Нови планове от Вивател - 7 часа към всички!
Re: Нови планове от Вивател - 7 часа към всички!
ми не е единствен. аз също не ги харесвам. в момента изговарям около 300 мин към Вива, 200 към Мтел и 100 към Глобул, ползвам 10-на МБ интернет. и не плащам повече от 50 лв общо на 3-те оператора.
Да, с 3 телефона съм, но голям праз. Ако преизчисля тези минути по Платинената тарифа дори, ще излезе, че ще дам 80 лв такса, след което ще платя още около 180 мин. Ако ги разпределим 3:2:1 като по-горе, се получава 90 към Вива, 90 към другите, или се получава:
80 + 90*0,15 + 90*0,32 =
= 80 + 13,50 + 28,80 = 122 лв.... БЛЯЯЯЯЯ!!!!
Да не говорим каква сметка се получава, ако си изговоря всичките минути в пакетите - общо 1100....
Много ми е интересно вивателите, дето говореха по 30 часа на месец дали ще харесат новата тарифа, по която трябва да плащат около 300 лв на месец :-D
При средно заплащане на потребител в БГ около 20 лв, тарифа 40 лв, а да не говорим 80 - ще бъдат възприети доста трудно..
Да, с 3 телефона съм, но голям праз. Ако преизчисля тези минути по Платинената тарифа дори, ще излезе, че ще дам 80 лв такса, след което ще платя още около 180 мин. Ако ги разпределим 3:2:1 като по-горе, се получава 90 към Вива, 90 към другите, или се получава:
80 + 90*0,15 + 90*0,32 =
= 80 + 13,50 + 28,80 = 122 лв.... БЛЯЯЯЯЯ!!!!
Да не говорим каква сметка се получава, ако си изговоря всичките минути в пакетите - общо 1100....
Много ми е интересно вивателите, дето говореха по 30 часа на месец дали ще харесат новата тарифа, по която трябва да плащат около 300 лв на месец :-D
При средно заплащане на потребител в БГ около 20 лв, тарифа 40 лв, а да не говорим 80 - ще бъдат възприети доста трудно..
Много колега,много,неможеш и да си представиш,има хоракоито говорят наистина много,виждал съм хора на Тогедър с 1000лв сметка и то не са малко,кой колкото може да си позволи да плаща толкова говори.Хората околу мен не падат под 80-100лв,имат по 15часа разговори,за тях тарифите са супер,за 85лв - 420мин към Мтел и Глобул и 1000мин към 4 номера на Вивател и 1 на БТК,ако си собственик на малка фирма за услуги с 5-10 служителя не ти трябва бизнес план!!!
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
"в момента изговарям около 300 мин към Вива, 200 към Мтел и 100 към Глобул"
Я ни осветли кои са тия тарифи на Мтел и Глобул дето говориш по толкова минути в тяхната мрежа и плащаш тая ниска такса.Доста са изгодни явно,но може би са за ограничен кръг привилегировани клиенти?
А идеята на тези тарифи е хората,които говорят към всички мрежи да се възползват от тях.Иначе избор имаш,ако не ти допадат.Въпроса е,че от Вивател са дали избор за всеки потребител и вкус...за разлика от конкурентите им ;)
Я ни осветли кои са тия тарифи на Мтел и Глобул дето говориш по толкова минути в тяхната мрежа и плащаш тая ниска такса.Доста са изгодни явно,но може би са за ограничен кръг привилегировани клиенти?
А идеята на тези тарифи е хората,които говорят към всички мрежи да се възползват от тях.Иначе избор имаш,ако не ти допадат.Въпроса е,че от Вивател са дали избор за всеки потребител и вкус...за разлика от конкурентите им ;)
@m75, изказваш се малко тенденциозно. Наистина всеки сам преценя в неговата ситуация кое би било най-удачното и адекватно решение за мобилно комуникация. Но след като ти си преценил, че за теб фрог е по-доброто решение, недей да го налагаш на останалите и да се опитваш да ги убедиш, че то ще бъде по-добро и за тях.
По логиката, която ти си използвал за сравнение между фрог и сребърната тарифа, би могло съвсем спокойно да се каже: "я да видим, за 25 лв фрог ми дава между 73 и 178 мин, а сребърна ми дава 1060 мин (+групата от 5 номера)". Което, именно ако имаш предвид семейството и близките, би било по-изгодно за семейния бюджет за някои, нали?
Въпрос на гледна точка и начин на представяне. За теб ти си преценил и твоите калкулации са ок за теб, аз ни най-малко не бих те убеждавал в противоположното. Сигурен съм, че болшинството от хора могат сами за себе си да преценят, без да се налага подобен начин на едностранно представяне на мнение, както горепосоченото.
По логиката, която ти си използвал за сравнение между фрог и сребърната тарифа, би могло съвсем спокойно да се каже: "я да видим, за 25 лв фрог ми дава между 73 и 178 мин, а сребърна ми дава 1060 мин (+групата от 5 номера)". Което, именно ако имаш предвид семейството и близките, би било по-изгодно за семейния бюджет за някои, нали?
