Нови цени за мобилен интернет от М-тел

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Нови цени за мобилен интернет от М-тел

Мнение от mkpetrov » 19 юни 2010, 10:52

Ами ако няма официално нищо прилично до август, пробвай да им искаш сертификат за преместване и току виж изведнъж проима хубави тарифи. :D;)
Пък ако не, поне няма да те е яд, че си се преместил.

Макар че поне аз продължавам никак да не съм фен на Глобул и добре, че имам повечеко време да чакам.

Като гледам при Глобул дори 2Г покритието в големите градове куца, отделно няма EDGE, прекалено некоректни са (Даже аз почвам да си представям какво ли ще стане ако изведнъж тези допълнителни пакети ги махнат или решат да ги променят, пък ти си ползваш спокойно... напълно в техен стил би било, и понеже те са без договор, по-лесно могат да правят мизерии. Не съм предполагам, че може да стигна дотам, обаче виждам, че в някои случаи обвързването може да е за предпочитане пред свободните пакети. Имаш си договор и докато не го промениш/спреш, не могат и те да променят, поне не и лесно/без проблемно) и т.н.

:)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 19 юни 2010, 10:53

Ами ....., хубаво ще вземеш SIM на GloBul заради нета ама не стават ли много SIM-ките ;) Тея хора побъркват абонатите си :D
Нова SIM-ка за групата си, Нова SIM-ка за оператора, Друга за другите мрежи, следваща за нета, следваща за международни ....... еееееее та те се оляха :X
А старите SIM-ки кучета ги яли :S за тях ново няма. Те са стари абонати и им харесва тарифата от 0,85лв/мин (Prima Star).

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 19 юни 2010, 11:01

Всичко правят в борбата с конкуренцията, безкрупулни са спор няма.... но просто като предлагат по-добри условия човек се съобразява с това и си прави сметка кое и как му е по-изгодно.
Аз лично няма да взема нова карта на Г, по-скоро ще спра едната, на която септември и изтича договора и която ми беше свирепо набутана от консултант-продавач в магазин на Г, но силно се надявам да не ме откажат и М от услугите си, дал съм им чисто и просто месец и малко (срока на договора ми) - ако не предложат достатъчно атрактивни оферти, като другите два оператора, то те губят, а аз си спестявам пари :)(yes)

jjf
Регистриран: 11 фев 2010, 13:32

Мнение от jjf » 10 юли 2010, 18:18

Здравейте. Да попитам тези, които са използвали мобилен интернет. Колко мегабайта ще са ми необходими за един месец за браузване предимно във фейсбук и да се проверява пощата или да се четат някакви новини от сайтовете и за скайп (само за чатене). Знам, че трафикът зависи от това какви сайтове се ползват, но все пак ако можете да ме ориентирате ще съм благодарен. Става въпрос за 1-2 часа на ден .

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 10 юли 2010, 18:26

Доста е относително и зависи от браузъра, който ще ползваш и др. Предполага се, че говориш за интернет през телефон. По моя преценка може да се оправиш и с 30, но може да стигнеш и до 100МВ.

jjf
Регистриран: 11 фев 2010, 13:32

Мнение от jjf » 10 юли 2010, 18:43

Понеже не съм напълно наясно с нещата забравих да поясня- става въпрос за интернет през VMC устройство- ще се позлва на лаптоп. Проблемът е, че устройство ще си набавя, но не мога изобщо да преценя колко мб. ще изразходя за един ден при описаните по-горе дейности ??? Предполагам, че с браузър Опера с включено Турбо и блокиране на флаша на рекламите ще е най- удачно?

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 10 юли 2010, 19:32

Никой не може да прецени колко трафик ще използваш. Първия месец имах малко над 200 МБ (без да броя трафика през WiFi), а втория някъде около 350-400 МБ.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 10 юли 2010, 19:50

[Quote]Предполагам, че с браузър Опера с включено Турбо и блокиране на флаша на рекламите ще е най- удачно[/Quote]
Да, тогава и 100МВ ще трябва да ти стигнат. Плюс това винаги можеш да си контролираш трафика, нали.

Във втората половина 90те години, романтичния период на интернет, служебно ни бяха ограничили до 100МВ, но с една добра скоросст и ни стигаха за доста неща...:P

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 10 юли 2010, 20:03

500MB (beer)
Аз така ползвам с EeePC нищо не блокирам. Има флаш и Скайп разговори (не видео).
Не се ограничавам но не тегля MP3 i филми.
Най-много някоя програма за Симбиан ;) нали ми е любима OS (woo)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 юли 2010, 01:48

Специално FaceBook най-далавера е от Мтел - достъпът е безплатен през адрес 0.facebook.com, недостатъкът е че е без картинки, но иначе е напълно безплатно.

Един приятел си държи Скайпа 24/7 пуснат и каза, че прави около 50МБ на месец с него

Пощата - зависи коя програма използваш, как си я настроиш, и колко мейлове получаваш...

Отговори