]
Това, дори да беше единственото, е достатъчно, за да удари конкуренцията като оферта. Няма нищо по-добро от това да се чувстваш свободен да звъниш на някого без да мислиш дали е от "голямото семейство", от Глобул или от Виваком.

[Quote]колкото и минути да дават към Мтел и Глобул, никога няма да се равностойни на това, което дават Мтел и Глобул към собствените си мрежи. [/Quote]
Всъщност точно така е. 100 минути към Виваком и стационарни от Тънка-та засега ми вършат добра работа, но все пак често не стигат, 300+375, и то без допълнителни 5 лв. такса ще са супер. Виж, ако имах 500 до Глобул не ми е ясно как бих оползотворил дори 100, камо-ли 500... Освен да говоря безмислено и насила кефейки се на бройката минути, както правят много глобулци по преки наблюдения ;)
Истината е, че Глобул и М-Тел имат затворена стратегия за привличане и задържане на пазарния си дял, а Вива имат отворена стратегия. Все пак М-Тел направиха някаква крачка с FIT...

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 01 фев 2010, 11:20

Виж,причината за ниското ниво на преносими номера се коренеше именно в цената на интерконекта от една страна и малкия брой абонати на Виваком от друга.Тези неща са взаимосвързани и няма как да не се отразят на броя пренесени номера.Сега има предпоставка да има раздвижване при пренесените номера,но нека изчакаме юли месец,когато е истинското намаление.
Колкото до високия брой пренесени номера в мрежата на Мтел,за това си има повече от логично обяснение-възможността дадена единствено от Мтел портнатите номера да преминават на Прима.Потвърждение на думите ми е факта,че Мтел никога не обявиха колко точно са номерата на абонамент и на предплатена тарифа,а аз подозирам че съотношението е 20/80 в полза на Примите.

Но защо не коментирате факта-Глобул/Мтел-цена към други мрежи 0,32 лв/мин.
Ето това е истинската тема за размисъл след тези предложения...

thetycoon
Регистриран: 14 авг 2009, 19:59

Мнение от thetycoon » 01 фев 2010, 11:20

Ех, отпаднаха прехвърлянето на минути и нет :( Тактът също си замина, остана само да пуснат автоматично преподписване.

Иначе офертите са доста добри, за 10 лева се предлагат същия брой минути, които Глобул дават за 20 лева. Само дето при Виваком има и малко нет за по-ниската цена :) При Глобул абонатите, които не им снасят минимум 20 лева на месец, не ги зачитат за хора. Офертата за 10 лева ще е много по-успешна сред Вивакомци, отколкото тази за 20 лева сред Глобулските абонати. За нови клиенти и двете май няма да са много привлекателни, може би леко предимство на Вивакомската заради доста по-народната цена.

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 01 фев 2010, 11:25

Аз ти казах - според мен офертата на Вивател по отношение на цената към други мрежи е най-добра. Това е факт. Но дали тоя факт е достатъчен, за да привлече клиенти, като сложиш съвкупно всички фактори, които оказват влияние?

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 01 фев 2010, 11:33

Blisss ти в работното време само тука ли стоиш ?
Или ти е възложена задачата да си "рекламата" във форума :D
Това може ли да е стратегиика на работодателя ти :D;)
Я ни осветли (ако не е фирмена тайна).

<Като чета от последните дни постовете ти..... все едно това е таргета за теб>
Ще трябва да те оставям, защото съм на село и ще трябва да ходя до града :D;)

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 01 фев 2010, 11:35

Ахаххаха, Капо, бе :) Вънка вали, няма хора, а на мен ми е многоооо забавно :) А иначе нямам таргет за тук, забавлявам се :) А все повече се убеждавам, че продължавате мен да коментирате, не темите...толкова ли съм ви интересна, не разбирам...

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 01 фев 2010, 11:59

[Quote]...толкова ли съм ви интересна, не разбирам...[/Quote]

Ами гледайки аватара ти, явно някои хора искат да си сложат главата на мястото на ръката ти... :D

fenato
Регистриран: 02 яну 2006, 17:59

Мнение от fenato » 01 фев 2010, 12:37

Офертите са много добри от гледна точка на абонатите на Вива. Мисля, че и Вива и Глобул са се представили много добре спрямо абонатите си. Глобул са освободили минутите в мрежата си, а Вива дават повече минути извън тяхната мрежа спрямо офертите на Глобул, защото все още абонатите им са малко за да ползват примерно 1500 мин в своята мрежа. Така че тези оферти според мен ще раздвижат смяната на абонаментите на вече съществуващите абонати, отколкото да предизвикат смяната на даден оператор с друг....

vivacom
Регистриран: 02 сеп 2009, 13:40

Мнение от vivacom » 01 фев 2010, 13:12

Сега видях че на страница на виваком са върнали всички златни планове, сутринта ги нямаше и си помислих, че са ги спряли.Новите планове заместват явно плановетве ОПТИМА

Отговори