Въпрос на гледна точка и начин на представяне. За теб ти си преценил и твоите калкулации са ок за теб, аз ни най-малко не бих те убеждавал в противоположното. Сигурен съм, че болшинството от хора могат сами за себе си да преценят, без да се налага подобен начин на едностранно представяне на мнение, както горепосоченото.
Stan*:"Наистина всеки сам преценя в неговата ситуация кое би било най-удачното и адекватно решение за мобилно комуникация."
Точно това има предвид. Коментираните предложения са много добри, но за малък кръг от потребители. Примерът който си дал е чудесен, но ако 25 лв. са ми много или нямам 5-ма близки на Вивател? Всъщност ти засягаш един плюс на Вивател, който дори щатните му служители подминават - ГРУПА ФАВОРИТИ. Тази възможност дава голяма гъвкавост на офертите. При Глобул с карти 2 в 1 също можеш да правиш комбинации, но е малко по неудобно.
Titan:"...неможеш и да си представиш,има хора които говорят наистина много..."
Мога да си представя, а ти можеш ли да си представиш, че има хора които ползват телефона само за входящи? Добави и разни закупени, изговорени, захвърлени, но все още активни предплатени карти. Така се получават средно 15-20 лв на месец за мобилни услуги. Смешно е когато представител на БТК (за btkmobail се отнася)се дразни от това, че някой не харесва предложенията. Та той, бас държа, дори не знае по колко плащат неговите клиенти, а ако знае няма как да изнесе тази информация.
Spiderman_ot_selo:"Все си мисля,че когато цените на тези услуги [мобилния интернет] придобият разумни граници,ще започне и масовото тяхно използване."
Не знам какво значи разумни граници, но определено бяха скъпи и все още са. Заедно с интерконекта това са двете последни области в които може да има някакво значително намаление на цените. Вивател вече нанесе първия удар, дали и как ще отговорят другите?
Точно това има предвид. Коментираните предложения са много добри, но за малък кръг от потребители. Примерът който си дал е чудесен, но ако 25 лв. са ми много или нямам 5-ма близки на Вивател? Всъщност ти засягаш един плюс на Вивател, който дори щатните му служители подминават - ГРУПА ФАВОРИТИ. Тази възможност дава голяма гъвкавост на офертите. При Глобул с карти 2 в 1 също можеш да правиш комбинации, но е малко по неудобно.
Titan:"...неможеш и да си представиш,има хора които говорят наистина много..."
Мога да си представя, а ти можеш ли да си представиш, че има хора които ползват телефона само за входящи? Добави и разни закупени, изговорени, захвърлени, но все още активни предплатени карти. Така се получават средно 15-20 лв на месец за мобилни услуги. Смешно е когато представител на БТК (за btkmobail се отнася)се дразни от това, че някой не харесва предложенията. Та той, бас държа, дори не знае по колко плащат неговите клиенти, а ако знае няма как да изнесе тази информация.
Spiderman_ot_selo:"Все си мисля,че когато цените на тези услуги [мобилния интернет] придобият разумни граници,ще започне и масовото тяхно използване."
Не знам какво значи разумни граници, но определено бяха скъпи и все още са. Заедно с интерконекта това са двете последни области в които може да има някакво значително намаление на цените. Вивател вече нанесе първия удар, дали и как ще отговорят другите?
Би било добре м-тел да направят подобни планове,11 април наближава...
-
- Регистриран: 28 сеп 2007, 09:19
Отдавна чаках да се появят такива абонаментни планове,независимо кой от 3те оператора щеше да го предложи,ето че дойде и този ден!!!БРАВО НА VIVATEL!
вивател са иноваторите в комуникацийте
другите чакат да се напечелят
интересно ми е какво ще стане с преносимоста на номерата
другите чакат да се напечелят
интересно ми е какво ще стане с преносимоста на номерата
Много ми е интересен отговора на ментел и глобул какъв ще е. Те сега трябва да тръгнат срещу своята воля и да предлагат такива непознати за тях оферти.Не го ли направят, те ще загубят на 100 %, но се питам дори и да направят около 0,15 ст разговор към тяхна мрежа, как ще се сравнят с Вивател като пуснат 0,15 ст към БТК - това май ще остане невъзможно за Мтел по разбираеми причини, 30 секундното обаждане също един от голямите плюсове.. така че ментелци - длъжни сте, иначе ще има един голям отлив като пред цунами :-) А и като гледам нали държахте на скоростта при данните -е вече и Вивател не отстъпват, дори отново ви превъзхождат с по евтината цена от 1,80 лв
koe e идиотизъм бе, пич? че искам да говоря повече за по-малко пари и не ми харесва "уникалното" предложение на Вива ли? ми не ми харесва... това си е мой проблем - не ми харесва, не го използвам... на теб като ти харесва, плащай по 80 лв на месец и си щракай...